Dag dokter dag medicijnen dag ziektes

Er is goed nieuws voor ons allemaal. Vanaf nu hebben we geen dokter meer nodig. Wat zeg ik, we hebben zelfs geen medicijnen meer nodig.

Sterker nog, we kunnen van alle ziektes, inclusief levensbedreigende ziektes, ZELF genezen. We hebben geen pillen of behandelingen meer nodig!

Geweldig nieuws toch?

Bij toeval kwam ik het tegen op Vrouw en passie. Wederom een artikel van Yvette van Boven waardoor mijn bloeddruk tot ongekende hoogte steeg. Lees je even mee?

Volgens van Boven is er hoop voor ons allemaal. En de oplossing is zo simpel. Ze is op onderzoek gegaan en heeft zich ingelezen, zo schrijft ze. Een Dr. Rankin heeft blijkbaar heel veel spontane genezingen onderzocht en heeft ontdekt dat dingen zoals liefde, dankbaarheid en plezier je lichaam kunnen genezen. Patiënten met terminale kanker, hiv, blindheid, hartfalen, diabetes, auto-immuun ziektes, botziektes waarbij je botten spontaan breken, zijn allemaal spontaan genezen.

Die genezing komt voornamelijk door emotionele en spirituele dingen te veranderen in je leven. Stoppen met je stressvolle baan is een tip, veel lachen en mediteren helpt ook. Je dieet drastisch wijzigen en veel kruiden en voedingssupplementen innemen om je immuunsysteem sterker te maken, zou ook helpen. Je ontdoen van stress, verdriet en boosheid helpt volgens van Boven ook.

Genoemde dame zegt zelf zonder medicatie of chemo te zijn genezen van kanker. …”Het blijkt dus dat je niet dood kunt gaan aan kanker. Kanker is een gevolg ergens van. Je kunt alleen doodgaan aan de oorzaak van jouw kanker. Kanker is dus niet iets wat je overkomt; waar je zelf niks aan kunt doen. Het is omkeerbaar en er is heel veel wat je zelf kunt doen om kanker te voorkomen en om ervan te genezen…” Zo schrijft ze op haar site.

Waar het verhaal op neer komt is dat we geen dokters en geen medicijnen of behandelingen meer nodig hebben. Nee hoor, we kunnen onszelf genezen van allerlei ziektes, zelfs van levensbedreigende ziektes.

Zucht. Mijn bloed kookt.

Of alles goed zit in de bovenkamer van van Boven betwijfel ik. Schrijft ze dit soort verhalen om haar boeken te verkopen, wil ze bewust mensen kwetsen of is ze mogelijk niet op de hoogte van de huidige deskundigheid van de medische wereld?

Wat het ook is beste lezer, jij trapt toch niet in deze new age lariekoek? Het is puur lullen om haar eigen zakken te vullen. De vereniging tegen de kwakzalverij heeft haar al een tijd in het vizier, lees hier meer. Nu maar hopen dat deze ‘Jomanda van de new age’ een halt toe wordt geroepen. Verder hoop ik dat niemand ook maar enige waarde hecht aan haar lulkoekverhalen.

Foto komt uit de collectie van André Brockbernd.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

14 Reacties

 1. De vereniging tegen kwakzalverij is geen fan van de Moermanvereniging.
  Ik heb mijn bloedwaarden flink verbeterd met supplementen en vooral veel groenten en meer. Het duurde jaren.

  Reageer
  • heb ooit een boek gelezen van de amerikaanse arts dr colton. Giftige emoties. Dit ging over hoe je spreekt, denkt en handelt. En hoe dit je lichaam kan beinvloeden. Het is zeker waar, dat wat je spreekt, heeft invloed op je gestel. Woorden hebben kracht, maar het is onzin om te beweren dat mensen dan niet ziek kunnen worden. In deze gebroken wereld is ziekte. Alles bestaan naast elkaar. Het kan iedereen overkomen, of je goed denkt en spreekt, of negatief denkt en spreekt. Toon Hermans zei het al zo mooi:Wat heeft mijn denken nog voor nut, als toch weer onverwacht, het blije en het boze komt,wat ik niet zelf heb bedacht.

   Reageer
   • Absoluut, Moermanvereniging combineert met de reguliere geneeskunde.

    Reageer
 2. Een goede blog Mary,een goede waarschuwing voor mensen die hierin willen geloven.Als je kanker hebt ben je toch het beste met goede specialisten en behandelingen.Ook als je niet beter kan worden dan kan je daar zelf niets aan doen.

  Reageer
 3. Dus het is mijn schuld. Nou ik ga daar niet mee accoord.
  Ze is gek, ons opzadelen met een schuldgevoel.
  Nou ik zal het doorvertellen….maar het zal niet fijn voor haar zijn.
  Ik word kwaad als ik het lees en aan mezelf denk, mijn man , mijn dochter.

  Reageer
 4. Haar artikel van yvette van Boven is niet genuanceerd, maar de jouwe ook niet. En mijn reactie nu hoogstwaarschijnlijk ook niet , want dan zou ik heel veel moeten typen nl. Ik heb haar boek niet gelezen maar ik ben wel van mening dat bepaalde aandoeningen en ziektes te maken hebben met hoe jij in je vel hangt en/of hoe je in het leven staat.
  Even goed lijkt het mij te kort door de bocht om te stellen dat als je dingen in je leven verandert dat je jezelf dan kan genezen van zulke heftige ziektes. Als je dingen in je leven dan wel in je emotie of bewustzijn wil veranderen kost dat soms jaren en dan kan de ziekte je allang te pakken hebben gehad.
  Bovendien moet je dan ook nog weten wat je zou kunnen veranderen in je leven even los van de adviezen die je van de arts krijgt zoals bijvoorbeeld meer bewegen stoppen met roken en dergelijke.
  Ik begrijp wel wat zij wil vertellen en misschien doet ze dat niet zo handig maar daar kan ik niet over oordelen want ik heb haar boek niet gelezen Ik ga ervan uit dat het juist om bewustwording gaat een dat je van daaruit veel klachten kan voorkomen maar of je kanker hartfalen en dat soort vreselijke aandoeningen dan wel ziektes kunt voorkomen durf ik te betwijfelen want als we het spiritueel bekijken, wat zij ook doet dan heb je van je ziekte wat te leren maar het wil niet zeggen dat als je het geleerd hebt dat je problemen dan voorbij zijn.

  Men zegt wel dat je hier op aarde bent om te leren en dat het leven een leerschool is en die leerschool houdt pas op bij je overlijden en of dat nou door ziekte is of ouderdom, we krijgen allemaal te maken met mooie dan wel niet zo mooie levenslessen en helaas horen deze vreselijke ziektes erbij.

  Er is zoveel over te zeggen als het om eventuele zelfgenezing gaat, maar het is zeker de moeite waard om bewust te worden en dat is wat ik uit haar bedoeling van het boek lees. Dat het voor haar wel heeft gewerkt is fijn natuurlijk, maar geen leidraad voor genezing voor iedereen.

  Reageer
 5. Heb je toch weer medicijnen nodig om je bloeddruk te verlagen 😉

  Reageer
 6. Ik heb het stuk niet gelezen, maar ik vind wel dat er in het algemeen ruimte moet zijn voor ” alternatieve / complementaire” zorg.
  Het is niet alleen medische zorg of alleen alternatieve zorg! Het is En En! Het 1 kan niet zonder het ander. Ik vind echt dat de medische wereld zich wat minder hoogmoedig zou moeten opstellen!
  Gelukkig vinden er veranderingen plaats, en komt er meer ruimte voor alternatieve en complementaire zorg!

  Reageer
  • Jammer dat je de moeite niet hebt genomen om het blog te lezen. Jouw reactie vind ik hier niet passend.

   Reageer
 7. Kan iemand mij het placebo effect uitleggen?
  Want daar hebben we dan wel weer van gehoord lol.
  Grts Rich

  Reageer
 8. Placebo is gewoon een neppil omdat er mensen zijn die inderdaad geloven dat ze zich misschien beter voelen.Maar het percentage bij placebo is laag voor mensen die dat effect hebben.Dus de echte werkende medicijn is toch belangrijk!

  Reageer
 9. Iemand die ziek is, wil graag gezond worden.
  En als je zo gezond mogelijk leeft, kun je moeilijkheden (ook ziekte) beter aan, denk ik.

  Verder kan ik helemaal niks met mevr. Van Boven. Lulkoek 1e klas vind ik het.

  Ik heb niet voor mijn ziektes gekozen. Ik kan niet kiezen voor genezing.
  Ik ben wèl zo DOM geweest om werkelijk alles wat ik hoorde, te gaan proberen.
  “Baat het niet, schaadt ook niet” dacht ik.
  Schaadt dus wel: elke keer hoop, elke keer teleurstelling. Dat is schade.
  En dan heb ik ’t nog niet eens over de financiële kant: klauwen met geld heeft ’t me gekost.
  Deze mevrouw wil haar boek verkopen! $$$
  Ze kan genezen zijn van kanker, daar genezen meer mensen van.
  Helaas zijn er 1001 vormen van kanker waar niemand van geneest.
  En dan nog 1001 andere ziektes die domweg niet te genezen zijn.
  Of pas ontdekt worden als iemand al overleden is.

  Ik sponsor dit soort mensen niet meer.
  Ik hou ’t bij reguliere geneeskunde (met af en toe wat “natuurgeneeskundige” supplementen).

  Goed blog, Mary!
  Denk om je bloeddruk, hè 🙂 X

  O ja:
  @Liesbeth: reageren als je niet de moeite neemt ’t blog te lezen vind ik wel erg betweterig en vooringenomen. Koppensnellers heten types als jij in de uitgeverswereld vlgs mij…

  Reageer
 10. Iedere ziekte ontstaat door onbalans in jezelf en dus ja je kunt ziektes genezen. Het lichaam communiceert via lichaamsignalen ( pijn ) via kinesiologie ( spiertest ) geeft het lichaam antwoord waar zich het onbalans bevind in jezelf. Ik heb via kinesiologie en acupunctuur mijn ziekte onder controle gekregen. En daarbij speelt je levensstijl natuurlijk ook een rol. Als ik niet de weg van kinesiologie en acupunctuur had gevolgd dan was mijn leven heel anders gelopen.

  Reageer
  • @Samantha Fijn dat je genezing hebt gevonden.
   Maar wat jij onschrijft, daar gaat het artikel niet echt over, vind ik.
   Of geloof jij dat ELKE ziekte te genezen is met acupunctuur en kinesiologie?
   Dat zou betekenen dat niemand meer dood gaat / hoeft te gaan aan een ziekte…

   Reageer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.