De liefde van mijn leven

Ik stelde op Facebook een vraag over relaties die ontstaan zijn via social media. Petra reageerde enthousiast en wilde dolgraag haar verhaal vertellen. Lees je mee?

‘Ik was veertien toen ik mijn toenmalige partner leerde kennen, hij was zeventien. We deden veel dingen samen en hadden ook ieder onze eigen hobby’s. We werden ouders van een zoon, maar na een jaar of veertien was de koek gewoon op.

De laatste twee jaar van onze relatie sliepen we zelfs apart. Wij leefden meer samen als broer en zus dan als partners. Even voor de duidelijkheid: ik was niet met hem getrouwd.

Eigenlijk vond ik het wel prima zoals het ging. Ik was niet op zoek naar een nieuwe relatie hoor. Tot die ene bewuste (carnavals)maandag in 2001…

Ik voelde mij niet lekker en logde voor het eerst van mijn leven in op een chatbox (Ilse Chat). Ik had de dag ervoor teveel gedronken en gaf dat aan met een groene smiley. Toen ‘sprak’ ik hem voor het eerst.

Nico, zo heet hij dus, vroeg mij waarom ik mij niet lekker voelde. We babbelden verder en twee weken later kwam hij vanuit Eibergen even een bakkie doen bij mij in Maastricht. We hadden afgesproken om deze eerste afspraak ergens op een openbare plek te houden.

Kan je je het voorstellen? We kenden elkaar niet echt natuurlijk. We hadden zelfs geen foto van elkaar gezien. Dus onder het mom van ‘we zien wel hoe het loopt’ spraken we af. En mocht het niet klikken, dan zouden we ieder ons eigen weg gaan.

Nou, en of het klikte! Ik was er ’s avonds ziek van dat hij weer terug moest naar zijn Eibergen. Mijn God, ik had vlinders in mijn buik. Ik was verliefd!

Mijn eerste ontmoeting met Nico was op 6 maart 2001 en binnen een paar maanden verhuisde ik met mijn zoon naar Eibergen. Ik had een voorwaarde: mijn zoon moest hier wel gelukkig zijn.

Als dat niet zo was zou ik samen met hem teruggaan naar Maastricht. Weet je, vanaf de eerste dag voelden wij ons hier gelukkig en op ons plek! In december raakte ik zwanger van de jongste zoon en in juli van het volgend jaar zijn Nico en ik getrouwd.

Eigenlijk lijkt mijn hele verhaal wel een sprookje. Vanaf het moment dat ik mijn ex vertelde dat er iemand anders was, tot op heden. Hoe alles gegaan is, ik noem het gewoon perfect. Dit wens ik elk stel toe dat uit elkaar gaat.

Nog elke dag ben ik blij dat ik mijn Nico op deze bijzondere manier heb ontmoet, hij is de liefde van mijn leven!’

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

5 Reacties

 1. Van zo een verhaal kan ik heel blij worden . Had nog graag gelezen of ze ook vriendschappelijk uit elkaar zijn gegaan…..want ook dat is belangrijk ,toch ?

  Reageer
  • André…mijn ex en ik hebben tot mijn zoons 18de verjaardag goed contact gehad, dus nog ruim 12 jaar na onze break up. Daarna is het verwaterd. Contact tussen mijn zoon en zijn vader wordt helaas ook steeds minder maar daar is ook de afstand (225km) “schuld” aan.

   Reageer
   • Wat mooi Petra,het kan/kon mijn story wel zijn, zo belangrijk dat goed uit elkaar gaan en goed contact hebben indien nodig. Ik heb nog jaren de website voor mijn ex-vrouw gedaan,tot ze stopte met de winkel. Ook bij ons was na 27 jr. de koek op en de meiden volwassen. Ook via internet nieuwe liefde gevonden, met alle veranderingen van dien. Dank voor je antwoord Petra

    Reageer
 2. Wat een mooi verhaal! Internet kan veel moois opleveren! Ik weet er alles van 😀 !

  Reageer
 3. Het is te mooi om waar te zijn,op deze manier de liefde van je leven ontmoeten.En zelfs als je van Maastricht komt kan je dus met de liefde van je leven heel gelukkig worden in Eibergen.Leuke blog en heel positief !

  Reageer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.