Als het net niet meer werkt

Laatst zat ik hier een paar uur zonder internet. En weet je wat erg is? Dat ik nu ga zeggen hoe ik, en de rest van mijn gezin trouwens ook, er afhankelijk van ben geworden. Wie had dat ooit gedacht… In die uren zonder ‘contact met de wereld’ vielen rituelen weg. De weer-app kon niet geraadpleegd worden voor de langeafstand fietser, mijn oudste. De NOS app kon ik dus ook niet bekijken. Weg wereldnieuws. Geen mail kunnen ontvangen bleek ook een groot gemis. En last but not least, geen social media.

Uiteraard gingen mijn gedachtes weer met mij aan de haal. Stel je toch eens voor dat internet er nu helemaal mee op zou houden. Hoe zou mijn leven er dan uitzien? Geen internetaankopen meer kunnen doen, geen online nieuws meer krijgen, geen webshops meer waar ik even een kijkje neem, gewoon geen gegoogle meer. Dan ga ik weer terug in de tijd. Ik stuur dan handgeschreven brieven en kaarten, zal vaker de telefoon gebruiken en heb zeeën van tijd over. Ja mam, precies zoals jij ook hebt gezegd: al die dingen op internet zijn leuk maar kosten ook heel veel tijd.

Mijn blog zou dan ook niet meer bestaan, besef ik nu met grote schrik. Zou ik dan overgaan op een dagboek? Of een cursus ‘hoe kook ik smakelijk’ volgen? Of mij aanmelden voor een spoedcursus ‘hoe leer ik mijn creativiteit uiten met naald en draad’? Ik vraag het mij af hoor. Nog steeds liggen mijn interesses niet op die vlakken. Ach, ik weet wel zeker dat ik die cursussen links zal laten liggen.

Wat dan? Hoe breng ik dan mijn vrije tijd door? Ik weet het al! Dan koop ik een ouderwetse typemachine en ga daarop mijn verhalen tikken. Die bewaar ik dan weer voor ooit. En dan heb ik ook nog tijd om echte boeken te lezen want blogs van anderen zijn er dan natuurlijk ook niet meer. Om bij te blijven moet ik wel beter het journaal gaan volgen om wat van het wereldnieuws mee te krijgen. En zoon moet dan afgaan op niet-actuele weerberichten. Oh, en een nieuw regenpak kopen. Gelukkig is het niet aan de orde, want ik weet wel zeker dat mijn gezinsleden en ik niet zonder internet kunnen. En jullie?

Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel deze posts op

Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>