Mijn allessie

Toen ik hem zag was ik verkocht. Op slag tot over mijn oren verliefd. In het begin zette hij de boel hier even flink op zijn kop, kan ik je vertellen. Nu is dit niet mijn eerste man waar ik voor ben gevallen hoor, maar die beginfase met een nieuwe jonge liefde was ik even vergeten.

Best vermoeiend zo’n jonge kerel die alle aandacht opslokt.
Zo had ik er niet aan gedacht dat hij ’s nachts last van zijn darmen en blaas kon hebben. Dat was in die eerste weken na zijn komst best pittig. Gebroken nachten had ik in een grijs verleden met kleine kinderen, daar was ik al jaren vanaf. En nu had ik ze weer vanwege mijn pup.

Het was behoorlijk afzien om met een slaapdronken kop midden in de nacht een volgescheten bench te moeten schoonmaken. Dat was een ware aanslag op al mijn zintuigen. Achteraf bleek er een probleempje te zijn met pup’s voeding. Na een dikke week van nachtelijke schoonmaakbeurten bleef de bench ’s nachts gelukkig weer schoon. Pup bleef echter de eerste weken midden in de nacht een fantastische wekker.

Oh en wist ik veel dat mijn boef in een fractie van een seconde met gemak een telefoonsnoer door kon bijten? Of dat ie het leuk zou vinden om boven het rooster van de convectorput te piesen? Ach natuurlijk, voor hem was alles nieuw, niet alleen in huis maar ook de grote enge wereld buiten. Mijn held op witte sokken durfde in de eerste weken niet eens zelf naar buiten te lopen.

Nu is mijn allessie ruim vier maanden oud en zijn de moeilijkste weken voorbij. Mede door de puppycursus snapt hij al aardig wat commando’s en gaat het gewoon lekker met hem. Hij heeft een zachtaardig karakter en ploft bij elke begroeting meteen op zijn rug.

Omdat hij graag naar buiten wil kijken, maar nog niet groot genoeg is om zijn koppie op de vensterbank te leggen, heeft hij wat slims bedacht. Hij springt gewoon met zijn voorpoten op de vensterbank en kan dan buiten alles zien.

Ik ben heel blij dat hij in mijn leven is gekomen. Mijn zwart witte knuffelhond. Door zijn komst is het niet meer stil in huis, wandel ik veel met hem en blijf ik door het samen spelen aardig in beweging :-)

Mijn allessie is een lieve, spontane, enthousiaste en aanhankelijke pup. Ik ben gek op hem. En hij ook op mij én op alle andere mensen die hij tegenkomt.

Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel deze posts op

2 Reacties

  1. Haha Mary,
    Ja de tijd van gebroken nachten zijn met het verdwijnen van de kleine kinderen én de vorige pup op een gegeven moment uit je systeem ‘verdwenen’.
    Wat fijn dat het goed gaat met jullie hond!
    Ik ben al blij met m’n ‘leenhond’ van de buren. Altijd weer een feestje om hem uit te kunnen laten :-)

    Reactie toevoegen


  2. Mary, waar ligt de klemtoon? Àllesie of Allèssie? :-))

    Reactie toevoegen


Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>