Ik ben een pietje precies

Hallo Irene, hoe ben je in dit vak gerold?

Hai Mary, op de een of andere manier ben ik in de WAO beland en kreeg thuis Internet. Van de weeromstuit ontdekte ik weblogs en begon er zelf een. Omdat ik never nooit niet tevreden was over mijn lay-out die natuurlijk ‘standaard’ was ben ik gaan fröbelen, en zoeken via Google. Op een gegeven moment was daar Twitter en merkte ik op dat men vragen had en ik die antwoorden. Wat ’t des temeer dankbaarder maakt omdat men constateert dat niet altijd alles geld hoeft te kosten.

Wat zijn jouw sterkste punten?

Oeh, oeh, oeh, ik ben heel gedreven in ’t snorren naar de perfecte oplossing voor jouw site. En als ik ’t zelf niet weet, zal ik niet aarzelen daaromtrent vragen te stellen. Ik ben een pietje precies. Ik ben klantvriendelijk. En vind een gezellige en goede communicatie heel belangrijk. Men komt daarom altijd weer als een katapult bij me terug.

Wat doe jij precies?

Ik zorg ervoor dat mensen die een online platform willen, een website, al hun wensen waargemaakt zien worden.

Uit ervaring weet ik dat jij topwerk aflevert. Ik heb wel het idee, zeker omdat ik zelf regelmatig op sites van anderen kijk, dat mensen het belang van een goede website sterk onderschatten. Ik vind dat een website moet passen als een favoriet kledingstuk dat je het liefst elke dag wilt dragen. Een website is tenslotte iemands virtuele visitekaartje. Denk jij er ook zo over?

Nou, da’s nog ‘es een mooi compliment. Dank! Ik vind dat je elke dag trots naar je eigen site moet kijken. Dit is mijn ‘toko’, mijn ‘ding’, en dat moet inderdaad helemaal passen bij die mens achter de site. Punt is dat je mensen in weinig woorden moet zien te overtuigen dat (bijna) alles mogelijk is daarin.

Ga jij altijd helemaal mee in de wensen van de klant of geef je ook jouw eigen mening?

’t Ligt er maar een beetje aan. Soms wil men iets wat op een andere wijze ook op te lossen valt. Men heeft dan elders iets gezien en wil dat óók. Vaak weet ik dan al dat er nog betere oplossingen zijn.

Zijn er trends in de wereld van webdesign?

Ik kijk veel op dat gebied. Ik speur bijna iedere avond naar nieuwe designs, wat ook af te zien is aan m’n eigen blog, mightymusings.nl, waar ik regelmatig verander soms tot verveling van de lezer aan toe.

Hoe snel kan jij een complete make-over regelen?

Meestal kun je – als men snel een goede domeinnaam kan regelen – binnen één dag online zijn in ’t gewenste format. ’t Is dan wel even aanpoten, maar vind ’t zelf ook heel spannend en ik ga vaak tot ’t uiterste om die ander tot dienst te zijn. Ik vraag dan ook meestal of men hun wensen vooraf kenbaar willen maken, dan ga ik vast speuren op mogelijkheden, en geef aan dat elke aanpassing mogelijk is dankzij de inzet van child themes.

Waar ben jij het meest trots op?

Toen ik net begon wisten enkele mensen me te vertellen dat webdesign én het coderen van websites bijvoorbeeld in websites (web development) veel van je vergt, met name wiskundig vermogen. Dat had ik niet, maar ik ben bijvoorbeeld wel supersterk in ruimtelijk inzicht waarmee ik conform een IQ-test uitzonderlijk hoog scoorde (jawel, dat was even ’n veer in m’n eigen achterste, hahaha). Zo zie je maar, dat wat doorgaans gevraagd wordt ook anderszins op te lossen valt en dat je vereisten qua IQ niet altijd letterlijk op moet vatten. Plus dat men tegenwoordig versteld staat van mijn mogelijkheden én kunnen!

Bedankt Irene van Putten of beter gezegd @webpixelqueen voor dit leuke gesprek.

Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel deze posts op

4 Reacties

  1. Zou je voor de vraag: “Hallo Irene, hoe ben je in dit vak gerold?” niet even duidelijk moeten maken over welk vak het gaat?

    Reactie toevoegen


Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>