Mijn grootste struikelblok

Er zijn van die dagen dat alles mij te veel is. Ik wil te veel én ik doe te veel. Dan loop ik rond als een kip zonder kop, en heb ik het gevoel dat mijn hoofd op ontploffen staat. Mijn gedachten flitsen van links naar rechts en door elkaar. Alsof Dolf Jansen in mijn hoofd zit te kletsen, zo snel gaat het dan in mijn bovenkamer. Ik loop mezelf in de weg, doe dingen half en zonder aandacht en vergeet ook nog eens een hele bups.

Het gevolg is dat ik de simpelste dingen niet meer weet. Op een dergelijke dag kan ik bijvoorbeeld niet meer de juiste woorden vinden voor eenvoudige dingen. Dan ga ik maar over op het beschrijven van dat wat ik bedoel. Knäckebröd wordt dan ‘die harde platte dunne dingen die ik wel eens eet’. Op dagen dat ik druk in mijn hoofd ben weet ik ook vaak niet meer zeker of ik iets wel óf niet gedaan heb.

Zo kan ik mezelf, als ik onderweg ben naar bijvoorbeeld de supermarkt, afvragen of ik de ramen wel heb dichtgedaan. Dus hup, weer terug naar huis karren om dat te checken. Deuren zijn ook altijd een punt van aandacht. Op dagen van wanorde in mijn hoofd vergeet ik die altijd af te sluiten als ik vertrek. Het is maar goed dat ik een agenda heb want anders zou ik bepaalde afspraken zo maar kunnen vergeten.

Gelukkig weet ik best wel wat eraan schort. Mijn hoofd is te vol, mijn hoofd lijkt wel een snelkookpan. Dat is enkel op te lossen door te schrijven. Ook al maak ik overal notities van, het liefst wil ik meer tijd om te schrijven. En als er wat in mij opkomt, wil ik dat graag direct op kunnen schrijven. Helaas gaat dat niet. Ook lopen mijn dagen zelden zoals ik gepland heb. Ach, ik weet het heus wel. Ik wil alles tegelijk en ook nog eens alles perfect. Ik ben helaas zelf mijn grootste struikelblok.

Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel deze posts op

4 Reacties

  1. Pfieuwww Mary, alsof IK dit verhaal heb opgeschreven. Druk, druk, druk. In mijn hoofd maar ook mijn handen willen zoveel! Ik kan mezelf amper bijbenen en heb overal notities.
    Die briefjes staan TE vol en nu heb ik me een halt toegeroepen. 3 belangrijke dingen die ik wil doen per dag schrijf ik op, de rest is bijzaak, morgen weer een dag en iets vergeten, is vergeten. Ook heb ik een blocnote bij mijn bed want ik wil niet meer malen. Ik knip mijn lampje dan aan en schrijf het op, dan is het uit mijn hoofd en kan ik weer slapen. Hoop dat jij er iets aan hebt want we willen toch geen robot zijn. ‘OP’ naar een rustiger hoofd dan wordt vanzelf het vergeten minder en is er plaats voor meer bewustzijn :)

    Reactie toevoegen


  2. Ik ben nog wakker en zie enige gelijkenis, is vaak erg vervelend ja.. groetjes.. Theo

    Reactie toevoegen


  3. Ben blij dat ik het zo makkelijk heb ,ik duik in bed ,schakel mijn knopje om en hoppa …slaap ,niks geen gepieker van wat moet ik nog doen etc .

    Reactie toevoegen


Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *