Als je haar maar goed zit

Als je haar maar goed zitEigenlijk hebben we best veel contact met elkaar. Nu de meeste vragen van mij over de door jouw gemaakte nieuwe site wel gesteld zijn, besef ik dat ik bof. Met jou. Bijvoorbeeld met jouw net zo snel werkende geest als de mijne. Ha, ook daar hebben we elkaar in gevonden.

Ja, we mailen, tweeten en what’s appen wat af. Vorige week hebben we zelfs voor het eerst via Hangouts live met elkaar gesproken.
Dat was voor mij even slikken want zonder teken vooraf had ik jou in beeld. Het was echt wel leuk om te doen, jij via jouw laptop en ik via mijn mobiel. En ja, jij zag er goed uit voor je leeftijd :-). Maar ik zag mijzelf ook in beeld en dat was slikken voor mij.

Ik had weer eens een bad hairday, dat heb ik tegenwoordig erg vaak. Ook had ik mijn ‘hap er maar in’ trui aan vanwege de scherpe tanden van mijn pup. En ik had geen lipstick op. Laat die lipstick nu iets zijn waarvan ik soms nog wel eens op kan knappen, als ik het dus wél op heb.

Goed, al met al was ik vooral gefocust op dat hoekje rechts onderin mijn mobiel. Ik heb voor onze eerste visuele kennismaking een onuitwisbare indruk achtergelaten. Kuch. Mag ik die herstellen?

Dat kan als jij mij van te voren bericht dat we over een uur gaan Hangouten. Heb ik genoeg tijd om me op te kalefateren en om te kleden. En dan pak ik mijn tablet, zodat ik mezelf nog iets beter kan zien en dus beter kan bepalen hoe ik erbij moet zitten. Deal?

Als je haar maar goed zitPersoonlijk heb ik altijd maar van één puntje last als ik online met anderen chat; zit m’n haar wel goed. Of ik toevallig wel of geen lipstick draag, echt, het zal mij een zorg zijn. Men neemt me maar zoals ik ben.

Dus maak je vooral geen zorgen… Wat mij betreft heb je een goede indruk achtergelaten. En de volgende keer zal ik je inderdaad wat meer tijd geven om jezelf op te kalefateren. Al is dat dus nergens voor nodig.

BTW ik denk dat iedereen zich drukker maakt dan strikt noodzakelijk is over zijn/haar eigen indruk. Meer nog dan dat men kijkt naar die ander. Dus herkennen doe ik het zeker wel een beetje. Dus vraag ik me af of men niet eerst kritisch over zichzelf is en pas daarna kijkt naar die ander…

Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel deze posts op

1 Reactie

  1. Ik vind dit zooooo herkenbaar!!!! Ik krijg het al warm als ik het lees! :-)

    Reactie toevoegen


Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>