De parenclub

‘Ik kon toch moeilijk aan de verkoopster van Hunkemöller vragen welk lingeriesetje geschikt was voor een parenclub? Nee, ik moest op mijn gevoel afgaan. Ik wilde niet zo’n dun draadje tussen mijn bips, jakkes, dat vind ik zo onhygiënisch. Na veel wikken en wegen koos ik voor een fleurig setje.’

Eva, een vlotte vijftiger met opgestoken kastanje bruin haar en zorgvuldig aangebrachte make-up, frummelt wat aan haar zakdoek en gaat verder.

‘Toen ik met Harry binnenkwam, daar in die club, schrok ik. Harry, mijn oerdegelijke Harry, had een zwartleren broekje aan! Ik wilde hem vragen waar hij dat had gekocht maar ik durfde niet. De bar zat aardig vol. Allemaal koppeltjes die elkaar kenden en samen gezellig aan de koffie zaten.

Het leek wel een café. Het enige vreemde was dat iedereen er vrij bloot bij zat. Ik zag uitgezakte buiken, mannen met overmatige beharing en vrouwen die veel te kleine bh’s droegen. Ik kreeg het er benauwd van.

Wij werden vriendelijk ontvangen door de gastvrouw. Zij nam ons mee naar de hal en legde de spelregels uit. Bij mij brak acuut het zweet uit!

Mijn hart klopte in mijn keel, ik wilde naar huis maar dat kon niet. Ik moest van Harry mee naar deze club. Hij vond dat ons huwelijk in het slob was geraakt en wilde weer wat seksuele spanning. Hoe hard ik ook niet wilde, Harry hield voet bij stuk en dreigde zelfs mij een tijdje te verlaten als ik niet mee zou gaan. Ik wilde hem niet kwijt dus…’

Eva huilt zachtjes en doet verwoede pogingen om haar ogen droog te deppen.

‘Daar aan die bar, in die parenclub, voelde ik mij zo bekeken en opgelaten. Ik liep er voor mijn gevoel voor gek met mijn fleurige degelijke setje. Ik wilde door de grond zakken om mij te verbergen. Harry had de tijd van zijn leven. Hij had al snel aanspraak en zat gezellig te ouwehoeren met een stel. Ik vroeg me af wat hij in die mensen, in die vrouw vooral, zag. Zij was zo niet zijn type!

En toen gebeurde het hè. Het stel nam ons mee naar een andere ruimte. Een kamer met een groot bed in het midden. Ik had het gevoel dat ik flauw zou vallen. Ik was niet in staat iets te zeggen. Harry werd aan de hand meegenomen door de vrouw. Nog voor ik met mijn ogen kon knipperen lag hij al met haar te vrijen.

Gal kwam omhoog en ik vluchtte weg. Ik zocht een toilet en bleef daar zitten. Ik was zo in de war, ik zat te huilen op die wc. Ik dacht dat ik niet lang zou hoeven wachten. Thuis duurt het ook maar zo’n vijf minuten voor Harry om zijn klus te klaren, dus Harry zou wel snel terug zijn. Maar dat was niet het geval.

Eindelijk hoorde ik de stem van Harry. Hij riep mijn naam, ergens in de hal. Ik ging naar hem toe en zonder iets te zeggen deden we weer wat kleren aan en gingen naar huis. Ik wilde van mijn levensdagen geen stap meer zetten in dat sekshol!

Thuis heb ik mijn walging uitgesproken en gezegd dat ik nooit meer naar zo’n club zal gaan. Harry werd boos. Hij had een geweldige avond gehad, zei hij. Ik moest niet zo preuts doen, vond hij. En daar bleef het die nacht bij. Hij snurkte als een os en ik, ik lag alleen maar naar het plafond te staren.

En nu, nu zit ik hier mevrouw. Nu weet u wat de aanleiding is. Ik zal niet verder uitweiden maar ik kan wel zeggen dat Harry het licht heeft gezien. Hij heeft opeens allemaal verschillende seksuele contacten. Hij vertelt het mij ook gewoon, alsof hij mij bewust pijn wil doen. Ik kan zo echt niet verder leven: ik wil scheiden.’

Foto komt uit de collectie van @Meneer_Maarten

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

8 Reacties

 1. Wat begint dit verhaal grappig, echt hebt even moeten lachen, maar het eindigt zo triest een huwelijk dat stuk gaat voor iets onwaarschijnlijk genant voor een vrouw, niet voor alle vrouwen anders zouden er geen parenclubs bestaan natuurlijk.
  Ieder zijn meug zeg ik altijd maar, maar mij zouden ze er met geen duizend paarden naar toe krijgen, het idee alleen al, niet omdat ik me zou schamen voor mezelf maar gewoon ik zou me zo ongemakkelijk voelen. Sexualiteit is voor mij en ik zeg nogmaals ieder zijn meug , maar voor mij is het iets tussen twee personen. Ach die mevrouw moet zomaar denken , het zou toch één of andere dag verkeerd gelopen hebben zelfs zonder die parenclub, een man die dit aan zijn vrouw serieus vraagt, nou daar heb ik mijn mening over..heb je niet voor je alleen zeg maar!!!!

  Reageer
 2. Wat grappig dit, ik heb gerinnikt, tot het eind ; )

  Reageer
 3. Leuk beginnend verhaal met een niet zo’n leuke afloop, Hij wilde er iets van maken maar op de verkeerde manier..

  Reageer
 4. Haha Mary, dit is nog eens een ander verhaal! 🙂
  Arme Eva, ze wil scheiden want het lijkt erop dat Harry de smaak te pakken heeft en niet meer weg te denken is uit de parenclub.
  Het zwarte leren broekje en het fleurige setje is geen goede match. Dat blijkt zeker als zowel Harry als Eva bij hun standpunt blijven.
  Het is erg en verdrietig om zo uit elkaar te gaan als ze voorheen wel een goed huwelijk hadden.

  Reageer
 5. Treurig , paren club partnerruil open relatie moet goed voelen voor beide , respect voor de ander dus, deze relatie is al lang over , snel elk een weg gaan dus

  Reageer
 6. je zou denken leuk verhaal in de realiteit komt het maar al te vaak voor dat de ene partner onder dwang van de andere partner mee moet met als smoes om het huwelijk te redden. nou als dat moet is je huwelijk toch al naar de knoppe en in een club gaat het alleen maar erger worden. niks mis met zon club maar ga rr alleen heen met je partner als je een gezonde relatie hebt.

  Reageer
 7. Geen haar op mijn hoofd zou ik denken voor een parenclub kiezen omdat je man dat wil.Als ze er geen zin in heeft moet ze gewoon niet gaan.Die man raakt ze vanzelf kwijt aan een andere vrouw uit dat sexhol.Trouwens wel vol humor geschreven hoor Mary!

  Reageer
 8. Wat een oetl.l! Meneer is in de memopauze, wil zijn p.k nog eens achterna lopen. Heeft van zichzelf uit waarschijnlijk niet veel te beteken in de maatschappij en / of zijn werk. Dit is hetzelfde als een jongere vriendin nemen om nog eens de kik te krijgen. Een relatie moet voor allebei de partners de moeite waard zijn om er elke dag weer iets van te maken. En je moet allebei bereid zijn eens wat andere jus over de aardappels te doen. Maar wel samen en beiden moeten het willen en ook kunnen. Je kunt het ook samen oplossen door openlijk erover te spreken en te zoeken naar wat spanning in je relatie en je seksleven. Maar een ander dwingen iets te doen dat niet goed voelt is uit den boze. Eva: neem een besluit, kies voor jezelf. Knap dat je het deelt. Ik hoop nog eens een verhaal van je te lezen hier welke beslissing je genomen hebt en hoe het met je gaat. Veel sterkte.

  Reageer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.