Het is en blijft bijzonder

Elke dag opnieuw ben ik onder de indruk. Het is en blijft bijzonder. Ik blijf me ook nog steeds verbazen en ben soms tot tranen geroerd.

Het is inmiddels ruim 5 jaar geleden dat ik, na lang aarzelen, de stap durfde te zetten om een eigen site te starten en te gaan bloggen.

Die stap was vreselijk eng want ik beschreef, in vele delen, een loodzware zwarte periode uit mijn leven als nieuwbakken moeder.

Soms zat ik met het klamme zweet in mijn handen te tikken terwijl de tranen over mijn wangen biggelden. Wat was het zwaar maar tegelijkertijd ook zo bevrijdend om mijn verhaal met de grote buitenwereld te delen.

Het heeft mij ontzettend geholpen om dat donkere stuk van mijn leven een plaats te geven. Ja echt, het lijkt zo’n loze leus maar niets is minder waar: delen is helen.

Toen had ik niet kunnen dromen dat ik een aantal jaar later ook dat stuk van mijn leven in mijn eigen boek zou verwerken, net als een groot aantal zeer bijzondere verhalen van doodgewone mensen.

In de loop van de tijd groeide mijn site en kreeg een volwassener uiterlijk.

Daar waar ik eerst mijn eigen (met de smartphone geschoten) foto’s gebruikte, werd de uitstraling van mijn site stukken mooier door de zeer professionele foto’s van mijn vaste groep hobbyfotografen.

Steeds vaker ook werd ik op diverse manieren door mensen benaderd met de vraag of ik hun verhaal wilde delen. En dat deed en doe ik met liefde en zorg.

Uiteindelijk is mijn site een beetje van mij en een beetje van jullie geworden. Een mooie mengeling van zeer persoonlijke waargebeurde verhalen, interessante interviews en af en toe wat fictie.

En ik ben elke dag dankbaar, vreselijk dankbaar, dat er zoveel mensen zijn die mijn (gast)blogs lezen en ook nog eens de tijd ervoor nemen om daarop te reageren.

Die persoonlijke warme reacties, die soms tot tranen toe roeren, betekenen zoveel voor mij én de mensen die hun verhaal delen. Dit doet ons zo ontiegelijk goed!

Elke maand weer constateer ik, nog steeds tot mijn verbazing, dat de blogs op mijn site heel goed gelezen worden. Sterker nog, mijn bezoekersaantallen blijven nog steeds groeien.

Wie had dat kunnen bedenken? Mary, een doodgewone moeder van twee uit de kluiten gewassen zonen, wonend in het mooie oosten van het land, die zoveel mensen weet te bereiken met haar blogs? Nou, ik in ieder geval niet!

En dat komt allemaal door jullie, mijn lezers. Dus lieve lezers, grote dank voor jullie! Ik ben niet van plan om te stoppen, nee zeg, ik ga door tot ik oud en versleten ben en niets meer te vertellen heb. Blijven jullie ook zo lang?

Foto komt uit de collectie van André Brockbernd.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

29 Reacties

 1. Lieve Mary prachtig verhaal. Ik blijf je volgen. Dank je wel voor je blog en uiteraard kan op mij blijven rekenen op mijn bescheiden bijdrages. Ik vind het een hele eer dat je zo nu en dan gebruik maakt van mijn foto’s. Je kan altijd een beroep op mij doen. Hartelijke groet André

  Reageer
  • Jij bedankt voor je mooie foto’s! Weet je wel dat jij de 1e fotograaf was van wie ik de foto’s mocht gebruiken?

   Reageer
 2. Ik lees jouw blogs heel graag krijg ze van Richard doorgestuurd op FB en stuur ze dan ook weer door. Ik reageer er niet altijd op. Soms is dat wel eens erg moeilijk om op dat moment de juiste woorden te vinden.
  Ga zo door als je kan en ik woon ook in het Oosten des Land. Lees graag en stuur graag door
  Dank je Hartelijk voor al je werk en goede tijd verder

  Reageer
  • Bedankt voor je reactie Sophia en fijn te lezen dat je mijn blogs zo waardeert!

   Reageer
 3. Lieve Mary,

  Ik vind het fijn om je blogs te lezen uit je hart geschreven en vaak ook zo herkenbaar .
  Ik vind het ook heel knap en dapper dat je dit doet veel respect voor jou .
  Hoop nog lang te kunnen genieten van je blogs .

  warme groet Ineke

  Reageer
  • Dankje wel Ineke

   Reageer
 4. Mooi dit te lezen,dat je 5 jaar geleden na een diep dal zo omhoog bent geklommen en dat je bent gaan schrijven hierover.5 jaar lees ik het nog niet omdat ikzelf in een rouwzwart jaar zat met veel ellende.Maar 4 jaar geleden ben ik ook jou gaan volgen en werd ik actievere gebruiker van twitter.Prachtig hoe jij over jezelf kan schrijven en nog mooier dat je andere mensen een interview geeft.Jij geeft andere mensen een podium om hun vaak onverwerkt verhaal, wat bij sommige een gesloten boek was, naar buiten te brengen.Waar je dan een prachtige blog over kan schrijven en nog mooier is jouw medeleven met die personen.Soms een luchtiger verhaal met fictie daar ben jij ook goed in.Mary, ik hoop nog heel veel te kunnen lezen van jouw blog’s.En ik hoop van harte totdat jij heel oud bent en dan hoop ik ze nog te kunnen lezen.We willen je nooit meer kwijt !Je hebt iets van 3200 volgers en dat is in 5 jr. bij mij maar 1/8ste daarvan.Maar dat is dus duidelijk dat mensen jou graag volgen en dat worden er volgens mij nog meer.Jouw boek heb ik gelezen (zelfs 2x) omdat ik zo onder de indruk was.Het is dus een aanrader voor mensen die jou volgen en nog niet hebben gelezen.Gewoon doen, het is de moeite meer dan waard!

  Reageer
  • Dankjewel lieve Jeanne. Jij bent een van mijn trouwe lezers die altijd reageert. Dat waardeer ik erg! Fijn dat je blijft lezen.

   Reageer
 5. Mary…ik ben zelf al oud. Zo lang kan ik ze niet lezen.
  Het is knap wat je doet. De onderwerpen zijn vaak zwaar en vragen aandacht. Ook van jou.
  Ik lees wel eens niet, als het me teveel wordt.
  Verdriet…moeilijk. Jij kunt dat wel.

  Plekje zijn voor anderen…daar kan ik naar toe plekje.
  Veel volgers belangrijk.
  Doe voort lief.

  Reageer
  • Dankje Ineke!

   Reageer
 6. Mooi geschreven allemaal, hopelijk blijf je het nog lang doen.

  Reageer
  • Dankje Marijke!

   Reageer
 7. Ik ken je blog al zo lang ik op twitter ben , je was één van de eerste die ik volgde en geloof me ik heb al elke keer genoten van je geposte interviews …..Hoop van harte je nog jaren te mogen lezen , jouw blog hoort gewoon bij twitter voor mij.Bedankt ervoor x

  Reageer
  • Wat lief Rolande, dankjewel!

   Reageer
 8. Lieve Mary, Heel mooi geschreven 🙂
  Je bent een topper!
  Je geeft jezelf en anderen een stem
  wat ontzettend stoer en bijzonder is.
  Dat maakt je een mooi mens

  Veel liefs

  Reageer
  • Dankje Lotus!

   Reageer
 9. Lieve Mary,
  Ik lees je pas sinds een jaar of 2 maar heb wél alles teruggekeken van de jaren daarvóór.
  Soms reageer ik,vaak ook niet maar ik ben en blijf een trouwe lezer die je verhalen ook altijd deelt en soms privé doorstuur naar ánderen waarvan ik wéét dat ze steun en herkenning ervan krijgen.
  Het is mooi om te zien dat je schrijfstijl ontwikkeld en je íéder onderwerp durft te benoemen.
  Ga zo door lieverd,je bent een lichtpuntje voor al je lezers

  Reageer
  • Wat lief Angelique, dankjewel!

   Reageer
 10. Lieve Mary,
  Laten we het omdraaien.
  Om mij en andere lezers kwijt te raken, zou je je site uit de lucht moeten halen.
  En dan nog: er is altijd ergens iets in cyberair terug te vinden.
  Je bent een topper!

  Dikke KNUF, heel veel liefs en 1001 x dank je wel!

  Reageer
  • Lieve Maria, moest lachen om jouw reactie! Je bent een schat. Dankjewel.

   Reageer
 11. Al ruim 5 jaar! Gefeliciteerd met dit bijzondere lustrum van jouw mooie site. Ik snap dat je dankbaar bent maar je hebt het aan jezelf te danken om wie jij bent (niet doodgewoon), dat men jou blijft lezen. Zoals jij vertrouwelijk en zorgvuldig met andermans gegevens en levensverhalen omgaat is geweldig. Maar ook op de wijze hoe je zelf schrijft en een boek hebt uitgebracht, daar mag je heel trots op zijn.
  Ik ben trots dat ik jou heb leren kennen Mary en al heb ik niet altijd tijd om alles te lezen, ik blijf je wél lezen, ook oud en versleten, desnoods met een loep 😉
  Ga zo door, lief, warm en medelevend mens.
  Liefs Hiltje <3

  Reageer
  • Dankjewel lieve Hiltje!

   Reageer
 12. Ga zo door. Het is echt nodig.

  Reageer
  • Dankje Marlou!

   Reageer
 13. Veelal knappe site: bedoel veel verschillende onderwerpen waarbij ook vaak derden in gewone taal ruimte krijgen.

  Reageer
  • Bedankt Sjaal, dan is mijn missie geslaagd.

   Reageer
 14. Hey Mary,

  Wij mensen kunnen vaak meer dan wij denken. Mooi dat je dit met zoveel passie doet. Naar mijn
  idee bereik je i.d.d. veel mensen met al deze levensverhalen. Hierdoor weten mensen ook dat
  ze in vele zaken niet alleen staan. En ook ik vind het fijn om foto’s bij te dragen.

  Liefs Jet

  Reageer
 15. Al ruim vijf jaar en dat zegt alles over jou.
  Het is en blijft bijzonder hoe jij het doet, kanjer Mary!

  Veel liefs van mij

  Reageer
  • Dankje lieve Rider.

   Reageer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.