Mijn werk is mijn hobby

Dag Martin, heb je nog wel eens spierpijn?

Het voordeel van mijn werk is dat ik de hele dag lichamelijk en geestelijk in de weer ben, dit zorgt ervoor dat ik weinig last van spierpijn heb. Gemiddeld ben ik drie à vier dagen in de week bij klanten aan het werk en heb ik ongeveer een tot anderhalve dag in de week nodig om het kantoorwerk bij te houden. Ook ben ik vier avonden in de week op pad om werk op te nemen en offertes te bespreken. Dit maakt dat ik een lange werkweek heb, maar dat hoort bij een zelfstandige. De weekeinden houd ik wel zoveel mogelijk vrij.

Hoe lang zit je al in het vak?

Ik zit al sinds 1987 in het vak, dus nu zevenentwintig jaar.

Hoe ben je ooit begonnen?

Ik ben na de diensttijd begonnen bij een klein installatiebedrijfje in Eibergen. Door het vele gevarieerde klantenwerk in en om Eibergen is de basis gevormd voor het werk wat ik nu doe, en dat doe ik nog steeds met plezier.

Het is jouw bedrijf, maar jij zit niet achter je bureau als directeur. Waarom niet?

Ik heb ervaren dat ik een praktijkmens ben, ook weten de klanten en het personeel het erg te waarderen wanneer je zelf ook meewerkt. Kantoorwerk is niet mijn ding, ik kan niet stilzitten. Klanten vinden het prettig dat degene die de klus beoordeelt praktijkervaring heeft en weet waar hij over praat, dit geeft vertrouwen.

Kom je vaak broddelwerk tegen?

Dat valt in de regel nog wel mee. Natuurlijk komen wij ook lekkages tegen van bijvoorbeeld badkamers die niet goed zijn aangelegd. Ik vind dit niet erg, we herstellen het gewoon en de klant weet het erg te waarderen. Klussen is leuk, alleen weet niet iedereen waar zijn kwaliteiten liggen en daardoor kunnen de zaken soms verkeerd aangepakt worden.

Waarvoor kan ik bij jouw bedrijf terecht?

Wij verzorgen installatiewerkzaamheden, hoofdzakelijk voor particulieren met een eigen woning in de breedste zin van het woord. Zo doen wij complete badkamerrenovaties, verlenen we serviceonderhoud en of vervangen wij cv-ketels. Verder plaatsen wij zonnepanelen, vervangen een lekkende keukenkraan of toilet, plaatsen wij nieuwe dakgoten en verrichten wij aanpassingen aan de elektra. Ook doen wij het installatiewerk voor een nieuwe keuken, leggen wij vloerverwarming aan en nog veel meer. Dit maakt het vak erg afwisselend, maar het betekent ook dat er veel gevraagd wordt van de capaciteiten van de medewerkers.

Jullie krijgen een nieuwe showroom, wat kan ik daar zien?

De nieuwe showroom geeft een indruk welke aanpassingen aan de installaties mogelijk zijn, in bestaande woningen, om bijvoorbeeld de maandlasten van de energiekosten te verminderen. Dit zal in heldere, eenvoudige taal worden uitgelegd. Een besparing van vijftig tot honderdvijftig euro is al snel te realiseren. Ook zal er voorlichting zijn over speciale financieringen met een erg lage rente die bedoeld zijn om woningen energiezuiniger te maken.

Welke klussen vind je zelf het leukst om te doen?

Ik vind alle klussen leuk. Dit klinkt cliché, maar wat ik het leukste vind is wanneer klanten tevreden zijn met de uitgevoerde werkzaamheden. Mijn werk in algemene zin is mijn hobby, en ik krijg er nog voor betaald ook!

Heb je opvolgers binnen de familie?

Ik moet nog een behoorlijke tijd zelf op pad, voorlopig is dit zeker niet aan de orde. Ik heb mijn bedrijf omdat ik achttien jaar geleden een grote stap gezet heb en overtuigd was van mijn kwaliteiten. Daarnaast was alleen mijn werk doen niet genoeg uitdaging voor mij. Wanneer zich een opvolger aandient, prima, maar voorlopig vind ik het belangrijker dat mijn kinderen hun eigen weg vinden in een vak die ze zelf leuk vinden.

Meer weten? Kijk op martinkoopman.nl en zonzaak.nl

Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel deze posts op

1 Reactie

  1. Als ik dit verhaal lees denk ik ” dit is het verhaal van mijn man”, Precies hetzelfde, jammer genoeg is door zijn gezondheid een einde gekomen aan al het werken.Hij zou er heel wat voor over hebben om weer iets te kunnen doen.

    Reactie toevoegen


Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *