Bedankt Twitter


Bedankt TwitterNooit gedacht dat het zou kunnen gebeuren. In het begin was ik wat wantrouwend. Toch heeft het mij overvallen. Dat het wel kan had ik niet durven dromen. Wat zijn er online, in mijn twitter wereld, veel bijzondere en aardige mensen. Mensen met wie ik een band heb gekregen, mensen met wie ik dingen deel. Mensen die met mij privé zaken bespreken en vertrouwen. Nee, dat had ik niet gedacht.

Best wel vreemd, een soort blind vertrouwen in iemand die je nog nooit in het echt hebt ontmoet. Komt dat misschien juist daardoor? Bepaalde oordelen kunnen we door het online contact niet vellen, want hoe de ander er bijvoorbeeld uitziet weten we niet precies. Net als dat we niet weten hoe diegene praat. Of diens huis een bende is zullen we ook niet te weten komen. Kortom, we weten niet hoe de ander in het echte leven is. We vormen dus enkel op basis van kleine stukjes tekst op twitter een mening over een ander.

Kortom, we laten minder zaken meetellen om een vorm van vriendschap te ontwikkelen. We maken slechts een klein aspect van die ander mee. En toch durven we daar op te vertrouwen. Nou ja, we, ik dus. Kan ik teleurgesteld worden? Ja. Maar teleurstellingen komen ook in het echte leven voor. Had ik dit verwacht van een, voor mij, nieuw medium? Nee, ik ging er onbezonnen mee aan de slag en wist er in eerste instantie erg weinig van. Dat ik er zo veel mooie contacten voor terug kreeg, had ik nooit verwacht. Dus, bedankt twitter én alle tweeps uit mijn time line!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


acht − 5 =

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>