Ik kan het niet laten

Ik kan het niet laten. Na het schrijven van mijn blog Het Pippi syndroom blijf ik hangen in mijn jeugdherinneringen. Nu besef ik pas wat een fantastische tijd dat was. Ik was, gok ik, een jaar of twaalf en niet weg te slaan bij de tv. Ook de bioscoop bezocht ik in die tijd vaak. Toevallig was ik helemaal geobsedeerd door dansen. Ik zat op jazz-ballet en voor die tijd was dat echt heel erg hot. Het was ook de tijd van dansfilms en dansseries op tv.

Fame, Flashdance, Saturday Night Fever, Footloose, A chorus line, Dirty Dancing wat een gave films waren dat. Na het kijken van zulke films kon ik wekenlang teren op de opgedane inspiratie. Ik moet wel toegeven dat het oefenen van de bewegingen en pasjes die ik had gezien, mij flink veel tijd kostte. En, eerlijk is eerlijk, zo goed was ik echt niet. Maar dat gaf niets, ik trainde vol overgave en met plezier.

Door Saturday Night Fever was ik verliefd geworden op John Travolta, niet dat iemand daar vanaf wist hoor, dat hield ik mooi voor mezelf. Ik was dan ook best jaloers toen Grease uitkwam. Dear John had verdikkie al een liefje. Een liefje met prachtig haar ook nog. Om nog maar te zwijgen van haar danskunsten. Daar ging mijn verliefdheid…

Toen kwam daar nog een onbekend Nederlands meisje bij die deed waar ik van droomde. Zij zong over John Travolta! Grrrr. Stoom kwam uit mijn oren. Naïef als ik was baalde ik dat ik geen Sandy heette anders had ik wel over ‘mijn John’ gezongen. Dus dat was behoorlijk wat teleurstellingen wegslikken voor mij.

Ik hield op met het verzamelen van foto’s van ‘mijn John’ voor in mijn plakboek. Toen ben ik maar overgestapt op het verzamelen van ABBA foto’s. Die groep kon geweldig zingen en de mannen waren in mijn ogen te lelijk om daar verliefd op te worden. Dat gaf rust. Voor even dan, ik werd namelijk voor de derde keer in mijn leven verliefd. Op een klasgenoot. Een echt mens. Dat hij mij niet zag staan was minder maar ook die tegenvaller heb ik overleefd 🙂

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

5 Reacties

 1. Fantastische jeugdherinneringen! Heel herkenbaar ook 🙂 Erg leuk om dit te lezen.

  Reageer
 2. Verliefdheid arme ziel die het niet heeft mogen meemaken…vlinders die fladderen, steeds een blauwe lucht….. zweven juist boven de grond als je z’n naam hoort…tot je met een enorme plof van die roze wolk valt…..gelukkig vallen we later wel weer in een paar gelukzalige zachte armen voor altijd of voor even….verliefdheid geen leeftijd op te plakken begin van iemands leven of helemaal op het eind

  Reageer
 3. Good morning Vietnam ,Tour of Duty en dat soort dingen waren meer mijn smaak ,Footloose vond ik wel de muziek goed.
  En de Westsite story ,toch die wel,zelf meermaals gezien 😉

  Reageer
 4. ik durf het bijna niet te zeggen… ook ik zat op jazzballet.. dansfilms yeahhh en errug licht ontvlambaar.. verliefd!!

  Reageer
 5. Leuk die jeugdherinneringen,Jazzballet is ook leuk. Maar ik ben wel 15 jaar ouder, dus dat was toen niet zo,ik ging pas met 16 jr. op dansles waar ik mijn eerste vriendje leerde kennen.Verliefd was ik niet echt, maar hij danste als de beste zoal beginners,gevorderden , brons ,zilver en goud, hij haalde ze allemaal.Wij zijn jarenlang vrienden gebleven en pas op latere leeftijd weer uit het oog verloren.Heb veel vriendjes gehad, maar niet 1 waar ik echt verliefd op was.Jammer dat je degene waar je wel verliefd op bent dan niet kan krijgen.Het zijn allemaal herinneringen van een toch mooie tijd .

  Reageer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.