Waar mannen niet over durven te praten…

Na mijn blog Waar vrouwen niet over durven te praten sijpelden de reacties van de mannen binnen. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat er iemand zou durven te reageren dus ik was blij verrast. Dat mannen ook problemen hebben, dan wel wel last hebben van ongemakken, moge duidelijk zijn.

Dat mannen lijden in stilte werd mij ook duidelijk. Zij praten er, in tegenstelling tot vrouwen, echt niet met elkaar over. Niet onder het genot van een kop koffie en al helemaal niet onder het drinken van een biertje tijdens het kijken naar een voetbalwedstrijd op tv. Ik waardeer hun openheid en werk graag mee aan het bespreekbaar maken en onder de aandacht brengen van hun problemen.
Hieronder volgt een kleine opsomming:

‘Op een bepaald moment heb ik een buikje gekregen terwijl mijn eet- en drinkpatroon niet gewijzigd is. Ik heb nu een afdakje boven mijn gereedschap.’

‘Opeens druppel ik na in mijn onderbroek. Alsof die spieren daar niet meer goed werken.’

‘Help. Mijn lichaam krijgt andere vormen. Zo lijkt het nu alsof ik borstjes heb.’

‘Ik lig de laatste maanden wakker van de hypotheekkosten en de alimentatie die ik aan mijn ex moet betalen.’

‘Ik heb regelmatig een ontsteking aan mijn plasser.’

‘Ik ben een ijdel man. Nu heb ik sinds een jaar heb een nieuwe relatie. Ik verf mijn haar zonder dat mijn vriendin het weet. Niet mijn hoofdhaar want daar groeit niks meer, nee ik verf mijn schaamhaar. Ik vind het lelijk dat het daar allemaal zo grijs is, vandaar. Maar of dit echt valt onder problemen?’

‘De seks staat al maanden op een laag pitje, of beter gezegd, komt niet meer voor in onze relatie.’

‘Ik heb rimpels, heel veel rimpels en dat vind ik vreselijk! Daardoor lijk ik tien jaar ouder dan dat ik echt ben.’

‘Ik heb opeens beharing op plekken waar ik dat niet wil. Denk aan rug, oren en neusharen. En die haren groeien ook erg snel. Ik sta elke week voor de spiegel om ze weg te knippen. Mijn vrouw scheert mijn rug want dat lukt mij natuurlijk niet zelf.’

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht

7 Reacties

 1. Nou zit ik zelf niet zo met alles wat minder wordt, maar heel goed van die mannen dat ze het uitspreken. We doen altijd net of vrouwen daar alleen mee zouden zitten. Nee dus. Mannen chapeau!!

  Laat een reactie achter
 2. Het is wel zo eerlijk dat mannen ook ongemakken hebben en niet alleen de vrouwen.
  Kon het me ook al bijna niet voorstellen dat mannen geen problemen zouden hebben.
  Ik vind het wel dapper dat er reacties kwamen, oké dan niet bij de koffie of tijdens een voetbalwedstrijd maar toch een pluim voor die mannen en ook voor jou Mary, je krijgt het toch maar voor elkaar dat de plassers en de beharingen bespreekbaar worden 🙂

  Laat een reactie achter
 3. ‘De seks staat al maanden op een laag pitje, of beter gezegd, komt niet meer voor in onze relatie.’
  Jammer bovenstaande is echt niet nodig ,er zijn ook alternativen b.v elkaar strelen ,kussen ,je vingers gebruiken en wel daar waar zij het graag had ,omgekeerd ook ,oké misschien geen erectie meer bij u ,maar het blijft een intiem gevoel geven.
  Seksualiteit is niet alleen maar de daad ,maar ook het gevoel van intiem zijn liefde!

  Grijs schaamhaar ,ja en dan ? misschien vind zij het wel mooi en mooi grijs etc ja toch.

  Rimpels tja de huid blijft nu éénmaal niet altijd elastisch ,het hoort er gewoon bij ,hebben vrouwen ook ondanks hun anti rimmel creme

  Oren en neus haren haha heb ik ook hoor ,kun je makkelijk zelf bijwerken.

  Urine verlies ook dat is gelijk aan de vrouwen ,maar daar kun je rekening mee houden ,als je de drang voelt onmiddellijk naar het toilet gaan en niet wachten ,s´avonds laat niks meer drinken.

  Je lichaam krijgt andere vormen ,ja hallo als je niet meer actief in het beroeps leven staat is ook dat normaal de spieren verslappen en komt sneller een vet laagje daarvoor in de plaats.

  Nee wij genieten van elke dag grijs ,gewicht toenemen dus ietsje dikker worden rimpels etc

  Sterkte mannen geniet van het leven ! ik doe dat nog elke dag met mijn 69 jaren 😉

  Laat een reactie achter
  • Beste Tom

   Ik ben zelf met pensioen maar doe zeker nu thuis gewoon mee. En ja ik heb ook last van bovengenoemde kwaaltjes maar ik redeneer gewoon het hoort erbij.

   Ik doe net als jij genieten van iedere dag die me brengt ook al moet er soms hard aangepoot worden in huize, maar met een lach.

   Laat een reactie achter
 4. Natuurlijk hebben mannen ook zo hun probleempjes. Maar ik ga er zelf niet over beginnen, en al helemaal niet in de groep. maar in een één op één gesprek lukt het wel.

  Hier is er nog één: het lukt niet meer sinds ik dit of dat pilletje slik. Heel frustrerend, kan ik je zeggen.

  Laat een reactie achter
 5. Lieve mannen, ik vind dit leuk leesvoer.

  Niet dat ik jullie uitlach, integendeel. Ik heb zelf ook een super lieve man met borstjes waar ik mee speel, een afdak boven zijn gereedschap dat ik met regelmaat streel, zijn haren worden grijs en groeien overal kom maar hier dan help ik je wel met veel plezier er van af. Ik ben trots op hem en hij op mij. Wij zijn heel open naar elkaar en hij zegt mij dan wat hij opmerkt en verafschuwt aan zijn lichaam. Hij straalt nog altijd nadien en ziet nog altijd in gedachten die jonge God voor de spiegel staan. Dit omdat wij er niet moeilijk over doet en accepteert dat het bij het ouder worden hoort.

  We helpen elkaar daarin en dat is liefde. Samen oud worden en ook deze ongemakken delen en doorstaan.

  Ikzelf ben een heel open boek deel werkelijk bijna alles, maar er zijn grenzen. En die bewaak ik net als jullie. Mannen zijn heerlijk…stoer!

  Schroom jullie niet!
  Liefs, Ursula

  Laat een reactie achter
 6. Leuk dat een man ook durft reageren,dat is dan meteen met alles erop en eraan.Het werkt bij mij alleen op mijn lachspieren en daar kan ik niets aan doen .

  Laat een reactie achter

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *