Tijd voor wat uitleg

Tijd voor wat uitleg

Foto komt uit privécollectie.

Het wordt de hoogste tijd om eens zélf te bloggen over het door mij bedachte #bloginterview. Ergens in februari jl. is dit spontaan ontstaan. Mede door mijn nieuwsgierigheid ingegeven. Ik had wat vragen voor @pixelprinses en zij stelde voor om dat als een interview te plaatsen. Leuk natuurlijk.
Mijn interview met haar kan je hier lezen. Daarna is het bloginterview als een spreekwoordelijk balletje gaan rollen. Ik heb meer vragen toegevoegd en samen met wat informatie in een handig documentje gezet.

Waarom ik er überhaupt aan ben begonnen, vraag je je af? Simpel. Mij viel op dat nieuwe lezers zelden verder kijken op een site van een blogger dan diens laatste blog. Daardoor weet een lezer weinig van de persoon achter de blog. Door mijn bloginterview kom je als lezer veel meer te weten over die persoon. Soms kan dat verrassend zijn. Vaak is het nieuwe informatie. Hun antwoorden zijn altijd het lezen waard en het leuke is dat elke blogger er een eigen invulling aan geeft.

Behalve dat de lezer meer te weten komt over een blogger kan een #bloginterview voor de deelnemende blogger meer lezers opleveren. En welke blogger wil dat nou niet? Natuurlijk breng ik elke deelnemer zelf ook onder de aandacht door een retweet. Het bloginterview loopt als een trein. Elke week benader ik bloggers met de vraag of ze mee willen werken aan het bloginterview, daarna stuur ik per mail de vragen op. Het is dus niet de bedoeling dat bloggers zelf maar ergens de vragen van een site halen en er een eigen draai aan geven. Het mag duidelijk zijn: mee doen is op mijn verzoek.

In overleg met de deelnemende bloggers spreek ik een datum af wanneer het interview op diens site staat. Per week doen er minimaal twee bloggers mee aan het bloginterview. Om een indruk te krijgen wie er tot op heden heeft meegedaan zet ik voor mijn gemak alle twitternamen op een rij. De bijbehorende bloginterviews zijn te vinden op hun site.

@pixelprinses, @lindakwakernaat, @ruudketelaar, @caro_geurtsen, @CajaArtemis, @Drspee, @eenmars, @poeetweet, @MamaKrieltje, @jjvoerman, @WalterHoekstra, @Marije_Blogt, @zomerzon63, @blogtrommel, @prinmess, @tussenjouenmij, @viktorstaudt, @DianavanderWal, @DebbiePeteri, @Heetehond, @Sjors70, @rsnijders, @doorzichtbaar, @Baklap2, @Kleefsstra, @veteraan1974, @hjdewit, @iblameTomas, @sabinerotterdam, @JohnKnappers, @versvoeten, @miekevanstigt, @careldem, @petepel, @annekecvb, @tonbroek, @inktenveer, @meiryems, @_MissMarleen, @Terrebelius, @Zoekt_GoudBaan, @Dagnespresso, @MariekeSweens, @EefHermansen, @HeleneVanB, @Magilsen, @karinwinters, @GerdaH_Poetry, @GretaLugtmeier, @Sabine_Kars, @_Femmelicious_, @angelssite, @MirandaEllaSam, @mamaliefjes, @peterdekock, @Foto_Loman, @MarliesBrinkman, @rickevers, @GRJans, @InekeWolf, @3littlebrdz, @Maximallus, @dutchladytanja, @AnoushkaGR, @Vester71, @Politicus1, @IdeeenFee, @2009heidi, @fzwaan, @Frankliefdu en @Schrijfs_Els. Inmiddels staat de teller op meer dan 65 bloggers.

De bloggers die ik benader komen uit mijn tijdlijn van Twitter. Ik ben nog lang niet klaar met de bloginterviews, ik zoek ook steeds naar diversiteit in bloggers. Dus fotobloggers, beautybloggers, vakbloggers, deskundigen op welk gebied dan ook, van mij kan je nog wel een DM-etje verwachten met uitnodiging.
Voor iedereen uit mijn TL: ik hoop dat jullie de bloginterviews blijven lezen!

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

8 Reacties

 1. Wat een ontzettend leuk idee van jou Mary! Ik ga het eens rustig lezen!!!

  Reageer
 2. Een erg leuk initiatief, Mary! Maar wat ik me afvraag:
  Zou het geen fijn idee zijn om al die bloginterviews ook een plekje te geven op een aparte pagina op dit eigenste blog? Eventueel voorzien van een kort/leuk fragment uit het interview… Zo heeft jouw blog misschien ook wat extra verkeer?

  Enfin, het is maar een bedenking…

  Reageer
 3. Leuk initiatief, ik ben er maar druk mee maar rond 8 juli kun je mijn verhaal verwachten

  Reageer
 4. Koel! 22 Juli mag mijn naam worden toegevoegd aan dit illustere rijtje…;-)

  Reageer
 5. Leuk intiatief. Het moge ook duidelijk zijn: de te interviewen blogger mag ook nee zeggen op het verzoek via de DM. Ook al wordt dat verzoek een tweede keer gedaan…

  Reageer
  • Och, het was met de beste bedoelingen….

   Reageer
 6. Hoe viel jou op dat bezoekers van blogs alleen naar de laatste blog kijken?

  Reageer
  • Toen ik er mee begon zag ik dat in mijn statistieken.

   Reageer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.