Gesip en gepieker

Gesip en gepiekerGesip,  gepieker en diepe teleurstelling. Van de week kwam het op één dag allemaal voorbij. Ik was van slag. Allemaal het gevolg van één bericht. Ik begreep het niet en zat vol onbeantwoorde vragen.

Na een uurtje piekeren en sippen ben ik wat anders gaan doen. Hoofd leegmaken en focussen op andere zaken. Voor het eerst in mijn leven lukte mij dit. Vroeger zou ik heel lang blijven hangen in die bui en daarmee rond blijven lopen.

Ik ben gaan wandelen en heb wat foto’s gemaakt. Door stil te staan bij al dat moois om me heen kon ik de knop redelijk omzetten. De dagen erna sluimerde het nare gevoel nog wel op de achtergrond.

Een nummer spookt sinds die dag continu door mijn hoofd: Vriendschap, van Het Goede Doel. Ik besef dat, hoewel ik met vragen blijf zitten en vol onbegrip ben, ik er een dikke punt achter moet zetten. Begrijpen doe ik het echter niet.

Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel deze posts op

4 Reacties

    • Wat vreselijk naar voor je Mary! Ik vind het wel knap van je dat je na een tijdje je hoofd leeg kon maken. Maar als het onbegrip op de achtergrond blijft met al je vragen, dan hoop ik dat die toch nog ooit eens beantwoord zullen worden. Heel veel sterkte met een verloren vriendschap…. Liefs

      Reactie toevoegen


    • Ik herken heel goed het gevoel van ‘maar blijven malen over’ en ook het feit dat dat aan je gaat ‘vreten’.
      Knap inderdaad dat je je toch kunt focussen op iets anders, de knop kunt omzetten door iets te gaan doen om je hoofd leeg te maken. Dat je dat tegen jezelf kunt zeggen.
      Een hele dikke knuf

      Reactie toevoegen


  1. Niet proberen te begrijpen, het zegt meer over de ander dan over jou. Goed van je dat je afleiding kon zoeken.

    Reactie toevoegen


Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>