Wij burgers van Nederland

“NLontwikkeld heeft als basis gedachte: Wij burgers van Nederland. Wij zijn allemaal gelijk maar wel verschillend als mens.

Wij kunnen en mogen Nederland vorm geven, helpen ontwikkelen. Laten we dat dan ook doen door meer betrokken te zijn bij de samenleving, en duidelijk te laten weten waar wij voor staan. Van Nederland weer een beschaafde sociale samenleving maken, waar de burger en niet het geld, de bepalende factor is.

NLontwikkeld gaat niet klagen dat alles verkeerd gaat, dat doen er al veel te veel. Wij willen mensen inspireren zodat ze gaan zoeken om iets te kunnen bijdragen aan Nederland. Begrijpen ze dit dan gaan ze anders denken, praten en stemmen. De politiek zal uiteindelijk wel moeten volgen, zij scoren graag bij de kiezer.

Vroeger kwamen veel gedachten en plannen via de overheid, de oude structuur. De Nederlanders allemaal samen, ook wel de onderheid genoemd, gebruiken steeds meer social media om informatie te delen. NLontwikkeld is zo ontstaan, een hoofd vol gedachten en veel informatie via social media; burgers hebben een stem.

Het mooie van internet is dat je veel verschillende thema’s kunt behandelen. Via dit nieuw informatiekanaal laten wij de samenleving op democratische grondslag een nieuwe structuur ontwikkelen.

Bij NLontwikkeld is het sociaal-economische aspect vaak het vertrekpunt. Zo zijn er nog meer mensen die vanuit hun werk/hobby of inzicht een blogsite onderhouden. Zeker een verrijking voor Nederland, en de gehele wereld.

De grote mediabedrijven hebben vaak een financieel belang bij de keuze van het te delen nieuws. Zij moeten vaak helemaal of gedeeltelijk leven van reclame-inkomsten, dus wat deel je dan met je publiek. Online is er heel veel te vinden: van zinnig tot ziekelijk triest.

NLontwikkeld denkt vanuit de sociale-economie, volgens sommigen is dat een beetje eng. Alles in onze economie heeft uiteindelijk met geld te maken en hoe we dit verdelen, dus zeker niet eng. Hoe gaan wij de samenleving organiseren waar jij en je kinderen graag in willen leven?

Op de site kun je onder Inhoud per thema alle bijdragen vinden. Denk hierbij aan thema’s als belasting op werk, bijna failliete banken, slaapverwekkende verkiezingsreclame, flexwerk of een vaste baan of het verouderde belastingstelsel.

Hoe voelen de 17 miljoen mensen zich hier, wat is gezond voedsel, nieuwe democratie door DigiD gebruik. Regelmatig komen er nieuwe bijdragen via de site, dus blijf langskomen.

Het gaat bij NLontwikkeld altijd over mensen en het land waar wij samen in leven. Reken op korte termijn niet op de politiek, zij polderen en praten veel, maar inspireren en besluiten veel te weinig. In 2016 zijn er verschrikkelijk veel manieren om het beter te gaan doen.

Wij willen mensen informeren en inspireren over nieuwe vormen van samen leven, doe jij mee?”

Gastblog van @Nlontwikkeld. Nieuwsgierig geworden kijk eens op nlontwikkeld.nl.

Foto komt uit de collectie van André Brockbernd.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

1 Reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.