Help, ik ben een stresskip

Al een paar dagen loop ik rond met een hoofd dat propvol zit en op knappen staat. Ik kan er slecht van slapen, want ook in bed maalt het maar door in mijn bovenkamer. Hier aan denken, daar aan denken, dit uitzoeken, dat navragen en zo kan ik wel doorgaan.

Ik heb de drukproef bekeken van mijn boek. Ik heb nog wat aanpassingen aangebracht en ik heb uiteraard de cover gezien. Over de cover ben ik zeer tevreden, al zeg ik het zelf. De cover past namelijk exact bij de inhoud van mijn boek. Elke dag heb ik contact met mijn uitgever. De lijnen met de medewerkers van Boekscout.nl zijn kort en dat is erg prettig samenwerken. Aan alles merk ik dat daar serieuze hardwerkende mensen met mijn boek bezig zijn.

Ik heb inmiddels al een lange lijst gemaakt van onder andere mensen die ik wil benaderen om mijn boek onder de aandacht te brengen. Elke dag vul ik die lijst aan en ’s nachts krijg ik weer nieuwe ideeën om mee verder te gaan. Die ideeën schrijf ik dan niet op maar probeer ik met behulp van ezelsbruggetjes te onthouden voor de volgende ochtend. Snap je nu dat volle hoofd?

Mijn boek: ‘Open boek- bijzondere verhalen van doodgewone mensen’ staat vol met zeer persoonlijke verhalen en bijzondere gesprekken. Verhalen en gesprekken die je raken, die je zullen verbazen. Als je het boek goed leest zal je ook ontdekken dat al die verhalen een gemeenschappelijk thema hebben: de onvoorstelbare kracht van de mens!

Toch blijft het onwerkelijk. Eerder schreef ik al dat ik het niet kon geloven dat deze week mijn boek uitkomt. Dat het misschien pas echt voelt als ik ‘mijn kindje’ gekleed en wel in mijn handen heb. Dat ik dan waarschijnlijk wel wordt overvallen door blijdschap en dat ik loop te zingen door het huis.

Omdat ik ook niet weet wat mij te wachten staat vanaf het moment dat mijn boek te koop is en gelezen gaat worden, word ik behoorlijk onzeker. Wat zal er op mij afkomen? Wat zullen de reacties van de lezers zijn? Wat zullen mijn ouders ervan vinden? Wat zal jij er van vinden?

En daar zit mijn zwakke plek. In dit geval word ik nerveus van die onzekerheid. Over het algemeen kan ik goed tegen spanning en blijf ik er meestal rustig onder. Maar nu niet. Ik moet me bedwingen om geen rare dingen te doen. Zoals een grote zomerschoonmaak (ik lijk wel gek). Of mijn nagels eraf bijten (nee dat mag écht niet!).

Ik ben ineens een stresskip geworden. Ook is er een heel klein stemmetje dat steeds in mijn oor fluistert: ‘Mary, straks gaat het toch niet door.’ Ja, ik weet het: onzin. Maar dat is mijn onzekerheid dat nu de kop op steekt.

Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel deze posts op

8 Reacties

  1. Het is ook allemaal ontzettend spannend! Geen rare dingen doen Mary, het komt allemaal goed en ik kijk er naar uit! En ik weet zeker, velen lezers met mij :) :)

    Reactie toevoegen


    • Bedankt Hiltje, ik zal geen rare dingen doen. Ik probeer het nu los te laten, kuch kuch. In ieder geval ga ik mijn best doen!

      Reactie toevoegen


  2. Wat als, stel dat, hoe zou, het zijn emoties gebaseerd op angsten, en angst regeert deze wereld. Jou boek isal lang uit in de soep van mogelijkheden Mary. Het komt echt wel goed vertr daar nu eens op. Laat los die angst en en denk met liefde aan wat komen gaat dan komt het helem goed. En wij doen je promoties wel ; )) #WarmHart

    Reactie toevoegen


    • Dank je Rich, ik ga mijn best doen! Jullie doen de PR? Daar vertrouw ik op!!

      Reactie toevoegen


      • Het is met een boek net als met de geboorte van je baby, velen zullen enthousiast roepen wat n mooi kind, maar sommige daarvan denken wat n monster…of zeggen dat achter je rug, kritiek ligt op de loer…maar wat geeft het, het is jóuw baby en daarom de mooiste van de wereld! Geloof niet iedereen die je prijst maar ook niet diegene die je neersabelen, jij bent je boek en daarom alleen al oké!

        Reactie toevoegen


        • Bedankt Miek, ik heb het even laten sudderen en ik denk dat je helemaal gelijk hebt.


  3. Maak je geen zorgen….het wordt fantastisch , kan ook niet anders met jouw verhalen, ik ga het in ieder geval super vinden…toitoitoi x

    Reactie toevoegen


  4. Waarom stress ? wat heb je te verliezen ? … juist niks! je kunt er alleen bij gewinnen.
    T´is jou boek ,met door jou geschreven verhalen en je hebt nu al veel lezers ,kan dus niks mis gaan ,hoppa een beetje moed Meis !!
    En kritiek en jaloezie tsja smijt het over je schouder weg ,zulke mensen geeft het overal.

    Reactie toevoegen


Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *