Was ik maar een tovenaar

Was ik maar een tovenaarWat zou ik graag een glimlach op je gezicht toveren.
Jammer genoeg zijn mijn grappen niet de moeite waard.

Kon ik jouw wereld maar een beetje mooier maken.
Helaas, met enkel een likje verf komen we er niet.

Ik zou je willen ontlasten.
En jouw zorgen begraven in een diepe kuil.

Ik zou echt alles voor je willen doen.
Zodat jij je beter zal gaan voelen.

Mijn mogelijkheden zijn echter beperkt.
Was ik maar een tovenaar, dan……

Toverde ik met mijn stokje al je zorgen weg.
Zou je weer kunnen glimlachen en genieten van het leven.

Oh, wat zou dat fantastisch zijn.
Het leven is echter geen sprookje.

Voor nu kan ik alleen maar naar je luisteren.
En er voor jou zijn.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht

11 Reacties

 1. Wat een mooi gedicht…
  T zou zomaar aan mij gericht kunnen zijn en alleen het lezen al raakte me.
  Het zou zomaar vanuit mij voor mijn kinderen kunnen zijn.
  Heel herkenbaar, heel mooi weer!

  Laat een reactie achter
 2. Nou die glimlach tover je al op mijn gezicht ,en jou pure vriendschap geeft mij warmte ,dus je kan toveren 😉 !.

  Laat een reactie achter
 3. Ja , inderdaad Mary ! Je hebt mij onzettend veel geholpen in die zware tijd en daarvoor ben ik je nog steeds dankbaar !! Die tijd heeft mij wel op een bepaalde manier verradend ! Daar ben ik wel blij mee en bovendien nu gelukkig! Liefs E

  Laat een reactie achter
 4. Was dat maar te koop, een doosje gevuld met geluk en warmte. Helaas is dit niet zo! Kon ik maar….!!

  Laat een reactie achter
 5. Mooi Mary, zonder dat je het weet ben je toch een tovenaar vind ik.Jij kan zonder dat je het weet mensen weer een prettiger gevoel bezorgen door een luisterend oor voor ze te zijn.Dus voor mij toch een tovenaar !

  Laat een reactie achter
 6. Mary, had het er vanmorgen nog over met een ambulant ondersteuner van mij! Het werd een waar tranendal voor de 3 de keer deze week! Het zou zo mooi zijn als de overkoepelende organisaties( Den Haag) ook zo dachten en deden. Aan alles zit een doel een eis bijna! Momenteel wordt ik gestoord van alle * targeds* die ik binnen dit hele gebeuren zou * moeten * halen, ook nog liefst in een door hun bedachte tijd! Voldoe niet aan die * limiet*, maar heb me maar te schikken. Hoe vaak ik dit al vol emotie geroepen heb en het ook overkwam, is op een hand niet te tellen. Begrip krijg ik, maar dan houd het op en * moet* ik weer! Wat ik vraag is* echt bij mij zijn, in woord en daad op mij koers van dat moment*! En dat betekent,wat zo mooi in jouw gedicht staat* er * gewoon* zijn*.
  Liefs Wilhelmina

  Laat een reactie achter

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *