Met Schurfie kan je alle kanten op

Jullie weten al wel dat koken niet echt ‘mijn ding’ is. Laat ik nu nog een recept hebben dat niet kan mislukken! Ik kreeg het al voorgeschoteld toen ik een klein meisje was.

Volgens mijn moeder heeft zij het geleerd van haar moeder dus dit is misschien ook wel een echt familierecept. En heel goed te doen voor deze flopkok. Ook nog eens, zoals mijn zoon opperde, ideaal voor studenten.

Benodigdheden voor vier (vr)eters:

Twee grote uien
Vijf tomaten
Zes eieren
Grote koekenpan

Aan de slag:

Snij de uien in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de tomaten maar houd ze apart van de uien.
Bak eerst de fijn gesneden uien in een grote koekenpan. Zijn ze bruin doe er dan de stukjes tomaat bij. Als die mooi aangebakken zijn breek dan de eieren boven de pan en ga roeren. De stukjes ui en tomaat vermengen zich met de los geroerde eieren.
Voeg voor smaak wat zout en peper toe.

Variatietip:

Voeg bijvoorbeeld stukjes ham toe en of chilipoeder voor een stevige bite. Stukjes salami toevoegen kan uiteraard ook. En zo zijn er nog veel meer variatie mogelijkheden.

Schurfie smaakt heerlijk op een boterham. Ook die kan je naar eigen wens beleggen voordat je daar Schurfie op doet. Denk bijvoorbeeld aan ham, salami, kaas of sandwichspread.

Eet smakelijk!

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

8 Reacties

 1. Lieve Mary,
  Voor mij een jeugdherinnering, heeft mijn grootmoeder vaak gemaakt. En naar smaak verrijkt met in dobbelsteentjes gesneden rookworst of ham..
  Is een recept, dat over de grenzen gaat, in Tjechie hebben wij het “hemmenex” genoemd, wat niet te vertalen is..ook niet door google..whaha
  Maar erg lekker en snel in elkaar geknutseld… lol
  Als jij zo doorgaat is er nog hoop voor je!
  Groet, Renate

  Reageer
 2. Haha laat ik dat recept toch al kennen en het ook regelmatig klaarmaken ,en ja het is heerlijk 😉

  Reageer
 3. Hahaha, ik moet zo lachen om de naam: Schurfie!! Ik ken het en wij noemen het een hussel-ei.
  Blijven husselen! Ook al ken ik dit recept, je brengt me wel weer op het idee om het weer eens te eten. Ik was het vergeten en heb het allang niet meer gemaakt.
  Dit weekend nog eten wij hussel-ei maar ik ga het Schurfie noemen, is veel leuker!!

  Reageer
 4. Hahahaha ik ken het, mijn vader was er fan van maar hij deed het schilletje nooit van de tomaat af en dat vond en vind ik vies brrrrr maar verder lekker 😉

  Reageer
 5. Nee dit kan niet fout gaan..geloof je.
  Lekker mer groente ..ja gezond.

  Reageer
 6. Ik was op zoek naar de samenstelling van Schurfie en kwam op je weblog terecht. In mijn jeugd maakte mijn moeder dit ook. Inmiddels heb ik het weer eens gemaakt en het bracht mij helemaal terug naar de lange zomers uit mijn jeugd. Bedankt voor het recept, zover je het recept kunt noemen, grapje. Na wat meer op je weblog te hebben rondgekeken ben ik behoorlijk onder de indruk van je artikelen. Ik wens je veel succes en sterkte toe voor dit jaar!

  Reageer
  • Wat leuk Ron, hoop dat het smaakte en bedankt voor je compliment!

   Mary

   Reageer
 7. wij kregen dit als kind thuis ook maar dan met gebakken spek en doperwtjes. eigenlijk van alles wat maar voorhanden was zoals champignons, worteltjes, tomaat, restjes vlees. heerlijk. volgens mijn vader was het een typisch Rotterdams gerecht.

  Reageer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.