Gelukkig ben ik niet alleen…

 

Ik liep er al een tijd mee rond. Dé vraag. Ik weet wat het voor mij betekent, maar niet voor een ander. Daarom vroeg ik het aan mijn vrienden. En ik kreeg mooie, herkenbare antwoorden.

Wat is geluk voor jou?’

Vriendin C: ’s Morgens wakker worden van vogels die fluiten, genieten van bomen die weer groen worden, met een boek op de bank zitten als het regent, een sneeuwballengevecht, barbecueën in de zomer, een potje sjoelen met mijn gezin, mijn dochter die ’s avonds nog lekker tegen me aankruipt. Ook als ik andere mensen zie genieten kan ik gelukkig worden en zo kan ik nog wel even doorgaan. In ieder geval zit geluk niet in bouwstenen of andere materiële zaken, maar in jezelf!!!

Vriendin N: Liefde en (spirituele) ontwikkeling, mooie gesprekken en acceptatie en respect van en voor iedereen.

Vriendin A: De relatie met mijn man. Ondanks alle stormen van de afgelopen jaren voel ik, als ik terug kijk, alleen maar geluk. En dat komt omdat hij er is.

Vriendin M: Geluk is er iedere dag dat ik de dingen kan doen die mij blij maken. Daar teken ik bij aan dat geluk voor iedereen anders is en dat er vele soorten van geluk zijn. Persoonlijk geluk is erg situatieafhankelijk. Soms is geluk ook als een bloem die bloeit vanuit de as van iets ongelukkigs. Geluk zit dan ook in de raarste dingen, op de gekste momenten. Je kunt van weinig leven, en dat doe ik ook. Ik geloof dat je ongelukkig kunt worden van geldgebrek. Want geldgebrek leidt tot sociale uitsluiting. Dan moet je geestelijk sterk zijn om het zilveren randje te volgen.

Vriend T: Liefde, Gezondheid en innerlijke tevredenheid!

Vriendin P: Geluk is: je in evenwicht voelen met jezelf, wat er ook in je leven gebeurt.

Vriendin J: Ik denk niet dat je minder gelukkig hoeft te zijn als je gezondheid wat te wensen over laat. Per slot van rekening vul je je eigen leven verder in. Het enige wat je echt “hebt” is jezelf. Dus je moet er zelf het beste van maken, door dan goed voor jezelf te zorgen, hoe moeilijk dit soms ook kan zijn. Het is alleen dat ik iedereen een goede gezondheid, licht, liefde, kracht en wijsheid toewens.

Vriendin G: Mijn geluk, en dat klinkt misschien afgezaagd, is wanneer mijn kinderen (en dat zijn ook de aangetrouwde) en kleinkinderen allemaal om me heen zijn. Dan heb ik niks meer nodig!

Vriendin J: Geluk is de geur van pas gemaaid gras, de kleur van lichtgroene blaadjes aan een zomereik, het geluid van een zanglijster…

Vriendin H: Geluk is voor als mijn kleinkind tegen mij zegt: “Beppen, ik hou zoveel van jou, ik kan niet zonder jouw liefde.”

Vriendin M: Geluk zit voor mij in heel kleine dingen. De zon die schijnt. De geur van gemaaid gras, de geur van regen op een warme dag. Zomaar een klein cadeautje krijgen én geven. Deze ‘kleine’ dingen zijn voor mij erg groots!

Voor mij zit geluk ook vooral in het kleine; lekker wandelen met de hond en dan stilstaan en diep ademhalen (ik woon in een fijn dorp vol natuurschoon), samen dollen met mijn gezin tijdens het eten of de eerste zonnestralen voelen op mijn gezicht. Met dikke sokken aan onder een dekbed kruipen en het dan behaaglijk warm krijgen en het samen eten met mijn ouders op zondag en luisteren naar hun verhalen over vroeger. Of de dagelijkse enthousiaste begroeting van mijn hond, de geur van verse mest, een knuffelmomentje met jongste en zo kan ik wel door gaan.

Geluk kan een waardevol mooi warm moment zijn. Ik herken mijn geluksmomenten in de antwoorden van bovengenoemde facebook vrienden. En ik besef me eens te meer dat geluk kostbaar is en dat we die momenten moeten blijven koesteren want die doen er toe!

Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel deze posts op

2 Reacties

  1. Wat een mooi onderwerp, GELUK, heb je weer tevoorschijn getoverd. Je onderwerpen zetten me vaak aan het denken en ook bij je vragen sta ik dan stil.
    Wat is geluk? Ik dacht eerst dat ik dat niet kon omschrijven of dat het teveel was om op te noemen. Geluk is voor mij, als er een warm gevoel mijn lichaam instroomt en daarbij komt dan die glimlach op mijn mond. Mijn vriend zegt heel vaak: “Wat kan jij gelukkig kijken.” Dus mijn ogen spreken dan ook geluk uit. Van iets van mijn gezin, iets van de natuur, iets wat woorden doen. Ja iets… en gelukkig is dat heel veel.
    Bedankt weer Mary voor dit mooie blog xx

    Reactie toevoegen


  2. Het geluk zit inderdaad in de kleine dingen,een kinderlach zomaar gratis en voor niets krijgen dat is geluk. Een vreugdetraan om dat mooie compliment dat iemand vanuit de palm van z’n hand je toe blies wetende dat het uit een warm hart kwam. De hemel die vol regenbogen komt te staan bij ’t horen van iemands naam, gewoon de woorden ” ik hou van jou” waar,wanneer,waarom geen belang….een nachtegaal die je hoort zingen in ’t avondrood, je eigen lach die zich weerkaatst op het gelaat van iemand anders….deze blog die over gelukkig zijn gaat…prachtig gewoon, ik voel me heel klein en terzelfder tijd oneindig groot…bedankt )

    Reactie toevoegen


Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *