Ben je betoeterd!

Laatst moest ik echt op zoek naar wat nieuwe shirts. Nu heb ik dus een gruwelijke hekel aan winkelen moet je weten. Mij doe je daar echt geen plezier mee. Ik vind het zelfs een noodzakelijkkwaad en doe dat dus met tegenzin en het liefst zo weinig mogelijk.

Dit keer kon ik er niet onderuit want mijn kledingkast bestaat voor een groot deel uit oud spul. Oud spul dat ik lang bewaar omdat het gewoon zo lekker zit. En ik loop er nog net niet voor gek mee, vind ik zelf. Ik moet wel eerlijk zeggen dat de rest van mijn gezin daar soms wat anders over denkt.

Ik ben absoluut niet van de merken en ik ben in het geheel niet modebewust. Rokken en jurken draag ik al jaren niet meer omdat ik mij daar niet prettig in voel. Ik draag gewoon kleding die lekker zit en waarin ik kan poetsen zonder dat ik bang hoef te zijn dat het vies wordt. Stoeien met de hond kan ook makkelijk met mijn oude kloffie.

Ik heb een grote voorkeur voor zwarte shirts en truien. Heel soms laat ik me verleiden door een andere kleur omdat dat net even wat fleuriger staat in de zomer. Ik heb nooit een kleurentest gedaan, je weet wel, zo’n test waardoor je leert ontdekken welke kleur het beste bij je past. Toch ben ik er heilig van overtuigd dat zwart mijn kleur is.

Goed. Ik moest dus op kledingjacht. Dat doe ik het liefst in mijn eigen dorp, daar is het lekker overzichtelijk en dan weet ik zeker dat ik ook snel klaar ben. De missie was zeer geslaagd, want ik heb genoeg shirts gezien die mij bevielen, ik heb er zelfs wat gekocht dus ik keerde tevreden terug naar huis. Nu ben ik ook nog zo iemand die voor koopjes gaat en prijsbewust is. Ik let graag op de kleintjes, teveel betalen doe ik echt niet.

De keuze was groot in de kledingzaken. De prijzen zeer divers. Ik zag shirts hangen van vijftig euro die wel aardig waren. Maar hallo, ik heb geen geldboom en zelfs als ik die had zou ik geen vijftig euro betalen voor een shirtje. Ben je betoeterd!

Ik moest ook nog even voor allerlei huishoudelijke spullen naar een van mijn favoriete winkels. De Action. Laat ik daar nou twee leuke shirts gevonden hebben. Dus ik was helemaal blij want een shirt voor nog geen vier euro koop ik veel liever dan die prijzige dingen. Nee, die prijzige dingen koop ik niet eens, die laat ik gewoon hangen. Ik ben weliswaar geen Zeeuws meisje toch hanteer ik, zeker op shopgebied, de gouden regel ‘geen cent te veel!’

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht

5 Reacties

 1. Black is beautiful Mary en staat je vast ook goed. Jammer dat er Zoveel Winst Op Gemaakt Wordt. Soms wel n paar honderd %. Vaak denk je n koopje te hebben is er eerst 100% boven op gegaan FuckedUpBrains. : ) #WarmHart

  Laat een reactie achter
  • Het iseen beetje vervelend om te zeggen, maar realiseer je dat zo’n goedkoop shirt onder vreselijke omstandigheden is gemaakt. Waarschijnlijk door kinderen of jonge meisjes. Ik wil ook graag niet te duur maar niet ten koste van alles. Zolang wij zo weinig geld uit willen geven zullen de slechte de arbeidsomstandigheden nooit veranderen.

   Laat een reactie achter
   • Ja dat is de keerzijde van goedkope kleding. Helemaal mee eens.

    Laat een reactie achter
 2. 15 jaar geleden kocht ik bij de Makro, heren polo”s, 5 stuks in 5 kleuren,voor fl 3,50 per stuk. Nu na 15 jaar heb ik er nog 2 van over en zocht ik nieuwe. Maar wat ik vond was, als de prijs goed was te strak. Uiteindelijk heb ik er gevonden bij C&A. Hoera, ik kan er weer tegen. Ik de stralende zon, kan mijn kraak omhoog en verbrand mijn nek niet. Nu betaalde ik wel veel meer, maar dat lag in de verwachting. € 9,00

  Laat een reactie achter
 3. Wat goed van jou Mary, ik zou willen dat ik zo’n vriendin had.Die heeft namelijk een gat in haar hand en koopt vaak broeken en shirt’s boven 60 euro.Dus vaak ga ik niet mee omdat ik niet van die dure merken wil kopen, tenzij het uitverkoop is.Maar jij bent heel goed en verstandig bezig en als ik zo’n vriendin had gehad, was ik nu nog rijk !

  Laat een reactie achter

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *