Dag meneertje Eikel

Ik stond bijna op het punt om een van mijn principes over boord te gooien. Bijna had ik hier jouw echte naam gezet. Na rijp overleg (met mezelf) heb ik dat toch achterwege gelaten. Boosheid haalt bij mij ook wel eens het slechtste naar boven. Ik heb besloten jouw echte naam niet te noemen maar te kiezen voor een passende fictieve naam. Laat ‘meneer Eikel’ nu wonderwel meer dan geschikt zijn voor jou.

Ik ken je al een hele tijd, meneer Eikel. Nu dekt kennen niet echt de lading, want ik heb jou nog nooit ontmoet. In ieder geval volgen wij elkaar al een paar jaar op Twitter en Facebook. Daar waar ik in het begin dacht dat ik jou wel een sympathieke kerel vond heb ik nu mijn mening drastisch moeten herzien.

Zeg eens meneer Eikel, sta jij ’s morgens voor de spiegel op je borst te roffelen en een Tarzankreet uit te stoten omdat je zo gek bent met jezelf? Vind jij dat je het gemaakt hebt? Denk jij misschien zelfs zo nu en dan dat jij God bent? Als ik jouw berichten lees op social media krijg ik namelijk wel die indruk. Man, wat kick jij op jezelf. En wat sta jij graag in de belangstelling. Een beetje likken en slijmen hier en daar is jou niet vreemd. Alles voor de, eh, goede zaak zal ik maar zeggen.

Dat jij daarbij berekenend te werk gaat heeft nog niet iedereen door. Dat komt misschien nog wel. Dat jij je ogenschijnlijk sympathieke voorkomen in een handomdraai kan veranderen in een arrogante zakkenwasser heb ik zelf ondervonden. Ja, meneer Eikel, bij mij heb je het grandioos verpest.

Bij mij ben je dan ook aan het verkeerde adres, want afspraak is afspraak. Kan je je daar om de een of andere reden niet aan houden dan laat je dat weten. Zo zitten wij mensen toch in elkaar, denk ik? Jij niet blijkbaar. Jij vindt het dan niet nodig om iets van je te laten horen. Nee, jij blijft dan geheel onbereikbaar, en reageert dus nergens op. Waarom zou je ook, je staat immers overal boven.

Tja, dan weet ik precies met wie ik te maken heb, en is het wat mij betreft over en uit. Voor nu en altijd. Ik wens je het allerbeste in jouw streven naar roem. Eens val je door de mand en zal je beseffen dat niet iedereen met je wegloopt.

Zo. Dat lucht lekker op.

Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel deze posts op

8 Reacties

  1. Geen idee over wie je het hebt, maar goed gedaan!
    Wie de schoen past……

    Reactie toevoegen


  2. Arrogantie komt ten val …. meestal toch!.

    Reactie toevoegen


  3. Ah ik zie dat ook jij dit soort mensen tegen kom.
    Alleen laat ik mij nu niet meer verleiden tot n nare discussie,heb daar geen zin meer in.
    Het kost mij te veel neg energie.
    vandaar dat ik mij even heb terug getrokken.
    Dit is nodig om straks met nwe energie en strategie weer terug te komen.
    Ik zal dus maar zeggen tot snel lieve Mary.
    en jou blijf ik nat altijd volgen hè dat snap je wel XX : ) #WarmHart yvirich.

    Reactie toevoegen


  4. Hopelijk begrijpt eikeltje dat het over hem gaat..

    Mooie nette blog

    Reactie toevoegen


  5. Deze meneer Eikel heeft het echt verknoeid bij je, hij is te ver gegaan dat kan niet anders want jij bent zo’n lief hartelijk mens. Jij ziet altijd alles geduldig van twee kanten maar nu is het menens. Goed gedaan mary, dit blog schrijven zal een ware opluchting voor je geweest zijn.

    Reactie toevoegen


  6. Dankjewel Mary ,

    dat je mijn naam niet genoemd hebt.

    Reactie toevoegen


  7. Het siert je dat je dit neergeschreven hebt in nette woorden iets wat meneer eikeltje zeker niet verdient… klasse Mary….x

    Reactie toevoegen


  8. Duidelijke taal..jij hebt duidelijk ook last v mensen die zich anders voordoen dan ze zijn.. bah

    Reactie toevoegen


Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *