Zo gaat een narcistische ex-partner te werk

“Ik heb 10 jaren lang een relatie gehad met een narcist. Ze had onder andere last van grootheidswaanzin en geld was voor haar het belangrijkste om dit te realiseren.
Zelfs al moesten er kredieten worden afgesloten.

De gebeurtenissen in mijn jeugd hebben mij dusdanig gevormd dat ik zelf angstig mee ging in deze waanzin.

Als we ruzie hadden was ze agressief. Ze schold en gooide met spullen.

Ons dochtertje zocht steeds vaker bescherming bij mij. In 2008, mijn dochtertje was 3, besloot ik na een fikse ruzie onze woning te verlaten. Ik wilde eerder vertrekken maar vond het voor mijn meisje belangrijk dat ze eerst kon praten.

Het wachten was een hel, maar dat had ik over voor haar. De scheiding heb ik doorgezet, dit tot ongenoegen van mijn vrouw. Ze dreigde dat zij mij financieel en emotioneel kapot zou maken en dat ons kindje mij zou gaan haten.

Hoewel wij uit ons huwelijk behoorlijke schulden (verkoop woning en kredieten) hadden, nam mijn ex-vrouw ontslag van haar werk zodat zij niet voor haar helft hoefde op te draaien.

Omdat zij anders niet de echtscheidingspapieren wilde tekenen, sprak ik met haar af dat ik de gehele schuld op mij wilde nemen, als zij zou tekenen én zou afzien van alimentatieverzoeken. Daar ging ze mee akkoord.

Mijn ex hield mijn dochter 3 maanden bij me vandaan totdat ik via de rechter een omgangsregeling afdwong. Vanaf de eerste omgang met mijn dochtertje kwam ik erachter dat zij negatieve verhalen over mijn familie te horen kreeg van mijn ex.

Een jaar later kreeg ik een nieuwe vriendin, met wie ik onverwachts maar zeer verheugd een zoontje kreeg. De negatieve verhalen van mijn dochtertje hadden zelfs betrekking op mijn vriendin en ons zoontje.

Door deze verhalen kwam mijn relatie in een negatieve spiraal terecht. Daarnaast had ik een bijbaan om de schulden te kunnen afbetalen en voor mijn gezin te zorgen, dit zorgde voor grote stress.

Mijn ex kreeg het voor elkaar om ons dochtertje geïnstrueerd negatieve uitspraken te laten doen, die zij opnam. Dit gebruikte zij als reden om tot 2x toe de omgangsregeling te stoppen. De rechtbank trapte in die leugens en mijn dochtertje mocht geen contact hebben met mijn vriendin.

Ik deed aangifte wegens onttrekking van ouderlijk gezag en mijn ex schrok hiervan, zij werd door de politie aangesproken op dit strafbare feit. Zij ging toen akkoord met herstel van omgang op voorwaarde dat ik mijn aangifte zou intrekken.

Na maanden kreeg ik weer mijn normale omgang met mijn dochtertje en opeens was het contact met mijn vriendin ook geen probleem meer. Mijn dochtertje vertelde mij direct dat zij van haar moeder bepaalde zaken moest zeggen, anders zou zij geen cadeautjes krijgen.

Het contact tussen mijn dochtertje en vriendin is altijd goed verlopen, en toch ging mijn ex verder met valse beschuldigingen. Mijn vriendin besloot een punt achter onze relatie te zetten omdat zij niet tussen een vader en diens kind in wilde staan.

Ik zie mijn zoontje nu ook via een omgangsregeling, die ik samen met mijn ex-vriendin dus zonder tussenkomst van enige rechtszaak, heb opgesteld. Mijn zoontje is heel gelukkig en zo kan het dus ook.

Terwijl mijn financiële situatie verslechterde heeft mijn ex-vrouw, tegen alle afspraken in, toch een alimentatieverzoek ingediend. Ik moest met terugwerkende kracht alles terugbetalen en hiervoor nog een lening aangaan.

Vanaf haar 9e jaar stelde mijn dochtertje gedetailleerde vragen over de ruzies tussen haar moeder en mij, en over het feit dat ik financieel niet hetzelfde kon opbrengen als haar moeder. Ik kon geen dure spullen kopen. Ze vertelde ook dat haar moeder haar had gezegd dat ze op haar 12e moest kiezen tussen haar ouders.

Na de zoveelste confrontatie van mijn kind heb ik mijn ex-vrouw opgebeld met het verzoek te stoppen met de strijd en ons een keer als 1 front op te stellen voor ons meisje. Mijn ex moest hier niets van hebben en stopte 2 maanden later, in 2015, voor de 4e keer de omgangsregeling.

Ik deed weer aangifte wegens onttrekking van ouderlijk gezag. Tijdens de opname van mijn aangifte ontving ik een bericht van mijn dochter: “I love you”. De agent heeft dit ook gelezen.

De daaropvolgende kortgedingen en rechtszaken draaiden op niets uit. De Raad voor de Kinderbescherming adviseerde dat wij eerst de conflicten moesten oplossen via mediation, voordat er weer omgang was.

Mijn verzoek om herziening van kinderalimentatie moesten wij ook via mediation oplossen, maar intussen kon ik mijn dochtertje niet zien. Mijn ex-vrouw wist de omgangsbesprekingen steeds uit te stellen en wilde per se eerst de alimentatieafspraken maken.

Het duurde bijna een jaar voordat de alimentatieafspraken werden vastgelegd, en op diezelfde dag gaf mijn ex aan niet verder te willen met omgangsafspraken. Tussentijds ontving ik nog berichtjes van mijn dochtertje. In het begin waren het allemaal nog die lieve berichtjes die steeds minder lief en wel botter werden.

Toen ik mijn ex aangaf dat ik dan de rechtbank zou laten beslissen, reageerde zij dat zij ons kind erop zou voorbereiden.

Bij de rechtbank toonde zij brieven van mijn kind, waarin zij schreef mij te haten en niet meer naar me toe te willen. Mijn hart brak. Ze betrok hier ook de school en huisarts bij en toonde ook hun brieven. Ik ben steeds door beide instanties bewust buitengesloten.

De Raad voor de Kinderbescherming is uiteindelijk een onderzoek gestart. Tussentijds kreeg ik de school en huisarts aan mij zij. Ik sprak mijn ex hierop aan en meldde haar dat ik een heel dossier, inclusief een dagboek van ons kind had, welke ik zou overhandigen aan de Raad.

Dit maakte haar bang dat het bij de Raad bekend zou worden. Ik stelde weer voor om alles gezamenlijk op te lossen en nieuwe afspraken te maken. Ze stemde toe.

Uiteindelijk is het er toch van gekomen. Wij hebben gezamenlijke afspraken gemaakt met opbouwperiodes voor de omgang. De Raad heeft alleen deze afspraken meegenomen in het rapport. Zij gaven aan een heel enthousiaste moeder en kind te hebben gesproken.

Ik toonde hun mijn dikke dossier waar zij van schrokken. De Raad gaf aan dit dossier pas te onderzoeken als mijn ex zich weer niet aan de afspraken zou houden.

Nog steeds verloopt de communicatie met mijn ex moeizaam, ze probeert nog steeds zaken te verzinnen om toch contactmomenten tussen mij en mijn dochter te verstoren.

Ik heb zoveel jaren van mijn dochter moeten missen. Zij is beschadigd en leeft nog in die negatieve spiraal die constant wordt gevoed.

Feit is wel dat ik haar nu kan zien en spreken, en ik blijf voor haar vechten. Feit blijft ook nog steeds dat mijn ex sinds de echtscheiding niet 1x is aangesproken op haar gedrag.”

Leonard

Foto komt uit de collectie van Miek Koopmans.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

19 Reacties

 1. Ben er sprakeloos van… zulke personen zijn alleen maar op deze wereld om andermans leven te verwoesten. Alle ‘moederliefde’ ontbreekt. Ik heb zelf ervaringen met narcisten en ouderverstoting en de verhalen blijven me steeds weer enorm raken. Gruwelijk gewoon hoe zulke personen hun kind programmeren.

  Dapper van je dat je bent blijven vechten voor je dochtertje. Dat moet een heel moeilijke en zware strijd voor je zijn. Ik hoop voor jullie dat het goed blijft gaan en wens je veel sterkte toe.

  Warme groet,
  Jasmijn

  Reageer
  • Ik heb exact het zelfde verhaal als Leonard. Mijn ex doet super life en aardig voor de buiten wereld, maar ondertussen probert ze het contact tussen mijn en mijn zoon van 6 jaar tegen te houden.

   Ik ben druk bezig met advocaten om omgangsregeling af te spreken en elke keer wilt ze het niet nakomen. Ik heb inmiddels 30 familierecht advocaten gesprokebn, maar ze zeggen allemaal dat moeder met een kind staat sterker dan de vader.

   Hoe is dat mogelijk dat we in NL (zo een vrije land waar iedereen gelijk is) zulke moeders niet aan kunnen pakken en straffen op hun gedrag.
   Ik mijn zoon nu bijna 4 maanden niet gezien en wat ik ook probeer, lukt mij niet om tot een redelijke omgang te komen.

   Reageer
   • Ik begrijp Leonard perfect omdat ik verdomd weet wat het is! Je staat gewoon machteloos! Vernederd en aangeslagen en toch moet je verder… als vader ben je maar een nummer bij het gerecht en in de maatschappij op dat gebied. Kortweg ziekelijk zijn deze mensen en wat dan nog het vieze is… je hebt ermee samengeleefd en een kind mee en toch…
    Zo spijtig
    Be strong en overleven dat is mijn strategie.
    Ben er ook hard in geworden en geloof me ze maken je zo omdat je niet anders kunt.
    Thats life

    Reageer
    • Helaas herkenbaar voor deze moeder. Het is een hardnekkig misverstand dat alleen vaders dit overkomt. Ik heb ooit aangifte van ontrekking van het ouderlijk gezag gedaan maar moest van de politie dit via de civiele weg oplossen. Wat ik de afgelopen 6 jaar geleerd heb is dat familierecht het meest corrupte rechtsgebied van alle rechtsgebieden is. Een kind is slechts een verdienmodel van allerlei foute instanties die zgn moeten helpen. Helpen doen ze zeker, je gezin verder de afgrond in! Ik ben gestopt met procederen omdat het dweilen met de kraan open is. Politie, Raad van Kinderbescherming, (ON)Veilig Thuis, Jeugdzorg, het zou verboden moeten worden. Juist de instanties die je moeten beschermen zijn de grootste schenders van het IVRK, IVRM, EVRK en EVRM.

  • Ik ben niet voor niks gebleven tot mijn dochter meerderjarig was. En dan nog probeerde hij haar van me weg te houden. Die mensen zijn zwaar gestoord in hun hoofd, ze kunnen het zo aan boord leggen dat niemand het ziet, ook bevoegde instanties niet. Ze blijven nadien ook proberen om je te raken, je te laten geloven dat alles jouw schuld is. Wolven in schaapskleren zijn het.

   Reageer
 2. Ook vaders die dit soort dingen doen worden er niet op aangesproken.

  De wet voorziet niet op mondelinge of zelfs schriftelijke afspraken.
  Als het niet in het juiste stukje juridische gedoe staat kan de ander er altijd onder uit.
  En staat er wel in, dan kan je het -vaak met succes- aanvechten.
  Of dit goed us voor de kinderen wordt niet gekeken.
  Men zegt uiteraard van wel.

  Reageer
  • Hoi MIek,

   Je hebt groot gelijk, ik heb ook een vader die het vooral voor de kinderen erg zwaar maakt omdat hij mij “Haat”. Het is nu zelfs zo erg dat mijn dochter, die sprekend op mij lijkt, telkens uitgescholden en genegeerd wordt door hem en de meest gruwelijkheden hoort over mij. Elke zaak, en ik spreek vooral over de RvK , krijgt hij gelijk omdat ik in de bres spring voor mijn kinderen en hij eist. RvK heeft harde afspraken nooit vastgelegd in het dossier, mijn kinderen wilde niet extra naar hem toe, hebben hen letterlijk gemanipuleerd om het wel te doen (“willen jullie mama en papa gelukkig zien? dan moet je gewoon gaan”) en mij het mes op de keel gezet dat als ik nu niet mee werkte ik onder toezicht gesteld zou worden. Terwijl mijn kids 11 en 13 toen waren en gewoon duidelijk zeiden dat ze niet weer iets wilde wijzigen in de omgang, het was goed zoals het was, en ik stond achter hun. Nu is de ellende erger dan het ooit geweest is, hij reageert zijn frustratie nu af op mijn kids.
   Vaders, ik zie schrijnende gevallen van haatdragende “moeders” die de kids ver van de vader weg houden, maar andersom gebeurt het ook en omdat co-ouderschap hoog in het vaandel staat bij de rechtbank, krijgt mijn ex alles voor elkaar. Zelf krijgt hij het voor elkaar dat bij een fout in de echtscheidingsbeschikking hij al 6 jaar geen alimentatie hoeft te betalen (en wijzigen kan niet meer, ik heb met volle verstande getekend). Dus zo kan het ook gaan helaas. En de enige echte verliezers zijn de kids…. die zooooo veeeeeel meer verdienen.

   sterkte iedereen. ik hoop met heel mijn hart dat jullie kids niet vaderloos/moederloos hoeven op te groeien door andermans gerief.

   Reageer
 3. Het is gruwelijk schandalig dat deze typen maar door kunnen gaan.
  Plegen karaktermoord op hun man/vrouw.
  Beschadigen kinderen.
  En komen onder hun zelf gemaakte schulden uit.
  De hele familie van de vader/moeder blijkt ook plotseling niet te deugen.
  Ze worden nog vaak ondersteund door slachtofferhulp ook.
  Terwijl ze een spoor van vernieling trekken .Het natrekken van de fantasie verhalen gebeurd niet of nauwelijks.
  Waarheidsvinding is noodzakelijk !

  Reageer
 4. Zou get niet beter kunnen zeggen hebben…..Het is er leren mee leven of weg gaan!!!!

  Reageer
 5. Heel heekenbaar. Mijn ex en haar zussen zijn nog een paar stappen verder gegaan.

  Verder ben ik van mening dat familierechters doelbewust vaders achterstellen en doelbewust alles wat negatief kan zijn over een moeder weglaten in hun beschikking. Je moet echt niet denken dat die vrouwelijke familierechters het niet weten, zij weten drommelsgoed wat veel moeders doen maar zij spreken recht vanuit hun moederlijke onderbuik en nemen veelal de doelbewuste keuze moeders te beschermen omdat ze een vooringenomen standpunt innemen dat vaders slechtere opvoeders zijn dan moeders. Tevens kan de eigen jeugd van familierechters een grote invloed zijn waarin ze hun vaders amper zagen verzorgen. Vaders die veelal met hun cariëre bezig waren….wellicht als rechter.

  Veel familierechters zijn schuldig en horen onder in de kerker wegens grove oplichting; valsheid in geschrifte; discriminatie; verontachtzaming van wet, verdragen en regelgeving; plichtsverzuim; het toebrengen van geestelijk letsel aan goedwillende ouders; het toebrengen van lichamelijk letsel aan goedwillende ouders als uitvloeisel van hun geestelijk toegebracht letsel; enz

  Reageer
 6. Ex partners kunnen tot de vreselijkste dingen in staat zijn om hun “gelijk” te krijgen. Zeker als het ex partners zijn met een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

  Reageer
 7. Dit verhaal is zo herkenbaar.

  Het is een schande dat het allemaal door gaat.

  Reageer
 8. Ook hier is er sprake van ouderverstoting alleen gaat het hier nog verder. Vader heeft oudste dochter van 17 volledig tegen mij opgezet, ze weigert elk contact.
  Zoon van dertien is uiteindelijk ook bij vader gaan wonen omdat hij daar heel veel materialistich beloond wordt. Hij vind het normaal dat hij zijn eigen moeder mag uitschelden, vandaag ging hij echter nog een stap verder. Fysieke agressie kwam er vandaag bij kijken, waar trekt ge als moeder de grens?
  Wanneer wordt vader eens terecht gewezen.
  Vreselijk is het dat de kinderen nu met de gedachten lopen dat ik niet van hun houd en dat ik een slechte moeder ben en dit omdat mijn ex me beloofd heeft om me klein te krijgen. Onze zoon van 10j woont bij mij. Hij vertelde me dat zijn broer opgestookt werd door vader, die dit gedrag naar mij toe motiveerd. De rechterbank is zowat mijn 2de thuis geworden. Steeds vind mijn ex wel iets nieuw uit.
  Helaas is het zo dat een narcist enkel ontmaskerd kan worden wanneer zijn omgeving geïnterviewd wordt en dat hij hiermee geconfronteerd wordt dan. Een narcist is slim genoeg om een rechter, psychiater en iedereen om de vinger te draaien.
  Ziek maken ze u.
  Je kan er van scheiden maar ge geraakt er nooit van af

  Reageer
  • vreeselijk is het een schande

   zeker als de mama 2 van de 3kinderen aan de deur zet en daarna doet of haar neus bloeit
   de eerte jaren de kinderen zo veel mogelijk bij mij weghoude en hen jaren gebruikt in eigen belang
   de kinderen al jaren geen bericht stuurt enkel als er iets op de rol staat in de rechtbank
   de mama heeft alle kansen gehad het met de kinderen om het goed te maken
   ze zijn beiden in bezit van gsm
   ook op aanraden van de rechtbank het huis van vertrouwen en dergelijke stappen allemaal doorlopen
   en de kinderen wensen geen contact meer met haar
   wat meer zegt over haar dan over haar kinderen
   zij verwijt steeds de kinderen dat ze aan eenige vorm van ouderverlating hebben of ziek zijn
   of zegt dat de papa hen manipuleert met matrialistische dingen
   typisch narcisten
   zij zijn nooit de schuldigen
   kinderen hebben een hart dat vergeten narcisten
   ze zullen nooit zeggen dat het hun fout is of nooit sorry zeggen tegen de kinderen altijd ikke ikke ikke
   waardoor deze uiteindelijk de narcist doorhebben en deze afstoten
   ook licht ze DAVO op door onrechtmatig de voorschotten op te strijken
   volgens mij eigen aan narcisten
   ze betaald nooit voor haar kinderen
   telkens moet de deurwaarder worden ingeschakelt worden
   ook eigen aan narcisten
   ze wend jaren lang een ernstige ziekte voor bij de jongste
   had zogezegd een ernstige bloedziekte
   en gebied aan derden om hem medicatie toe te dienen
   wend hen voor dat deze ziekte gelijk is aan hymofilie
   laat medicijnen voorschrijven bij de dokter op haar aanvraag
   dus ze manupileert de dokter zonder dat deze mijn zoon onderzoekt schrijft hij medicatie voor
   heel eigen aan narcisten die manipulatie
   en levensgevaarlijk
   zeker als ge weet dat ze in de zorgsector werkt
   ik heb de jongste laten onderzoeken en heeft geen enkele vorm van de voorgewende ziekte
   verder doet ze ook nog het kindergeld van de kinderen ontvangen terwijl die al jaren bij mij wonen
   en wenst niet mee te werken aan eender welke vorm om dit in orde te maken
   zo kan ik nog honderde dingen opnoemen over mijn ex
   maar zij verkondigd blijkbaar in haar vriendenkring en op het netwerk dat ik de narcist ben
   eigen blijkbaar aan narcisten
   hier moet een einde aankomen
   ik zal ook mijn oudste dochter die ondertussen rechten studeert laten reageren op dit artikel
   met haar eigen ervaringen
   kijken hoe narcistisch mensen kunnen zijn
   en blijkbaar ook nog hulp zoeken op het net door hun expartner te verwijten van narcisme

   Reageer
 9. zo herkenbaar dit. Ik heb een narcistische ex die het presteert mijn zoon al 7 jaar bij mij weg te houden. Mijn zoon denkt dat haar nieuwe partner zijn vader is. Maar wel elke maand €350,00 kinderalimentatie ontvangen. Ze ontkend alles en doet zich voor als slachtoffer die in de steek is gelaten met een kind en de vader het kind heeft laten stikken. En het frustrerende is dat iedereen haar geloofd!!
  Ze loopt van instantie naar instantie met mijn zoon omdat hij een achterstand heeft of misschien wel PAS. Tijdens de relatie loog ze zo en ze geloofde haar eigen leugens ook. Als ik de waarheid zei dan ontplofte ze en werd ik geslagen, geknepen etc. Zelfs een keer met een hondenriem met gesp. Toen we uit elkaar gingen heeft ze een plan bedacht met haar eveneens narcistische vader om mij niet het gezamenlijk gezag te geven maar alleen herkennen zodat ik kon betalen en ook zijn achternaam is veranderd in die van haar. Verder hebben ze mij financieel totaal uitgekleed. Ze heeft zomaar het LBIO ingeschakeld dat ik de kinderalimentatie niet betaalde, wat helemaal niet waar was. Maar die instantie neemt alles klakkeloos aan en ik kreeg zo een rekening van €6000 die ik binnen 8 dagen moest betalen. Zonder enig onderzoek te doen of het wel klopt wat er gezegd werd. Als je dan belt dan zeggen ze glashard “als u wat wilt dan gaat u maar naar de rechter” Rechtszaak naar rechtszaak maar ze kan gewoon haar plan blijven volgen en geen instantie waar je als vader terecht kunt. Je staat met de rug tegen de muur!

  Reageer
 10. Ik kan me zo plaatsen in uw brief.

  Ik zit vol op in een scheiding. Ik ben slachtoffer van narcistisch syndroom.
  Man bespeelt alle instanties waaronder er nu een onafhankelijk onderzoek vanuit raad van kinderbescherming is gestart. Ik ben zo bang onze dichter te verliezen aan haar vader. Die er nooit is voor haar. Zijn hardlopen en vrienden op eerste plaats zet.
  Te laat komt met brengen of eerder terug brengt maar wel zielig doet ik mis onze dochter zo en ik zie haar maar zo kort.
  En als zei ergens nee opzegt accepteerd hij dat niet en zeurd en praat haar net zoveel toe dat ze zwicht.
  Onze dochter geeft aan dat papa haar aan het kwijt raken is.
  Ze is 10 jaar net

  Vader manipuleerd, zoekt confrontatie op en provoceerde.
  En doet dom vraagt steeds na bekende weg.
  Pronkt met foto s van dingen die van mij of dochter zijn of als wij iets gewonnen hebben.
  Is eidel en verzorgt zich met allerlei cremetjes enz als we weg moesten stond hij een half uur in badkamer terwijl ik al klaar was.
  Koopt dingen en doe dingen om dochter naar zich toe te trekken en zegt rustig je kan dat wel even voor papa doen vorige keer of net heb ik iets gekocht of hebben we net iets gedaan.
  Advies en reactie zijn welkom

  Reageer
 11. Ze kunnen heel veel schade aanrichten zonder zich iets aan te trekken ,zowel over de kinderen en partners,ze doen gewoon verder of er niets is geweest ,en als ze weten dat je ze door hebt blijven ze manieren uitvinden om ruzie te maken dit doen ze om aandacht en energie te zuigen ,de beste manier is contact via sms ,en als ze de kinderen brengt blijf ik altijd achter de deur staan dat ze me niet kan zien ,als ik de kinderen haal stap nooit uit de wagen en plaats me nooit voor de deur van haar woning Ik praat nooit over haar ,mijden is de boodschap ,dat ze voelen dat je geen contact wenst is de beste manier .bij mij werkt het ,steeds blijft ze pogingen doen om mijn te kwetsen maar gewoon alles negeren ,is de enige manier

  Reageer
 12. Erg moedig, dit scheidingsverhaal. Als ik de andere reacties zo lees, ben je geen uitzondering. Het is triest dat je kind hierdoor zo beschadigd moest raken. Er zijn advocatenkantoren die gespecialiseerd zijn in scheidings- en alimentatiezaken waarbij sprake is van een narcistische partner.

  Reageer
 13. Beste Leonard ik zat uw verhaal te lezen en wat u schrijft dat is wat mij nu overkomt ik ben vader van 2dochters van 13 en 14 jaar en zie ze dankzij me ex al meer dan 3 jaar niet meer heel me familie wordt in zwart daglicht gezet me ex is al zo ver dat me dames mij achternaam al niet meer willen dragen gisteren dinsdag 1 juni kreeg ik van de raad van kinderbescherming te horen dat me dames mij nooit meer wilde zien de grond zakte onder me voeten weg de Rvdk die ga nog praten met me kinderen van hoe en wat afzonderlijk van me ex want want ik wilde niet dat me ex daar bij zou zijn van de school van me dames krijg ik wel de mailtjes hoe ze het doen op school me oudste dochter die loop met stress klachten bij een specialist ik vroeg hoe dat kwam tegen de rvdk hun wisselde dat af met de woorden van nee dat komt niet van dit ik als vader ben ten einde raad wat ik allemaal nog kan doen om me dames terug te kunnen zien want ik merk dat me gezondheid er flink aan lijd en ik weet niet meer wat ik nog kan doen

  Mvg Robbie M

  Reageer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.