Voor mij is dít de hemel

Heb jij ze ook? Van die dagen waarop je zo maar ineens ontzettend vrolijk kan worden?

Wat mij betreft hoeft daar niet eens zoveel voor te gebeuren. Ik hoef alleen maar naar ‘de hemel’ te gaan.

En ja, toegegeven, ik ga er regelmatig naar toe en kom áltijd met een goed en blij gevoel thuis.

Er zijn mensen die mijn ‘hemel’ niet als zodanig kennen, die noemen het liever Action of A-C-TION. Van mij mogen ze, maar die naam dekt in mijn ogen de lading niet.

Ik vind het heerlijk om rond te scharrelen in ‘de hemel’. Ik ga er altijd met een wensenlijstje naar toe en neem steevast meer mee dan erop staat.

 

 

 

 

 

In mijn dorp is de Action denk ik wel de meest bezochte winkel. Logisch ook wel want zoek je iets specifiek, dan ga je eerst daar naar toe.

Van de week was ik er weer, en laat ik daar nu tegen het aller-geweldigste fluffy huispak aanlopen dat er bestaat! Je moet weten dat ik, als uber-koukleum, er al lang op zoek naar was maar nooit iets geschikts kon vinden. En zeg nu zelf, hij is schattig toch?

 

 

 

 

 

De zachte prijsjes, slim inspelen op de seizoenen en het snel wisselen van een deel van het assortiment maken voor mij dat Action de hemel is geworden. Een hemel waar ik al snuffelend gewoon blij word.

Wat ik er zoal koop? Nou, mijn favoriete douchegel, handzeep, dag- en nachtcrème, vloerdoekjes, schoonmaakartikelen en natuurlijk mijn broodnodige vitamine M (en dat staat natuurlijk voor Milka!), om maar eens wat te noemen.

Jaren terug kocht ik er erg leuke T-shirts en die draag ik nu nog. Elk voorjaar check ik of ze er misschien heel toevallig weer zijn. Tot op heden vang ik bot maar wie weet hangen ze er volgend jaar.

 

 

 

 

 

Ik koop trouwens niet alleen iets voor mezelf bij de Action, wel nee. Ook voor mijn mannen houd ik de winkel goed in de gaten.

Voor ons interieur neus ik ook graag bij ‘de hemel’. Kaarsen, decoratiespullen, kerstartikelen, raar maar ik lijk er nooit genoeg van te hebben. En elke keer als ik heb afgerekend bij de kassa denk ik ‘Nou Mary, dat viel weer reuze mee’, en vertrek ik fluitend op mijn fiets naar huis.

Even voor de duidelijkheid: ik ben niet benaderd door iemand van de marketing afdeling van Action om over hen te schrijven.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

11 Reacties

 1. Leuk ..Jouw hemel..en de mijne. Woon er vijf minuten lopen vandaan.
  Winkel met verrassingen, altijd. Krijg jij ook de winkel on-lline.
  Ja een blije winkel Mary.

  Reageer
 2. God, dan zal ik toch ook snel naar de Action moeten gaan. Als ik dat had geweten.Maar dat kan ik alsnog vaker doen.Snuffel er ook weleens maar moet er een eind voor fietsen.Mooi huispak en zelfs T-shirt.Heb ik nooit daar gekocht.Een goede”hemelse” tip.Leuke luchtige blog Mary en weer met humor geschreven!

  Reageer
 3. Hoi Mary.

  Inderdaad , heel herkenbaar het is er zalig mooi verwoord door jou de hemel en ook voor mij , en als ik daar vandaan kom voel ik me altijd ook zo fijn .
  Ik voel me dan net een kind dat naar de snoep winkel is geweest en iets uit heeft mogen zoeken dat fijne gevoel .
  Blij kunnen zijn met iets heel kleins hoe mooi is dat .

  Groetjes en een mooi weekend voor jou

  Reageer
 4. Heb ik bij de Xenos

  Reageer
 5. Jouw hemel
  is het consumeer gevoel in onze consumptiemaatschappij
  en vervullen van iets willen hebben wat makkelijk te halen is en
  wat goedkoop is
  nadat hardwerkende arme kinderen en vrouwen alsook mannen
  tegen een
  magere beloning hiervoor saai en eentonig werk doen.
  Een mager leven lang.
  Jouw hemel wordt geschapen door mensen met winstbejag en hebzucht.
  Hemelse gevoelens voel je
  wanneer een kind spontaan naar jou lacht en jij ongemerkt
  zelf al lachte .
  Wanneer jij je neus buitensteekt en geniet van de frisse lucht.
  Die gevoelens raken je diep van binnen en zijn niet vast te houden.

  Reageer
 6. Vreselijke winkel vind ik dat!
  Ik ben van t snel kopen wat ik nodig heb en dat gaat daar niet. Ze verplaatsen steeds van alles (handige marketingstrategie voor de Mary’s die er komen LOL), dat staat haaks op hoe ik t graag heb.

  Hemels winkelen bestaat voor mij niet, dagje shoppen is 2 winkels dan koffie, 2 winkels, koffie enzzzz. En dan nog doe ik soms miskopen 🙁

  Erg leuke “inkijk” in je leven, Mary!

  Reageer
  • Door jouw antwoord besef ik me ineens dat ik normaliter een enorme hekel heb aan winkelen. Kleding kopen vind ik een straf, ben met een half uur al door zeker 5 winkels geraced. Brrr, dat doe ik dus echt met tegenzin, maar naar De Hemel ga ik dus echt met plezier. Dat is dus de enige uitzondering!!

   Reageer
   • Haha, zo laten we elkaar nadenken over ons gedrag, leuk!
    Ik drink te veel koffie 😉

    Reageer
 7. Nou loop er ook af en toe ook wel eens binnen heel onverwacht, je vindt er alles van schoonmaakproducten tot leuke decoratie. maar mijn hemel is mijn boomgaard tussen mijn geitjes en binnen bij mijn poezen, Sammy, Sonny en nakomertje Snuitje , de ondeugd zelf….Mis nog elke poes die overleden is en verklaar me voor gek , ik praat nog wel eens met ze en dat geeft een hemels gevoel….Dus ieder heeft zijn eigen hemel

  Reageer
 8. grappig die verschillende reacties en ben zo blij voor je dat jij je daar even heerlijk kan uitleven!!! Zo heeft ieder zijn dingetje, heb ik met fotograferen, opium voor de geest!!!

  Reageer
 9. Ook ik kwam graag in de hemel die je hier beschrijft Mary. Zo fijn om te snuffelen tussen alle spulletjes die ik voor mijn huis en hobby kan gebruiken.
  Iets minder hemels maar nog steeds erg fijn is de Xenos. Ook daar vond ik vaak net dat ene wat ik nodig bleek te hebben.

  Nu gaat het niet meer zo gemakkelijk. Misschien volgende zomer weer eens snuffelen in de hemel. Met mijn eigen hemelbed op wielen…

  Reageer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *