Hoe doe jij het?

Neem jij er de tijd voor? Doe jij het aandachtig en rustig, of juist snel en gehaast? Ik probeer er altijd de tijd voor te nemen. De eerlijkheid gebiedt mij wel om te zeggen dat het niet altijd lukt. Soms heb ik weinig tijd en dan doe ik het minder nauwkeurig. Meestal heb ik vrij snel in de gaten of het wel of niet wat gaat worden.

Gaat het wel wat worden dan ben ik geconcentreerd en niet af te leiden. Maar het kan net zo goed voorkomen dat ik, nadat ik ben begonnen, er de brui aan geef. Ik ga natuurlijk niet mijn tijd besteden aan iets waar ik niet warm voor loop. Zonde van mijn tijd.

Nu vragen jullie je vast af waar ik het over heb.

Ik heb het over lezen. Vroeger keurde ik een boek op basis van de voorkant en de korte samenvatting op de achterzijde. Dat doe ik niet meer. Mijn boeken staan op een e-reader dus zal ik eerst een stuk moeten lezen om te weten of ik door wil gaan of er mee wil stoppen. Ik ben vrij kritisch, dus afhaken is mij niet vreemd. Ik heb een aantal favoriete schrijvers waarvan ik weet dat het altijd goed zit als ik aan een van hun boeken begin.

Naast boeken en wat tijdschriften lees ik ook veel blogs. Informatieve blogs, blogs over mode, taalblogs en persoonlijke blogs. Zeker voor die laatst genoemde categorie heb ik een voorkeur. Zo kunnen mensen mij doen verbazen door wat ik lees. Ik leef mee, ik herken me er (voor een deel) in, of ik erger mee. Goede persoonlijke blogs raken, zetten je aan het denken. Meeleefblogs waarin je de blogger leert kennen, ja daar loop ik warm voor.

Als ik mijn blogs een beetje analyseer dan kan ik wel zeggen dat die voor een groot deel persoonlijk zijn. Soms schrijf ik met een flinke dosis zelfspot. Ook schuw ik niet om zo af en toe open en bloot over mijn zwakke kanten en onzekerheden te schrijven. En dan lukt het mij ook nog om soms een blog met een dikke knipoog te schrijven. Een blog met humor, hoewel dat het minst makkelijk is moet ik zeggen. De humor ligt hier niet op straat en ik loop er ook niet elke dag tegen aan…

In ieder geval doe ik mijn best, net als al die andere bloggers. Ik heb er plezier in en mij geeft het bloggen een goed gevoel. Fijn dat jullie mij en al die andere bloggers blijven lezen!

Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel deze posts op

4 Reacties

  1. Ik mag dat wel ,persoonlijke thema´s zo leert men de Mens kennen ,zijn problemen ,vreugdes en ook tegenslagen.
    Maar ook hoe Hij of Zij daar mee omgaan ,en dat is dan weer leerrijk ,soms herken je zulke dingen en denkt dan ,jandorie die pakt dat goed aan ,moet ik ook eens proberen.
    En tijd ,ja die heb je niet die maak je !.
    Schrijf verder zo ,ik lees je graag

    Reactie toevoegen


  2. Ik vind het zo knap dat je altijd een onderwerp vind om over te bloggen. Ik lees ze ook graag.. In dat lezen herken ik het ook wel van mezelf omdat ik ook via de ipad lees. Boeit het me niet dan gaat het aan de kant…….

    Reactie toevoegen


  3. Je kunt aan jouw verhalen goed merken dat je er plezier in hebt Mary en dat het bloggen je een goed gevoel geeft. Ik lees je graag maar dat weet je! Ook heb ik al eens verteld dat ik langzaam lees en dat is best vervelend. Ik ben snel afgeleid en als ik zin heb om te lezen dan hoef ik geen achtergrond geluiden, die storen me zelfs. Dat heb ik altijd al gehad, ook met leren vroeger, dan zonderde ik mij af. Ik lees heel veel blogs maar lees ook nog steeds heel graag de boeken van Santa Montefiore (romans)heb al haar boeken. Boeken lees ik aan het water in de zon, op vakantie of in mijn achtertuin. Ook ik heb veel plezier aan bloggen en daardoor ga ik ook steeds meer andere blogs lezen. Nog veel schrijf en lees plezier Mary!

    Reactie toevoegen


  4. Als ik iets van jou begin te lezen geniet ik van ’t begin tot ’t einde, al gaat het over iets droevig of iets grappigs steeds weet je me te boeien.
    Jouw verhalen zijn echt , geven de echte wereld weer, geschreven op een manier die mij steeds weer weet te ontroeren…..dus gewoon , ik lees je graag, Mary en ben zeker niet de enige, bedankt xx

    Reactie toevoegen


Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *