Hoe blijf jij positief in moeilijke tijden?

Hoe blijf jij positief in moeilijke tijden?
Dit was een vraag die zomaar voorbijkwam op SoChicken en ik vond ’t eigenlijk wel waard om daar m’n gedachten eens over te laten gaan. Ik denk dat ik vooral een lefhebber ben, vandaar dat ik in mijn bio de term: ‘Gutsy ballsy woman’ heb staan. Gewoon omdat ik opmerk dat ik gedurende slechte periodes vaak mogelijkheden zie, waar anderen misschien zouden twijfelen, en vooral doorga of doorsla, zo je ’t wilt zien. ’t Heeft natuurlijk ook alles te maken met doorzettingsvermogen. En ’t hebben van een visie, zoals ‘ik ben de sterkste, de krachtigste, en als ’t moet spuit ik vuur!’

Natuurlijk heb ook ik m’n mindere momenten. Kan ik me vreselijk terneergeslagen voelen, soms heel erg eenzaam zelfs, alsof niemand ’t ooit waagt om begrip of empathie te hebben voor mijn persoontje. En ik vraag me wel eens af of ik zonder die stomme vrouwelijke hormonen die allesbepalend kunnen zijn, niet nog beter zou scoren. Echter, ’t zijn ook die zwakkere momenten die leiden tot zelfinzicht. Even dat innerlijke momentje waarbij je stil kunt staan bij een bepaalde problematiek of thema voordat ’t leven weer verder kan gaan.

Moeilijke tijden zijn soms terdege goed om jezelf beter te leren kennen. Ervaar jij dat ook zo, Mary?

Hoe blijf jij positief in moeilijke tijden?
Ik ben van nature positief ingesteld, en ondanks mijn lichamelijk ongemakken ben ik zelden in een sombere bui. De zeldzame keren dat ik wel somber ben geef ik daar even aan toe. Wel kort, want daarna geef ik mezelf in gedachten een schop onder de kont. Ik kom op die momenten al snel tot het inzicht dat ik genoeg in mijn leven heb om dankbaar voor te zijn en om daar bij stil te staan.

Maar ik ben wel een piekeraar, dat dan weer wel. Ik lig wel eens wakker van mijn gepieker. Ook al is dat achteraf niet altijd nodig hoor. En van die vrouwelijke hormonen heb ik weinig last, gelukkig. Terugkomend op jouw vraag; misschien werkt het bij mij andersom. Door het besef dat ik een gelukkige huisvrouw ben (en moeder en gezinsmanager, en wat al niet meer) ben ik misschien beter gewapend tegen de ‘moeilijke tijden’.

Ik probeer elke dag stil te staan bij de momenten die er toe kunnen doen voor mij. Raar misschien, maar je moet weten dat ik erg geniet van mijn hobby: fotograferen. Wat ik vastleg met mijn mobieltje zijn dierbare momenten. Dat doet me goed. Ik sta liever daar bij stil dan bij iets negatiefs. Mijn motto is: Het leven is wat je er zelf van maakt.

Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel deze posts op

Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>