Vrienden bestaan

Vrienden bestaan
Als je een bezwaard hart hebt.
Of je voelt je ongelukkig.
Als je vol zit met twijfels.
Of een bijna letterlijke last ervaart.
Als je niet meer weet wat te doen.
Of een schouder nodig hebt.
Wat doe jij dan?
Blijf je ermee rondlopen?
Schrijf je het van je af?
Of neem je iemand in vertrouwen?
Heb jij vrienden bij wie je terecht kan?
Mag jij bij hen jezelf zijn?
Je hart luchten en je laten steunen?
Weet dat er altijd vrienden zijn, zelfs online.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

15 Reacties

 1. Zeker weten Mary

  Reageer
 2. Ben blij dat jij in mijn leven bent gekomen. N trouwe Luistergraage vriend(in) #WarmHart yvirich

  Reageer
 3. Het klopt. Uiteindelijk moet je zelf proberen om van het zware gevoel af te komen. Dat is het allermoeilijkste.

  Reageer
 4. Allereerst petje af voor jou! Zoals jij vragen stelt en onderwerpen kan verwoorden. Dat is een gave Mary en heel bijzonder. Mooi blog dit, weer.
  Ik ben iemand die van mijn hart een moordkuil zou kunnen maken als ik er niet over praat als ik ergens mee zit. Ik kan vaak dingen niet zelf oplossen en MOET erover praten, het moet eruit!
  Erover praten lucht zo op en dan hoeft het nog niet eens opgelost te worden. Een luisterend oor doet al zoveel. Soms lukt het met de mensen om me heen maar soms lukt dat ook niet en heb ik advies nodig.
  Ik heb veel steun aan twitter. Meestal zijn mijn tweets wel vrolijk maar als ik een ‘probleemtweet’ plaats dan ben ik ontroert door de lieve tweepcare.
  Eén persoon in het bijzonder heeft, naast de anderen, een écht luisterend oor en kan ik mijn verhaal aan kwijt. Dat is zo heerlijk en lucht op en diegene wil niet dat ik haar bedank maar ik ben wel ontzettend dankbaar dat ik haar heb ‘ontmoet’. Ik vertrouw haar volkomen en ze is een echte vriendin geworden en heeft het beste met me voor. Dat is andersom ook zo. Ja het kan echt online! Ik noem haar ook wel mijn twitterzusje.
  Mag ik je nog één keer bedanken Mary, ik weet dat je het niet wilt maar ik ben dankbaar omdat ik me erna stukken beter voel. Dikke kus en liefs van je twitterzus

  Reageer
  • Lieve Hiltje, wat een mooie woorden, ik ben erdoor geraakt. Ik ben ook blij dat jij op mijn pad bent gekomen. Ik hecht veel waarde aan onze vriendschap en ben blij dat ik er voor jou kan zijn. Andersom werkt het ook zo. Dikke kus terug!

   Reageer
 5. Vrienden o ja die bestaan ,zelfs online dat weet ik en dat is ook goed zo.
  Ik zelf zal niet zo snel om b.v raad vragen bij een probleem ,ben daar waarschijnlijk te gesloten voor.
  Maar kan het mij wel voorstellen dat het fijn kan zijn.
  Groetjes Tom.

  Reageer
 6. mooi en waar.. en t kwam binnen alsof je het voor mij geschreven had.. ik kan niet veel zeggen, je weet waarom, maar ik ben blij dat je even geluisterd hebt..mijn online vriendin x

  Reageer
  • Ik denk aan je. Sterkte x

   Reageer
 7. Ik zal niet zo gauw aankloppen met mn problemen, niet bij mn échte, niet bij mn social media vrienden, ik blijf er lekker mee rondlopen, krop het op, word chagrijnig of ga smijten met dingen… soms een gigantische huilbui en dan heb ik het wel weer gehad, realiseer ik me dat mijn problemen volkomen onbelangrijk zijn vergeleken bij alle ellende in de wereld om me heen… Tja, zo heeft ieder een manier…

  Reageer
  • Weet je Miek, ieder mens heeft zoals gezegd zijn/haar eigen manier om met moeilijkheden om te gaan. De manier waarbij diegene zich het prettigst voelt. Is toch prima?

   Reageer
 8. Wat mooi geschreven .. recht uit je hart.

  Reageer
 9. Ik heb hem al meer gelezen Mary, hij is uit 2014 en inmiddels is het 2016.Nog meer ben ik jou gaan bewonderen omdat jij mensen kan helpen op een speciale manier.Een luisterend oor en een goed gevoel als je een verhaal (probleem) kwijt wil, jij kan wonderen verrichten.Die tovenaar ben jij dus ook.Ben zo blij dat ik jou heb leren kennen.Daarom voel ik het als een hele bijzondere vriendschap (online) :-))

  Reageer
  • Wat een hartverwarmende reactie Jeanne. Fijn om te lezen. Ik kan niet toveren en al helemaal geen wonderen verrichten, ik kan alleen maar een ‘luisterend oor’ zijn. Dat jij het zo ervaart doet me deugd!!

   Reageer
 10. voor mij toch weer een uitnodiging om het toch weer eens te proberen om mijn verhaal te gaan vertellen. Maar ik vind het zo moeilijk zelf voor mijzelf in een schrift schrijven is moeilijk want dan staat het er zo zwart op wit. Ik lees alle blogs en vind er veel herkenning in. Zou zo goed zijn als ik ook dingen durfde te delen .

  Reageer
 11. Ik deel de mening dat dat zeker online ook voorkomt, wat ook ik erg fijn vind. Deze blog vindt ik bijzonder mooi, waarvoor dank.

  Reageer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.