Het was me het jaar wel

Het was me het jaar wel

Nog maar een paar dagen te gaan en dan is dit jaar weer voorbij. Het lijkt wel alsof de tijd, met het verstrijken van de jaren, steeds sneller gaat.

Voor mij is dit jaar omgevlogen, gelukkig, want het was me het jaar wel. Terugkijkend kan ik niet anders zeggen dan dat het voor mij een behoorlijk zwaar en hectisch jaar was.

Een jaar van zorgen, angst, stress, onrust, mantelzorgen, mezelf voorbij lopen en veel lichamelijke klachten. De rek was (en is) eruit, mijn hoofd te vol en mijn batterij wil maar niet opladen.

Ik trok me terug, ook van Twitter en Facebook.

Ik werd te snel geprikkeld door wat ik op social media las, en kon het niet opbrengen om belangstelling naar anderen te tonen. Mijn rugzak zit nog steeds te vol en ik probeer uit alle macht om me staande te houden.

Dat terugtrekken van mij heeft vriendschappen gekost, en eerlijk gezegd, ik vind het niet eens erg.

Zo lang je niet in mijn schoenen staat, kan je je nauwelijks voorstellen hoe mijn leven er nu uit ziet. Aangezien ik nog zelden initiatief neem tot contact, is het logisch dat mensen afhaken.

Het gemis van mijn vader, mijn rots in de branding en de man van wie ik onvoorwaardelijk hield, daalde in en werd te dragen. Nog steeds kan ik onverwacht overmand worden door verdriet, maar ik kan het nu beter handelen. Mijn vader zit voor altijd in mijn hoofd en in mijn hart.

De komende kerstdagen ga ik doorbrengen met al mijn mannen, zal de Top 2000 wederom lekker hard staan en verder zie ik het wel. Ik heb geen plannen, ik wil vooral een beetje rust.

Tot slot wens ik iedereen hele fijne feestdagen en een goede en veilige jaarwisseling. En ik hoop dat 2019 een beter jaar zal worden. Niet alleen voor mij maar voor iedereen die het nodig heeft.

Foto komt uit de collectie van André Brockbernd.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

15 Reacties

 1. Lieve Mary, juist samen zijn met je gezin is heel belangrijk. Ik hoop dat 2019 een beter jaar word voor je en dat de rust een beetje wederkeert.

  Dikke knuffel sabine

  Reageer


  • mooie blog Mary, ik wens je sterkte en mooie feestdagen. Wees blij dat jij de feestdagen met jouw mannen kunt vieren. Ik hoop dat het volgend jaar wat beter zal zijn. Ik denk vaak aan je en miste je een beetje op den twit. X

   Reageer


 2. Lieve Mary,

  In tijden van nood leert men zijn (haar) echte vrienden kennen. En heel goed dat je een duidelijke Ja naar jezelf heb gemaakt en een Nee naar anderen. Je hebt al meer dan voldoende gegeven aan anderen.

  Ik wens je hele fijne dagen, vol liefde en dat 2019 maar veel wensen van je mag vervullen.

  Warme groet en dikke knuffel,

  Sandra

  Reageer


 3. En zo is het!
  Het mag het kan het is allemaal goed.
  Zij die dat niet trekken trekken zich terug.
  En ook dat is goed, het brengt immers geen verijking in ons leven.
  Of toch wel, want alles wat in onze realiteit gebeurt verteld ons iets.
  Ik wens jou een mooie dagen toe, wellicht met een lach en een traan.
  Een ding blijft voor mij staan je bent een geweldig mens en ik hou van jou en je verhalen.
  Een dikke knuffel vanaf de kust #Warm

  Reageer


 4. Fijn om je te lezen, al had ik natuurlijk liever een beter bericht willen lezen over hoe het met je gaat, you know.
  Dikke knuffel voor jou lieve Mary en neem je tijd. ❤️

  Veel liefde, warmte, troost en geborgenheid wens ik je toe om samen met al je mannen zo goed als mogelijke kerstdagen te krijgen.
  En straks wandelen we 2019 in en helaas bestaat er geen magic om met een frisse start te beginnen, ik gun je dat het een lichter jaar gaat worden in alle opzichten.

  Veel liefs van mij

  Reageer


 5. Lieve Mary, echte vriendschappen blijven en het is juist goed dat jij een stap terug nam en naar jezelf luisterde. Ik heb daar alle begrip voor.
  Het belangrijkste is dat jij het minder zwaar gaat krijgen en dat de rust weer in jouw hoofd en lijf komt.
  Ik wens jou, samen met je dierbare mannen, fijne kerstdagen en mooie herinneringen aan je vader. Voor 2019 wens ik je een goed jaar met gezondheid voorop.
  Liefs Hiltje ❤

  Reageer


  • Al jullie reacties doen me heel erg goed, dank daarvoor. Hoop met heel mijn hart dat ik volgend jaar wat vaker van me kan laten horen

   Reageer


 6. Houd het bij een tje.

  Reageer


 7. Lieve Mary,ondanks dat ik je niet zo veel voorbij zag komen ben ik je niet vergeten. Ik weet dat het een moeilijk jaar voor je was. Je probeert ook altijd anderen met je raad op de rails te krijgen. Dat kost ook energie , doe het rustig aan . Geniet van deze dagen met de mensen die je lief zijn. Fijne feestdagen en een heel gelukkig nieuwjaar , liefs Andre

  Reageer


 8. Lieve Mary,
  Wens je een mooi en liefdevol nieuw jaar toe, neem de tijd die nodig hebt met de mensen die van je houden.

  Reageer


 9. Lieve Mary neem je tijd geniet van de feestdagen met je mannen
  Vergeten doen wij je niet

  Knuffel Mary

  Reageer


 10. Recht uit jouw hart komt deze wens. Fijn om van je te horen en hoop ik met je mee dat het bij terugkijken blijft. Dat je verdriet minder wordt in het komende jaar. Dan komt er weeer ruimte.
  Wat voor jou belangrijk is zijn je mannen en dat is dan nu meer dan genoeg.
  Blijf je volgen X

  Reageer


 11. Lieve Mary ,

  In nood leer je helaas je echte vrienden kennen , maar denk nu vooral aan jezelf en de mensen die jij liefhebt daar gaat het om !
  Ik wens je het allerbeste en hoop dat 2019 voor jou heel veel goeds zal brengen .

  Een warme knuffel Ineke X

  Reageer


 12. Lieve Mary ,

  Wil je ook nog even heel veel kracht toewensen voor het nieuwe jaar want dat gun ik jou zo enorm .

  En denk vooral nu aan jezelf , jij bent belangrijk neem vooral tijd voor je zelf .
  Want mensen die snappen dit dat zijn je vrienden door dik en dun .

  warme knuffel Ineke X

  Reageer


 13. Lieve Mary, ik hoop dat je komende tijd een weg vindt om het leven wat makkelijker te kunnen behappen. Dat is je gegund. Voor de feestdagen wens ik je rustige en liefdevolle dagen toe in je eigen vertrouwde omgeving. Hou vol en als ik wat voor je kan doen hoor ik het graag. Liefs, Petra

  Reageer


Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.