Dag lieve jij

Dag lieve jijDag lieve jij,

Ik ken je slechts een paar jaar, maar voor mijn gevoel ken ik je al veel langer. Bijna wekelijks hebben we contact. Soms is dat een kort geprekje, vaak genoeg loopt het uit op lange conversaties.

Al met al weet ik best veel over jou. Misschien wel meer dan van een goede kennis. Zeker meer dan wat ik van mijn buren weet.

Toch heb ik je nog nooit gezien. Maakt dat wat uit? Nee!

Want we delen, we luisteren, we helpen elkaar met allerlei zaken en we geven elkaar adviezen als dat nodig is. We zijn er voor elkaar. In goede en in slechte tijden.

Tweepcare.

Zou een echte ontmoeting, een face-to-face contact, meer toevoegen? Misschien wel. Aan de andere kant kan dat zelfs wat tegenvallen. Daarnaast zijn niet alle afstanden te overbruggen en zijn we niet altijd in staat een verre reis te maken.

Dus…we doen het op deze manier, via Twitter.

We lachen, delen, hebben serieuze gesprekken en zijn er voor elkaar. Ook al horen we elkaars stem niet, zelfs via Twitter kunnen we luisteren.

Dank lieve Tweep dat jij in mijn leven bent gekomen.

(Voor alle mensen die het medium Twitter niet kennen en op voorhand een oordeel hebben: probeer het eens, dan draai je wel bij)

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht

12 Reacties

 1. Wat een mooie, lieve hartverwarmende woorden! Voor wie je dit schrijft, zouden meerdere tweeps kunnen zijn omdat je een Mensen-Mens bent. Eerlijk, hartelijk en spontaan. Je helpt als het kan en stelt kritische vragen met een mening maar oordeelt nooit terwijl je wel een oplossing probeert te zoeken, meedenkt of luistert. Je deelt en geeft en ontvangt. Je staat open voor een advies. Je hebt een hart van goud en er kunnen véél mensen in.
  Ik zet er geen vraagteken bij en ik ga ook niet raden want dat doet er niet toe.
  Wel wil ik je zeggen, als dat mag, dat ik me (ook) aangesproken voel.
  Ik wil jou in ieder geval bedanken dat je in mijn leven bent gekomen.
  Ik zou je willen vragen om je eigen verhaal voor te lezen aan jezelf maar dan alsof het door mij is geschreven.
  Blijf zoals je bent lieve jij, het siert je en ik ben trots dat ik er een ‘zusje’ en vriendin bij heb.
  Liefs en kus van mij.

  Laat een reactie achter
 2. Lieve Mary, heel mooi dat jij het gevoel hebt van jaren… 😉 zojuist vernomen dat dit mogelijk nog jaren mag duren.. met een onderbreking van, dat dan weer wel… ’t zal goed komen.
  Ik ben ontroerd en ga zeker jouw blog op die van mij plaatsen, dat zal niet via herbloggen lukken, want dat kan ik nou weer niet.
  Ach, als dat alles is… tot snel ziens op den twit. Wat een verrijking ook in mijn leven #twitterkracht
  Dikke Kus.

  Laat een reactie achter
  • Ik schreef dit ook met jou in gedachten. Jij bent een van die bijzondere mensen hier. Onmisbaar ook. Dikke virtuele knuffel x

   Laat een reactie achter
 3. Wat een waar blog. Ook voor mij geldt dat twitter een soort van digitaal lotgenotencontact is. En nog veel meer ook.
  Dank je Mary.

  Laat een reactie achter
 4. Heel lief en zacht gezegd in geschreven woorden, ik vind me er zeker in terug. Heb via Twitter lieve
  mensen leren kennen, mensen die misschien wel meer bijdragen in mijn leven dan iemand die ik dagelijks zie…wat jij schrijft voor die “lieve jij”..wel dat ben jij voor mij ook wel lieve Mary…
  Heb je leren kennen hier op Twitter en ben er dankbaar voor..steeds kan men bij jou terecht als het wat minder gaat…jij ben zelf een” lieve jij”

  Liefs Rolande x

  Laat een reactie achter
 5. Wat een mooi blog en zo waar.. ik heb de laatste tijd veel mensen leren kennen via twitter en facebook en sommigen daarvan zijn bijzonder en een vriendschap die meer omvat dan uit te leggen valt. Want eigenlijk ken je elkaar niet. Jij bent er daar zeker een van!! De nieuwsgierigheid van hoe zou het zijn om elkaar te ontmoeten.. ik heb het met een aantal gehad dit jaar.. jaren al contact maar nooit gezien en ik kan je zeggen dat viel zeker niet tegen!! liefs ank

  Laat een reactie achter
 6. Mooi de vriendschappen die online ontstaan!
  Voor mij voegt het heel veel waarde toe om uiteindelijk de mensen in real life te ontmoeten.

  Laat een reactie achter
 7. Dankjwel lieve Mary ook mijn leven heb je verrijkt ,je hebt altijd een vriendelijk woord als het nodig is .In verschillende blogs vind ik veel terug wat ook op mij van toepassing is .Dankjewel voor al je belangstelling en vriendschap..

  Liefs Roelfina .

  Laat een reactie achter
 8. Lieve tweep jij bedankt dat je op deze manier in mijn leven bent gekomen ! Dikke kus !

  Laat een reactie achter

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *