Een slimme jongen met een groot hart

Dag Michael, jij hebt net je gymnasiumdiploma op zak. Was het een zwaar examenjaar?

Nee, eigenlijk helemaal niet. Op donderdag 26 juni jl. mocht ik mijn diploma ophalen en mijn mentor had een geweldige quote voor mij: ‘Ik heb hier een formulier, dat je in het begin van het zesde jaar hebt ingevuld. Daarop staat, onder de vraag “Hoeveel tijd besteed je gemiddeld aan je huiswerk?” als antwoord vijf tot tien minuten… per week!’ Daar stond dan nog wel tussen haakjes achter: met uitschieters voor projecten, want ja, daar was ik ook wel uren zoet mee. Voor mijn examen ben ik wel druk geweest. De twee weken vakantie werden voor meer dan de helft besteed aan het leren daarvoor. Uiteindelijk ben ik met een gemiddelde van rond de zeven, en zonder een onvoldoende, geslaagd.

De wereld ligt nu spreekwoordelijk aan je voeten. Wat ga je studeren?

Ik ga Technische Informatica studeren in Enschede. Ik heb namelijk altijd al iets met computers willen studeren, en dat leek mij de meest interessante van alle opleidingen.

Wat doe je zoal in je vrije tijd en in deze lange vakantieperiode?

Ik vier vakantie, help mensen met hun computerproblemen, ik heb een avondwijk kranten, en ik doe aan Geocaching (een soort wereldwijde GPS-speurtocht).

Waarom heb je je eigen bedrijfje opgezet en wat wil je daarmee?

Ik vind het hartstikke leuk om mensen te helpen met hun computerproblemen. Voordat ik mijn bedrijfje oprichtte, deed ik dat al voor familie en vrienden. Toen bedacht ik dat er misschien wel meer mensen zijn die met computerproblemen kampen. Ik heb toen een Facebookpagina gemaakt en toen is alles begonnen. Ik heb al een hoop mensen kunnen helpen, en ik hoop dat er nog velen zullen volgen.

Wat vraag jij voor de geleverde diensten Michael?

Ik werk voor een vrije gift, dat wil zeggen: geen vast bedrag, de klant bepaalt hoeveel mijn werk hem waard is.

Ben je al helemaal klaar voor het studentenleven?

Ja, ik heb veel zin om te beginnen met mijn studie aan de universiteit. Ik ben niet het type dat van grote feesten houdt maar het lijkt me erg leuk om met mensen om je heen te zijn die ook zo’n interesse in computers hebben.

Wat zou je na je studie willen gaan doen?

Tja, dat weet ik nog niet, écht niet. Ik wil me daarop gaan oriënteren zodra ik op de UT zit. Er is bij mijn studie wel een baangarantie, dus ik vind vast wel iets dat bij me past.

Stel, ik heb over tien jaar opnieuw contact met jou, hoe ziet je leven er dan uit?

Dan heb ik mijn diploma van de Universiteit op zak, werk ik ergens, woon ik in een niet al te grote woning want ik houd niet echt van schoonmaken :-) en dan ben ik hartstikke gelukkig.

Meer weten over Michael Koopman? Check dan zijn Facebookpagina: http://facebook.com/Michael4Computers

Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel deze posts op

2 Reacties

  1. Michael ten voeten uit, schrijf ik met trots. Mooi blog Mary!!

    Reactie toevoegen


  2. Michael heb ik al twee keer, bij cliënten van mij, aangeprezen. Zij hebben dan ook al contact met hem gehad en zijn zeer tevreden.

    Reactie toevoegen


Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *