Was het niet lastig om aan de verkoopster van Hunkemöller te vragen welk ondergoed geschikt zou zijn voor een parenclub? Nee, ik moest op mijn gevoel vertrouwen. Ik had niet zo’n dunne draad tussen mijn billen nodig, eh, ik vind het onhygiënisch. Na lang nadenken heb ik gekozen voor een kleurrijke set.

Eva, een vlotte vijftiger met opgestoken kastanje bruin haar en zorgvuldig aangebrachte make-up, frummelt wat aan haar zakdoek en gaat verder.

‘Toen ik met Harry binnenkwam, daar in die club, schrok ik. Harry, mijn oerdegelijke Harry, had een zwartleren broekje aan! Ik wilde hem vragen waar hij dat had gekocht maar ik durfde niet. De bar zat aardig vol. Allemaal koppeltjes die elkaar kenden en samen gezellig aan de koffie zaten.

Het leek wel een café. Het enige vreemde was dat iedereen er vrij bloot bij zat. Ik zag uitgezakte buiken, mannen met overmatige beharing en vrouwen die veel te kleine bh’s droegen. Ik kreeg het er benauwd van.

Wij werden vriendelijk ontvangen door de gastvrouw. Zij nam ons mee naar de hal en legde de spelregels uit. Bij mij brak acuut het zweet uit!

Mijn hart klopte in mijn keel, ik wilde naar huis maar dat kon niet. Ik moest van Harry mee naar deze club. Hij vond dat ons huwelijk in het slob was geraakt en wilde weer wat seksuele spanning. Hoe hard ik ook niet wilde, Harry hield voet bij stuk en dreigde zelfs mij een tijdje te verlaten als ik niet mee zou gaan. Ik wilde hem niet kwijt dus…’

Eva huilt zachtjes en doet verwoede pogingen om haar ogen droog te deppen.

‘Daar aan die bar, in die parenclub, voelde ik mij zo bekeken en opgelaten. Ik liep er voor mijn gevoel voor gek met mijn fleurige degelijke setje. Ik wilde door de grond zakken om mij te verbergen. Harry had de tijd van zijn leven. Hij had al snel aanspraak en zat gezellig te ouwehoeren met een stel. Ik vroeg me af wat hij in die mensen, in die vrouw vooral, zag. Zij was zo niet zijn type!

En toen gebeurde het hè. Het stel nam ons mee naar een andere ruimte. Een kamer met een groot bed in het midden. Ik had het gevoel dat ik flauw zou vallen. Ik was niet in staat iets te zeggen. Harry werd aan de hand meegenomen door de vrouw. Nog voor ik met mijn ogen kon knipperen lag hij al met haar te vrijen.

Gal kwam omhoog en ik vluchtte weg. Ik zocht een toilet en bleef daar zitten. Ik was zo in de war, ik zat te huilen op die wc. Ik dacht dat ik niet lang zou hoeven wachten. Thuis duurt het ook maar zo’n vijf minuten voor Harry om zijn klus te klaren, dus Harry zou wel snel terug zijn. Maar dat was niet het geval.

Eindelijk hoorde ik de stem van Harry. Hij riep mijn naam, ergens in de hal. Ik ging naar hem toe en zonder iets te zeggen deden we weer wat kleren aan en gingen naar huis. Ik wilde van mijn levensdagen geen stap meer zetten in dat sekshol!

Thuis heb ik mijn walging uitgesproken en gezegd dat ik nooit meer naar zo’n club zal gaan. Harry werd boos. Hij had een geweldige avond gehad, zei hij. Ik moest niet zo preuts doen, vond hij. En daar bleef het die nacht bij. Hij snurkte als een os en ik, ik lag alleen maar naar het plafond te staren.

En nu, nu zit ik hier mevrouw. Nu weet u wat de aanleiding is. Ik zal niet verder uitweiden maar ik kan wel zeggen dat Harry het licht heeft gezien. Hij heeft opeens allemaal verschillende seksuele contacten. Hij vertelt het mij ook gewoon, alsof hij mij bewust pijn wil doen. Ik kan zo echt niet verder leven: ik wil scheiden.’

Foto komt uit de collectie van @Meneer_Maarten