Ik ga iedere dag fluitend naar mijn werk

Dag Frank, is het voor jou bijzonder om een baan te hebben?

Het is niet zozeer bijzonder om een baan te hebben want ik heb vroeger altijd een baan gehad en ik was in een positie dat ik eigenlijk nooit heb hoeven solliciteren. Ik ben altijd gevraagd om ergens te komen werken. Het is wel bijzonder om weer een baan te hebben. Toen ik een paar jaar geleden alles kwijtraakte  had ik dit niet gedacht.

Hoe vaak ga jij fluitend naar je werk?

Ik ga iedere dag fluitend naar mijn werk, sta altijd vroeg op, en als de dag voorbij is heb ik alweer zin in de volgende dag.

Welke kwaliteiten kan je kwijt in je werk?

Ik kan mijn ervaringen op het gebied van communicatie met personeel delen met de directie en ik hou van aanpakken. Wij hebben een bedrijf dat snel kan inspelen op de wensen van de klant dus ook dat komt goed uit. En ik ben mensgericht en zoek graag naar de mogelijkheden van mensen om er zodoende het beste uit te halen.

Wat doe jij precies voor werk?

Dat is wat lastig uit te leggen in een zin. Ik werk bij een schoonmaakbedrijf en tot mijn taken behoren onder andere: het maken van een planning en alles wat met personeelszaken te maken heeft zoals functioneringsgesprekken, ontslag en aannemen van personeel.

Daarnaast hebben wij een re-integratiebedrijf waar ik mensen vanuit een uitkeringssituatie begeleid naar betaald werk. On the job coaching, woonbegeleiding en Street coaching zijn ook onderdelen van dit werk. En in geval van nood maak ik ook schoon in de breedste zin van het woord.

Waarin onderscheiden jullie je van anderen?

Wij zijn vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar en behalve dat wij de wens van de klant voorop stellen in het schoonmaakbedrijf bieden wij ook totaaloplossingen aan. Dus wij verrichten ook kleine onderhoudswerkzaamheden aan bijvoorbeeld riolering en waterleiding.

Bij het re-integratiebedrijf onderscheiden we ons in het feit dat we mensen werk willen laten doen wat ze graag doen. Dus ook hier gaan we uit van de wens van de cliënt en niet van de opdrachtgever. Wij willen lange termijn oplossingen en geen quick fixes.

Lees ik het goed dat jij eigenlijk voor twee bedrijven werkt van een en dezelfde werkgever?

Ja, dat klopt, en soms wordt het schoonmaakbedrijf gebruikt als leerbedrijf voor het re-integratie bedrijf. Dit komt echter niet heel veel voor. Het zijn gescheiden bedrijven.

Hoe succesvol is jullie re-integratiebedrijf?

Wij zijn behoorlijk succesvol en dat komt door een onconventionele manier van werken. Wij zetten zelf ook projecten op waarmee we werkzoekenden aan het werk krijgen. Zo hebben we een fietsenstalling met een reparatieafdeling en fietsverhuurbedrijf opgezet en dat wordt gerund door mensen met een uitkering en zij verdienen hier hun eigen salaris in de toekomst. Door deze mensen verantwoordelijk te maken geef je ze een boost om er iets van te maken.

Ook hebben we een project, SHIT-JOB genaamd, en daarmee verzorgen we de sanitaire voorzieningen op festivals en evenementen. Ook dit wordt deels gedragen door mensen met een uitkering en met de opbrengsten hieruit financieren we hun re-integratietraject.

De cliënten komen meestal, al dan niet gedwongen, via uitkerende instanties met ons in contact. Wij zijn van tevoren duidelijk naar de cliënten dat wij er zijn voor hen en niet andersom. Wij zoeken lange termijn oplossingen en werk dat bij de persoon past, werk wat de cliënt leuk vindt om te doen. De duur van een traject varieert tussen de drie en zes maanden. Wij helpende cliënten ook bij het zoeken naar de juiste vacature, het schrijven van cv’s, het benaderen van de werkgever en wij gaan mee naar een sollicitatie als dat nodig is of gewenst wordt.

Bedankt @Feng5hen voor dit gesprek. Benieuwd geworden? Kijk dan op vananaarbarry.nl

Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel deze posts op

2 Reacties

  1. Een combi job zogezegd ,met het aangename en het nuttige alles te samen … goed !.

    Reactie toevoegen


Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *