Die moeder toch van mij

Mijn moeder is een van mijn vaste lezers. Een keer in de week gaat ze er thuis voor zitten en leest dan al mijn blogs van de afgelopen week. Hoewel ze nog steeds moet wennen aan mijn nieuwe site want ‘op die andere kon ik alles gelijk vinden.’ Laatst was ze hier met mijn vader, we hadden samen gegeten en die avond zou er visite komen vanwege de verjaardag van mijn oudste.

Ik bracht tussen de bedrijven door nog wat wijzigingen aan in een blog. Mijn moeder merkte toen fijntjes op dat ik weliswaar een leuke hobby heb maar dat die ook tijdrovend is én, zo zei ze met haar nog altijd aanwezige Amsterdamse accent, ‘je verdient er geen stuiver aan kind.’ Ze had al een oplossing bedacht. ‘Als al die lezers van jou nou vijftig cent betalen hou jij er misschien ook wat aan over!’

Ik moest lachen en viel stil. Zeker, mijn moeder had een punt. Een paar maanden geleden vroeg ze mij nog ‘wie leest eigenlijk die stukkies van jou?’ Toen ik haar vertelde hoeveel mensen er gemiddeld mijn blogs bezoeken was zij daar heel erg verbaasd over. Nee, dat er zovéél mensen een verhaaltje van haar dochter lezen, had ze echt niet gedacht. Vandaar dat ze nu een mooi verdienmodel heeft bedacht. Nog steeds moet ik er om glimlachen.

Maar toch, ergens heeft ze gelijk. Het laat me niet los. Buiten kijf staat dat ik bloggen een heel aangename bezigheid vind. Het leidt ook zo lekker af van bepaalde ongemakken, al zeg ik het zelf. Ach, ik geef het gewoon toe, bloggen is voor mij een soort verslaving geworden.

Dus ik twijfel. Ik denk en pieker. Gooi thuis een balletje op. Het zou toch fantastisch zijn om met bloggen wat geld te kunnen verdienen? Nu ben ik niet het type om een bepaald product als het ware de hemel in te schrijven. Ténzij ik er zelf natuurlijk erg positief over ben. Ik wil mijzelf blijven en dus zal ik altijd eerlijk zijn.

Wat zijn de mogelijkheden? Zal ik adverteerders toelaten? En welke? Wat vind ik daar eigenlijk van? Al tikkend laat het idee om producten te testen en daar een eerlijke review over te schrijven mij niet los. Hm, dat zie ik mezelf wel doen. Ideeën genoeg. Ik ben er dus nog niet uit en ga nog even door met piekeren….

Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel deze posts op

1 Reactie

  1. Wat een leuk blog. En moeders hebben vaker goede ideeën. Succes met het uitwerken van deze gedachten, maar bedenk… Pieker met mate ;-)

    Reactie toevoegen


Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>