Geef me je tekst, ik schrijf je verhaal

Hallo Martha, is 2014 jouw jaar?

Ja, dat kun je wel zeggen! Ik ben echt heel blij met hoe 2014 gestart is. Eigenlijk begon het al in september 2013 toen ik mijn gastric bypass liet doen. Dat is een maagverkleining, maar dan een beetje anders. Die maagverkleining is nu bijna een jaar geleden uitgevoerd en ik ben nu 46 kilo afgevallen. Ik ben daar superblij mee. Ik voel me veel energieker en vrolijker: traplopen zonder pijn gaat weer en het is ook geen opgave meer om mijn veters te strikken.

Sinds een paar maanden ben je eigen baas. Vanwaar die keuze?

Ik heb ervoor gekozen om een eigen bedrijf op te starten omdat ik graag mijn eigen weg wil gaan. Het begon eigenlijk heel apart. Ik speelde al een jaar met de gedachte om als ZZP-‘er te starten met een eigen bedrijf. Ik netwerkte al een tijdje en had hier en daar mijn idee wel eens laten vallen.

Op een avond had ik genoeg van mijn vorige websitehost en ik vroeg aan Petra Blankwaard van JustHost.nl of ik bij haar mijn website kon neerzetten. Natuurlijk kon dat en ze was ’s avonds laat om een uur of tien mijn website nog aan het verhuizen. In al mijn enthousiasme riep ik dat ze een beroep op mij kon doen als ze ooit een persoonlijk assistent nodig had. Ik had overigens geen flauw idee wat een personal assistent deed.

Een paar maanden later nam Petra contact met me op via DM op Twitter en vroeg of ik nog steeds interesse had, maar dan als ZZP-‘er. Dat had ik. En zo hakte ik de knoop door om mijn eigen bedrijf te starten. Niet alleen als personal assistent, maar ook als tekstschrijver. Ik vind het leuk om mijn kennis en passie te delen: het is leuk om op het snijvlak van taal en websites te mogen werken.

Waarin onderscheid jij je van collega’s?

Ik ben een alfa die techniek begrijpt. Iemand die goed kan schrijven en toch een computer uit elkaar kan halen en in elkaar kan schroeven, zonder dat er een moertje overblijft bij wijze van spreken. Ik kan de vertaalslag maken van techneut naar tekst en van tekst naar techneut. Daarnaast kan ik websites opzetten en ook nog vullen met relevante content zonder spelfouten.
Ik onderscheid me doordat ik op het snijvlak van taal en techniek kan opereren.

Waarvoor kunnen mensen bij jou terecht?

Ik bied taal- en spellingcursussen, een cursus korte verhalen schrijven, teksten in alle soorten en maten zowel online als offline voor flyer, brochure, spandoek en website en een nakijkservice.

Verder kun je bij mij je levensverhaal laten optekenen. Deze dienst is mijn levensmissie: het schrijven van het levensverhaal van mensen die buiten de maatschappij staan of stonden, net als ik vroeger vanwege mijn gewicht.

En natuurlijk: ik kan je ondersteunen bij het aanpassen van je website, het opzetten ervan of het vullen door middel van bijvoorbeeld een zakelijk blog, storytelling noemt men dat ook wel. Geef me je tekst, ik schrijf je verhaal!

Meer weten over @DrsPee ? Kijk dan eens hier: drspee.nl

Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel deze posts op

Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *