Wij zijn niet blind

Het steekt. Niet alleen bij mij. Nee, ook een aantal medebewoners voelen zich er niet prettig bij. Zijn net als ik niet blind, zijn net als ik geërgerd. Ik heb zes leegstaande huizen geteld in mijn wijk. Wij, de wijkbewoners, moeten met lede ogen aanzien dat de wijk verloedert. De leegstaande huizen helpen daar niet bij, ook die huizen niet die overduidelijk bewoond worden door tijdelijke huurders. Dat er tijdelijke huurders wonen is aan alles te herkennen. Zij onderhouden hun tuinen niet, hebben rotzooi in de voortuin staan en uit gemakzucht staan daar zelfs de afvalcontainers.

Wat ons zo stoort is dat de leegstaande huizen tegenwoordig niet alleen dagenlang worden gerenoveerd maar dat er ook nog eens een bedrijf komt dat die lege woningen vele dagen achtereen van onder tot boven schoonmaakt. Ik vraag me daarbij wel af wat er dagenlang schoon te maken valt in een leeg huis. Tevens worden alle tuinen van die woningen netjes verzorgd, zelfs het onkruid tussen de tegels in de voortuinen wordt verwijderd! Had ik al gemeld dat die gemoderniseerde huizen aangeboden worden met een aantrekkelijke huurderskorting?

En wat krijgen wij, de bestaande huurders? Huurders die er net als ik al jaren wonen? Niets. Nou ja, dat klopt niet helemaal. Wij krijgen gewoon, net als elk jaar, een volle mep huurverhoging en wonen in huizen die ook erg zouden opknappen van een renovatie. Ons sanitair heeft nog steeds de kleur van hopjesvla en een aantal keukens, zo ook de mijne, stamt uit de vorige eeuw. Toen vast modern, nu niet meer om aan te zien.

Ook wij, de bestaande huurders, willen graag een gerenoveerd huis, want we betalen toch meer dan genoeg huur? Helaas denkt de verhuurder daar anders over. Mijn wijkgenoten en ik voelen ons niet serieus genomen. Laatst kreeg ik wel het aanbod voor een nieuwe keuken tegen een meerprijs van vijfentwintig euro per maand. Aangezien wij plannen hebben om hier te vertrekken heb ik dat afgeslagen. Daarnaast vind ik het ook wel wat gortig worden om naast de nieuwe huurverhoging ook nog per maand zoveel geld extra te moeten betalen. Dat gaat mij echt te ver. En wat heb ik aan een nieuwe keuken als de rest van het huis niet wordt aangepakt?

Het wordt tijd dat de verhuurder gaat beseffen dat hij blij moet zijn met de mensen die hier al jaren wonen. Dat een renovatie van onze huizen noodzakelijk is en dat daardoor de huidige huurders tevredener zullen zijn. En niet, net als ik, op zoek gaan naar een andere woning. Ja, het wordt tijd dat de verhuurder de zaken anders aanpakt anders voorzie ik hier een dramatische leegloop. Al die leegstaande huizen opknappen kost tenslotte ook klauwen met geld. En jammer genoeg blijven ze toch leeg staan. Ik zou toch eerst maar zorgen, als verhuurder zijnde, dat mijn huidige huurders tevreden worden.

Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel deze posts op

3 Reacties

  1. Het enige wat aan de meeste verhuurders interesseert is geld, geld en nog eens geld…en zo weinig mogelijk kosten moeten te doen…tot het zover komt dat hun huis leeg komt te staan , omdat niemand er niet meer wil in wonen…. dan hebben ze wel geld om te renoveren omdat ze dan een hogere prijs kunnen vragen , want als ze niet renoveren komen ze er met 8 of meerderen in wonen en dan wordt het verloedering…..geld is het enige wat in deze wereld nog van belang is….een paar uitzonderingen uit gesloten natuurlijk….een verhaal zo uit de werkelijkheid geplukt….!

    Reactie toevoegen


  2. Ik zou zeggen sterkte, probeer met de huidige bewoners eens een dg te organiseren om gezamelijk de straat een beetje op te leuken.

    Reactie toevoegen


  3. Het lijkt erop dat de verhuurder net zolang wacht tot de hopjesvla-kleur van sanitair weer in de mode komt! Het is toch geen stijl.
    Ik denk dat jouw verhaal meteen een perfecte brief is om ermee naar de verhuurder te stappen, inclusief alle handtekeningen van de wijkbewoners. En dan bedoel ik echt dit verhaal zoals het hier staat want daar ligt, naast boosheid, ook gevoel in. Ik hoop dat jij en je gezin heel snel een mooi huisje naar jullie zin vinden. Liefs

    Reactie toevoegen


Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *