Koppie koppie voor kids

Dag Nienke, hoe voelt het om eigen baas te zijn en niet meer bij een werkgever in dienst te zijn?

Koppie Koppie heeft mij erg veel gebracht. Ik ben gegroeid als mens; zowel persoonlijk als professioneel. Ik probeer mijzelf uit te dagen door geregeld een cursus te volgen waarin ik nieuwe informatie en kennis opdoe, zodat ik nieuwe diensten kan aanbieden.

Waarom ben jij je eigen bedrijf gestart?

Al tijdens mijn opleiding (PABO) kwam ik er achter dat mijn hart uitgaat naar kinderen die het moeilijk hebben op school, kinderen die niet mee kunnen komen met de rest van de groep, kinderen die op een andere manier denken en leren. Tijdens mijn werk in het basisonderwijs kwam ik andersdenkende kinderen steeds weer tegen. Ik merkte al snel dat er onder schooltijd te weinig tijd was om deze kinderen de aandacht te geven die zij verdienen.

Twee jaar geleden ben ik Koppie Koppie gestart met de intentie om kinderen te helpen die op school minder, of zelfs niet, aan hun trekken komen en steeds maar weer vastlopen met wat zij moeilijk vinden.

Wat is jouw sterkste eigenschap?

Ik vind mijzelf geduldig. Het is voor mij geen probleem om meerdere keren hetzelfde uit te leggen. Begrijpt het kind de uitleg niet, dan zoek ik een andere manier. Er zijn meerdere manieren om tot een doel te komen.

Wat doe je precies?

Ik help kinderen die moeilijkheden hebben met lezen, begrijpend lezen, rekenen en taal. Deze kinderen geef ik bijles. Ik leg uit hoe de leerstof in elkaar zit en vervolgens wordt dit ingeoefend met een aantal opdrachten.

Daarnaast ben ik ‘Ik leer anders’ coach. Er zijn kinderen die denken in plaatjes, de beelddenkers. Tijdens de ‘Ik leer anders’ sessies worden er plaatjes gemaakt van de leerstof en deze plaatjes krijgen een vaste plek in het hoofd. Na drie à vier sessies beheersen ouder en kind de basis om zelf thuis verder te kunnen werken met de leerstof. Ik ben erg enthousiast over de ‘Ik leer anders’ methode. Het is zeer praktisch en ouders en kind kunnen het geleerde al na de eerste sessie toepassen.

Je hebt ook een webshop. Wat verkoop je zoal en waarom?

Ik verkoop producten die op scholen gebruikt worden zoals schriften, pennen, potloden, leesboeken en beloningsstickers. Het allerliefste verkoop ik toch het educatieve materiaal. Deze materialen zijn prachtig. Ik ben een groot voorstander van het visueel maken van (nieuwe) leerstof. De overgang naar abstract maak ik het liefst in stapjes. Ook gezelschapsspellen, houten puzzels, reserveonderdelen voor het Montessori-materiaal, werkboekjes van verschillende methodes en houten speelgoed heb ik in mijn assortiment.

Bedankt Nienke Geessinck voor je medewerking. Check ook koppie-koppie.com voor meer informatie.

Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel deze posts op

1 Reactie

  1. Wat een prachtig werk! Zo gaat een kind wat vastloopt en moeilijk mee kan komen weer graag naar school. Aandacht en geduld is heel belangrijk! Mooie eigenschap van Nienke om meerdere keren uitleg te geven. Mooi blog mary!

    Reactie toevoegen


Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *