Was ik maar Dolf Jansen

Ik woon in een land waar bezuinigingen aan de orde van de dag zijn.
Een land waar B-sterren zich op tv in bochten wringen voor de kijkcijfers.
Waar een liter benzine stukken duurder is dan een bruin gesneden brood.

Ik woon in een land waar regeren op basis van cijfertjes lijkt te gaan.
Een land waar mensen over ‘we’ praten als er mogelijk wat te winnen is.
Waar het over ‘ze’ gaat als verliezen de enige optie lijkt te zijn.

Ik woon in een land waar mensen met bosjes tegelijk ontslagen worden.
Een land waar een gouden handdruk nog steeds wordt uitgedeeld.
Waar een groot deel van de bevolking elke euro om moet draaien.

Ik woon in een land waar iedereen een mening heeft.
Een land waar op allerlei vlakken te veel gesnoeid wordt.
Waar gevangenispersoneel massaal ontslagen gaat worden.

Ik woon in een land waar de EU de baas over lijkt te zijn.
Een land waar geld niet meer kan rollen.
Waar respect voor elkaar vaak loze woorden zijn.

Ik woon in een land waar mijn hart ligt.
Een land waar een stille tocht tegen zinloos geweld geen betekenis heeft.
Waar de kleine ondernemer amper zijn hoofd boven water kan houden.

Ik woon in een land waar wat eens recht was, krom is gegroeid.
Een land waar het nieuws tegenwoordig zelden positief is.
Waar miljarden worden uitgegeven om andere landen te redden.

Ik woon in een land waar de zorg is uitgekleed.
Een land waar de zon elke dag opkomt maar niet voor iedereen schijnt.
Waar een deel van de bevolking afhankelijk is van voedselbanken.

Ik woon in een land waar ‘er zijn voor elkaar’ gelukkig nog bestaat.
Een land waar de jeugd ooit de toekomst had.
Waar te veel mensen de dupe zijn en worden van de bezuinigingen.

Ik woon in een land waar weinig oog is voor het individu.
Een land waar een koning de troonrede zal gaan houden.
Waar de winter al bijna een half jaar duurt.

Ik woon in een land waar ik me over verwonder.
Een land waar ik mij echter ook zorgen over maak.
Waar ook de kinderen van onze kinderen later moeten kunnen leven.

Ik woon in een land waar ik nog heel wat over zou kunnen schrijven.
Een land waar ik toch graag wil blijven wonen.
Waar ik ondanks alles nog kan genieten van de kleine dingen.

Ik woon…, nee voor nu is het genoeg.

Dolf Jansen

Met dank aan Dolf Jansen Fotograaf: Danny Schwarz

Was ik maar Dolf Jansen. Dan had ik over bovenstaande een confronterende conference gemaakt. Met wat kwinkslagen en spitsvondigheden had ik op geheel eigen wijze de lachers op mijn hand gekregen en het publiek aan het denken gezet.

Ik ben echter een bezorgde moeder die van haar hart geen moordkuil wil maken. Door te bloggen over mijn overpeinzingen en zorgen hoop ik ze op deze manier te delen met anderen. En het lucht ook wel een beetje op moet ik zeggen.

Ik ben een vrouw die hoopt op een betere toekomst voor iedereen. Die hoopt dat er een einde komt aan deze langdurige recessie. Die hoopt dat betere tijden zullen aanbreken, maar wel twijfelt over de huidige vorm van regeren.

Ik heb een mening en ik blijf hopen. Ik sta toch niet alleen?

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

11 Reacties

 1. Tuurlijk niet! maar democratie is vaak niet je zin krijgen…

  Reageer
 2. ik geloof in delen
  zoals jij nu doet
  delen van je hart
  kan niet anders of daar komt wat moois uit

  Reageer
 3. Het is niet nodig om Dolf Jansen of Ghandi te zijn om wat te betekenen, om te inspireren, om het verschil te maken. Wees gewoon jezelf, zoals jij bent, handelend vanuit oprechte interesse en liefde voor je medemens.

  Reageer
 4. Die confronterende conference heeft Dolf al gemaakt. Jij deelt hem met ons, daar ben ik blij om – dank!

  Reageer
 5. Schrijven is
  Een expressie van jezelf
  Maar ook met delen
  Toon je wat in je leeft
  Beide vragen het lef
  Gewoon jezelf te zijn
  Beide vragen de moed
  Je masker te laten vallen
  Zodat je kunt staan
  Voor waar jij in gelooft

  Dit bijzondere delen
  Samen met woorden uit jouw hart
  Zo bijzonder
  En heel verfrissend
  Door jou besef ik plots
  Dat ik soms toch op mijn tenen loop
  Door jou vraag ik me af
  Waarom
  Eens wakker
  Wil ik niet meer slapen

  Dank je 🙂

  Reageer
 6. Wel meis wat mij betreft, breng je het prima onder woorden!
  Fijne dagen, XXXXXXX

  Reageer
 7. Het is geen makkelijke tijd, ook niet voor mensen die het land besturen. Ik heb ervoor gekozen om met http://www.stopdoemdenken.nl op zoek te gaan naar positieve berichten of het positieve in wat negatiever nieuws.

  Ik ben ervan overtuigd dat mensen, op kleine en grote schaal altijd weer oplossingen vinden.

  Reageer
 8. Ik schrik bijna van je negatieve inslag. Meer nog van het feit dat je de spijker op de kop slaat. Dit land kent veel mooie dingen, kent veel goede mensen maar geeft ook veel om over na te denken. Eens. Mooi blog overigens.

  Reageer
 9. Beetje late reactie, maar evengoed:
  Ik woon in één van de rijkste landen van de wereld, waar de meesre mensen heel oud worden en kinderen het beste kunnen leven. Waar mensen open en hulpvaardig zijn. En waar van alles zondermeer goed geregeld is.
  Anders kom je toch ook gewoon in mijn land wonen? Mag best!

  Reageer
 10. Jouw pen schrijft steeds met de juiste inkt, vandaag dit morgen dat..men voelt ook aan je schrijfstijl dat je een vrouw bent, gevoelig en zacht en toch legt je de problemen bloot zoals het ze zijn….

  Reageer
 11. Als jij Dolf Jansen zou zijn, zou ik niet meer op je vallen, zijn uiterlijk schrikt mij heel erg af, en vraag mij dan ook al heel lang af of zijn ‘leefstijl’ ook gezond kan zijn?

  Als jij zo geestig zou zijn als Dolf Jansen, zou ik verslaafd aan je raken en een huis in jouw buurt kopen, om dagelijks een glimp van je op te vangen!

  Blijf maar gewoon wie je bent, een mooie,intelligente,inspirerende,down to earth,eerlijke, invoelende en vooral aardige vrouw, die een heldere visie heeft van het land waarin wij wonen!

  Love you,

  Dick

  Reageer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.