Zij was de baas

Zelfverzekerd stond de blondine vol overgave te zingen. Ze zong met hart en ziel terwijl ze ritmisch heupwiegde. Na elke song hield ze een korte pauze. Ze nam dan een grote slok uit haar waterfles, rolde haar schouders los en wierp haar onnatuurlijk blonde lokken de lucht in. Haar te strakke legging liet niets aan de verbeelding over. Haar topje was een paar maatjes te klein waardoor haar borstpartij goed zichtbaar was.

Zij was dé zangeres. Zij ging het helemaal maken in de muziekwereld. Haar bandleden deden wat zij wilde. Als het rifje van de gitarist haar niet zinde paste hij dat gehoorzaam aan. Zij, Kelly, was overduidelijk de baas. Ze had haar toekomst zorgvuldig uitgestippeld. Eerst wilde ze in de wat kleinere zalen optreden om het repertoire goed in de vingers te krijgen en daarna wilde zij de harten van de festivalbezoekers gaan veroveren. Ja, ze dacht graag in het groot. Op den duur wilde ze haar bandleden lozen en een paar gelouterde muzikanten inlijven. En dan, zo had ze zich bedacht, op naar het buitenland.

Met zachte stem begon ze het volgde nummer in te zetten. Haar ogen hield ze gesloten terwijl ze stond te heupwiegen. Toen de bandleden zonder reden opeens stopten met spelen had Kelly het niet door. Sensueel bewegend bleef zij door zingen. De bandleden stonden bewegingloos naar haar te kijken, wachtend tot zij zou beseffen wat er aan de hand was. Pas nadat ze was uitgezongen en wilde inzetten voor een volgend nummer kreeg ze in de gaten dat de band niet speelde.

“Wat is er aan de hand?” vroeg ze met boze stem. De drummer schraapte zijn keel en nam het woord. “Sorry Kelly maar wij hebben besloten dat we niet meer met jou verder willen gaan. Wij zijn niet zo tevreden over jouw zangkwaliteiten en we hebben een zanger gevonden die beter bij onze muziekstijl past.” Kelly was sprakeloos. Dit kon ze niet geloven. Ze barstte in huilen uit, pakte haar spullen bij elkaar en vluchtte weg. Snikkend dook ze haar auto in. Daar ging haar droom…

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht

3 Reacties

  1. Tsja hoogmoed komt voor de val ,borsten kontje etc daar komt het niet op aan ,t´is de stem die telt in de eerste plaats de rest is bijzaak.

    Laat een reactie achter
  2. Was dat met publiek vraag ik mij af?
    Zo ja vind ik dat ook ver beneden peil!

    Laat een reactie achter

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *