Kiezen tussen hoofd en hart

Ik vaar er niet blind op. Zeker niet omdat ik nog geregeld mijn neus stoot. Nee, ik durf niet voor honderd procent te vertrouwen op mijn intuïtie. Laat ik mij erdoor leiden? Mwah. Ik hecht er wel waarde aan, maar grote beslissingen neem ik zeker niet op basis van mijn intuïtie. Mijn verstand heeft het voor het zeggen bij dat soort keuzes.

Zeker als het gaat om een grote aankoop. Dan stel ik mezelf eerst de vraag of het nodig is dat ik dat bepaalde product koop. Verder speur ik het internet af naar de goedkoopste varianten, dus ik laat de prijs zeker meewegen omdat mijn portemonnee toch altijd de doorslag geeft.

Als het gaat om mijn intuïtie met betrekking tot mensen dan zit ik negen van de tien keer wel goed. Toch heb ik dan veel last van die ene keer dat ik niet goed zat. Teleurstelling over een vriendschap die geen vriendschap bleek te zijn drukt dan zwaar op mijn gemoed. Het duurt bij mij vrij lang om daar overheen te komen. Stom eigenlijk, want de andere negen keer zat ik wel goed. Daar zou ik meer naar moeten kijken, toch? Misschien negeer ik het te veel. Of hoor ik het wel maar luister ik niet.

Tekenen zijn er zat. Of signalen. Een gevoel van onbehagen, of juist een rotsvast vertrouwen, het dringende gevoel dat het wel goed komt. Of het tegenovergestelde, dat ik er naast zit. Zo heb ik vrij snel in de gaten met wie het ‘klikt’. Of met wie het dan weer niet klikt. In het laatste geval wil ik niet luisteren en geef die ander een kans. Maar nee, dat werkt dan toch niet. Iets zit er scheef, ik voel me niet op mijn gemak bij die ander en dat zal zo blijven.

Het gevolg van een dergelijke inschattingsfout, ik dacht dat mijn intuïtie het goed had, is dat ik voorzichtiger probeer te zijn met het aangaan van nieuwe contacten. Maar ja, ik ben spontaan en nieuwsgierig en ik heb ook in de online wereld veel contacten. Daarnaast ben ik ook nog eens hardleers. Dus voorkomen dat ik op basis van mijn intuïtie een verkeerde inschatting maak kan ik niet. Dat wil ik ook niet want dan is er helemaal niets meer aan én ik kan en wil niet continu op mijn hoede zijn.

Ik wissel dus geregeld tussen mijn hoofd en mijn hart als het gaat om keuzes maken, hoewel het hoofd vaak de doorslag geeft. Het leven is tenslotte een groot leerproces en eens flink op mijn snufferd vallen hoort daar bij. Of ik er van leer? Ach, ik heb nog wel even om daar achter te komen.

Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel deze posts op

7 Reacties

  1. Het leven bestaat uit niets anders dan vallen en opstaan.. een eeuwig gevecht tussen je verstand en je hart….Ik heb voor jou gekozen Mary met mijn hart….je bent goud waard, helemaal niet goedkoop maar je bent het waard….xx

    Reactie toevoegen


    • Wat lief Rolande! Niet goedkoop maar dan heb je ook wat

      Reactie toevoegen


  2. Ervaring is de beste leer meester ,en och ja ik val ook nog wel eens op mijn snufferd ,dus uitgeleerd … nooit ,maakt het wel ook weer spannend!.
    Heb wel 1 geluk kan het knopje heel snel omdraaien.

    Reactie toevoegen


  3. Je leert constant bij en inderdaad ik ken ook het gevoel dat je langer blijft zitten met dat negatieve. Ik probeer me te focussen op hetgeen wat goed gaat en positief is, dan voel ik me toch gelukkiger. Bij mij is het zo dat ik wel luister naar mijn buikgevoel, want dat heeft gewoon altijd gelijk. Ik laat me wat mensen betreft niet meer leiden door mijn hersenen.

    Reactie toevoegen


  4. Vallen is niet erg, zolang je maar een keer meer opstaat dan dat je valt.
    Goed, helder blog. Allemaal trouwens. Compliment.

    Reactie toevoegen


    • Wat is dat toch, dat je met sommige mensen gelijk een click hebt en dat het bij anderen blijft wringen…
      Zo stoten we vaak onze neus maar blijf ajb zoals je bent, open en spontaan, pas op dát niet te verliezen….ik tuin er liever 10 X in dan mezelf beter voor te doen en jíj, Mary, bent helemaal oké, blijf lekker je hart volgen, dat is mooi en groot genoeg! ❤

      Reactie toevoegen


      • Wat een lieve reactie Miek. Erg fijn om te lezen. Dank je!

        Reactie toevoegen


Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *