Herrie bij Mary

Er zijn mensen die ware ervaringsdeskundigen zijn op het gebied van verhuizen. Nou, ik niet. Ik moet zelfs diep in mijn geheugen graven om de herinneringen van twaalf jaar geleden naar boven te halen. Ja, toen zijn wij voor het laatst verhuisd. Met een peuter en een baby van nog geen half jaar.

Ik weet ook wel waarom ik moet graven in mijn geheugen. Ik heb die periode weggestopt. Want nee, het was toen geen pretje om te doen. Het was toen alles behalve gemakkelijk, die verhuizing. Ik kampte met zware bekkenproblemen en mijn man kon juist in die periode geen vrij nemen van zijn werk.

Tot vlak voor de verhuizing had ik zelfs thuishulp omdat ik mij heel slecht kon voortbewegen. Ik voelde me beroerd en erg afhankelijk. Gelukkig was er mijn familie die veel heeft geholpen anders was het echt nooit wat geworden.

Nu dus deze aanstaande verhuizing. Nou wil het euvel dat ik vrij perfectionistisch ben. Soms is dat een goede eigenschap, soms vooral lastig. Zo ben ik iemand die het liefst niets aan het toeval over wil laten. Ik kan goed organiseren en ben een, al zeg ik het zelf, prima planner.

Als het aan mij ligt is, voordat de dag van de verhuizing daar is, dan ook alles geregeld. Ik denk bijvoorbeeld aan de zaken die nog aangeschaft moeten worden en de extra helpende handen natuurlijk. Zoals een paar sterke mannen om alle zware meubelen te tillen en in elkaar te zetten.

In mijn verbeelding wordt er na de verhuizing alleen nog wat aangesloten, in elkaar gezet, opgeruimd en opgehangen. Ik vrees echter dat het er in de praktijk anders aan toe gaat. En dat het weken duurt voordat alles er volgens wens staat, hangt en werkt. Dan is de vraag: kan deze perfectionist daar mee omgaan of wordt het ‘herrie bij Mary’?

Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel deze posts op

11 Reacties

  1. Je kunt niet alles plannen en vooruit zien. Er komen altijd zaken waar je niet op bedacht was.
    Je hebt het goed ingeschat dat het er in de praktijk anders aan toe gaat. Ik zou daar toch rekening mee proberen te houden. En als het meevalt is dat mooi meegenomen. Dat weet je pas als je de sleutel hebt. Ik hoop dat je blijft lachen Mary, zonder herrie

    Reactie toevoegen


  2. Je moet eens leren de tijd te nemen en niet snel snel, zo werkt dat niet!
    Perfectie bestaat niet, je gaat altijd wel iets vinden ,dat je zegt goh zou toch beter zo zijn !
    Dus geen herrie bij Mary ,wel aanpakken maar ook met de nodige rust alles komt wel goed !.
    Liefs en sterkte Tom X.

    Reactie toevoegen


    • Ha ik ben niet zo makkelijk! Maar alle tips en wijze raad is welkom :-)

      Reactie toevoegen


      • En dat is eigenlijk best wel jammer ,dan maak je het jezelf veel te zwaar en daar ga je voor betalen stress etc .

        Reactie toevoegen


  3. Herkenbaar Mary,niet de herrie hoor,maar eigenlijk het eind willen zien voor je begint,dat heb ik tenminste. Maar het komt altijd wel goed. Neem er maar de tijd voor. Zelf wil ik ook alles zo gauw mogelijk op zijn plaats hebben,naderhand kan er nog veranderd worden. Maar eerst wat lijn……veel succes als het zover is

    Reactie toevoegen


  4. Ik heb maar één advies: loslaten loslaten loslaten!
    Dan komt het allemaal goed.

    Reactie toevoegen


    • Ik ben het helemaal met Liesbeth eens: loslaten en gewoon maar laten komen wat komen moet. Dan ga je er het meest relaxed mee om. Wanneer mag je verhuizen?

      Reactie toevoegen


      • Wanneer is nog niet helemaal duidelijk. Per 1 oktober de sleutel. Dan begint het klussen.

        Reactie toevoegen


  5. Het duurt wel even voor ieder zijn juiste plek heeft gevonden in een nieuw huis, waar jij als warm mens zonder twijfel een echte thuis zal van maken….ik wens je alvast veel plezier met de verhuizing en zeker niet teveel herrie bij Mary…..liefs x

    Reactie toevoegen


  6. Word lid van een kerkgenootschap en bid daar hardop om hulp voor je verhuizing,
    Zie hoe tientallen broeders en zuster massaal opspringen om je te helpen met het opknappen en verhuizen naar je nieuwe huis.

    Reactie toevoegen


Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>