Het ei van Columbus

Ik had een idee. Wacht, laat ik nu eens niet zo bescheiden zijn en gewoon eerlijk zeggen dat ik een topidee had. Voor dat fantastische idee had ik wel een groot bedrijf nodig die het wilde fabriceren, dus ging ik direct bellen. Maar ja, voordat ik de goede personen aan de lijn had, was ik uren verder. Uiteindelijk kreeg ik de man die het voor het zeggen had te pakken.

Onvoorbereid als ik was, vertelde ik al hakkelend over mijn idee. In mijn ogen ‘het ei van Columbus’. Ik was nog niet eens helemaal uitgepraat of de beste man, ik mocht hem trouwens gewoon Ted noemen, onderbrak mij. Hij was enthousiast, zag er wel brood in, en begon uit de losse pols een plan van aanpak te maken. Hij zou een prototype laten ontwikkelen en zodra dat klaar was mocht ik komen kijken.

De weken verstreken en ik werd wat nerveus. Ik stortte me op een grote zomerse schoonmaak, puur ter afleiding. Toen na een paar lange weken het verlossende telefoontje kwam, vertrok ik opgewonden naar de fabriek van Ted om mijn ‘kindje’ in het echt te kunnen zien.

Ik kwam aarzelend de grote bedrijfshal binnen en daar zag ik mijn ontwerp eindelijk in het echt. Ik stond werkelijk waar paf. Dit was precies wat ik in gedachten had! Meneer T, Ted dus, kwam mij glunderend tegemoet en we gaven elkaar enthousiast een hand. “Mevrouw Sjabbens,” zo begon hij, “u heeft een wereldidee op de markt gebracht.”

Ik, ook niet van gisteren, benoemde nog eens de vele voordelen. Geen onnodig kappen meer van bomen, lagere productiekosten, een mooi vernieuwend idee om aan het buitenland te verkopen én niet geheel onbelangrijk, zeer milieuvriendelijk. Ik had voor mijn ontwerp een plasticsoort bedacht dat direct afbreekbaar was. Een ander zeer belangrijk voordeel was ook dat het voor de dragers veel minder zwaar zou zijn.

Een ding was ik vergeten, daar kwam ik pas achter toen ik uit mijn droom ontwaakte. Ik had, dom dom dom, geen patent aangevraagd op mijn idee. Ik vermoed dat meneer Tupperware nu met mijn idee, milieuvriendelijke plastic doodskisten met afsluitbare deksels én leverbaar in elke gewenste kleur, aan de haal gaat.

Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel deze posts op

5 Reacties

  1. Leuk zo’n tupperware avond met kisten. Kom ga even liggen kunnenwe gelijk even passen. Leuk bijpassend afbreekbaar hemdje gratis er bij hahaha : )) #WarmHart

    Reactie toevoegen


  2. Whahhahaa, geweldig verhaal!! :)
    Je hebt het nu over doodskisten maar ik heb heel wat Sjabbensware in mijn keukenkast staan

    Reactie toevoegen


  3. Hahahaha…gewoon ons om de tuin leiden, nieuwsgierig als we zijn naar jouw nieuw verhaal.
    Het was allemaal maar een droom een droom van een verhaal…x

    Reactie toevoegen


  4. Laat ik zeggen dat je ons zo wel (lees) scherp houd. Leuk blog en dat op vrijdag de dertiende , mooi weekend …..

    Reactie toevoegen


Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *