Dag meneer Van ’t Hek

Wat zult u zich in de handen wrijven. Dit is voor u weer een echt topjaar. U hoeft zich in ieder geval niet af te vragen of er wel nieuwswaardigheden zijn te melden voor dit jaar.

In mijn fantasie (en die is erg groot) lacht u in uw vuist om alles wat er gebeurt in ons land. Ik denk aan alle hypes, de Twitterhashtags (die leveren ook al heel wat stof op) en bepaalde uitspraken van niet nader te noemen personen.

Slaat u dit soort informatie ergens op? Of heeft u in huis een oldskool notitieblok liggen waarin u alles opschrijft? Neemt u die trouwens ook mee naar bed?

Dat brengt mij op de vraag of u al benaderd bent door de NPO in verband met onderhandelingen over uw salaris voor de oudejaarsconference. Hebben ze nog wel een bedrag over om u te betalen, want die idiote naamswijziging, het nieuwe logo en het aankopen van een nieuwe domeinnaam heeft anders klauwen met geld gekost. Wat vindt u zelf van die naamswijziging? Ik persoonlijk vind het een enorme geld verspillende actie.

Het is nog maar augustus maar volgens mij heeft u nu al genoeg materiaal voor drie jaar conferences. Mag ik u vragen: bent u het gezeur over Zwarte Piet ook zo zat? Ik vermoed dat volgend jaar de Heiligman in de ban gaat, enkel en alleen omdat hij kinderen meeneemt in zijn zak. Ik bedenk me nu ook dat alle sinterklaasliedjes natuurlijk herschreven moeten worden. Zal John Ewbank die klus gaan klaren? Ach, slechter dan het Koningslied kan het vast niet worden.

Nou, en dan de Hema die mooi meedoet met de trend, pure commercie toch? Een beetje roepen over het bannen van Zwarte Piet-artikelen is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Ik neem aan dat deze winkelketen zich gaat beraden om dalende verkoopcijfers tegen te gaan.

Gaat u ook aandacht besteden aan het slippertje van burgemeester Hoes? Of is Albert Verlinde een vriend van u? En wat te denken van de Ice Bucket challenge? Heeft u ook een emmer ijskoud water over uw hoofd gegooid? Of bent u allergisch voor hypes? Kijkt u eigenlijk dagelijks naar het journaal voor inspiratie?

Over kijken gesproken, kijkt u uw optredens altijd terug? En wat vindt u van uw concullega Guido Wijers? Ik vermoed dat hij het goed doet bij een wat jonger publiek maar ik zeg eerlijk, het is slechts een vermoeden. Hij heeft in ieder geval én zijn looks én zijn accent mee.

Mag ik vragen hoe lang u werkt aan uw conference? Improviseert u ook tijdens uw voorstelling? Test u uw conference vooraf op een select groepje mensen om te weten te komen of een grap goed valt?

Ik vermoed dat u er anders over denkt, maar ik ben eigenlijk wel erg toe aan een conference zonder al te veel gezeik en gezeur. Lekker veel grappen en sneren en wat stoten onder de gordel zou ik zeer waarderen.

Beste meneer van ’t Hek, ik wens u veel succes met de voorbereidingen. Op eenendertig december zit ik er weer klaar voor! Oh meneer Van het Hek, ik ben écht benieuwd naar uw antwoorden.

Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel deze posts op

2 Reacties

  1. De Heer Van het Hek heeft wel gevoel voor een bepaalt soort humor ,ik vind alleen het is altijd ten koste van andere mensen.
    Zou hij ook een conference over zich zelf kunnen houden ,inclusief de spot ?

    Reactie toevoegen


  2. Hoi Mary, jouw conference is klaar, chapeau (pet af). Ik zou de antwoorden ook wel willen lezen. Na het vliegtuig ongeluk heb ik hem ontvolgd. (eenzijdig) want hij volgt mij natuurlijk niet lol. Greetzzzzz

    Reactie toevoegen


Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *