Papa zal er altijd voor je zijn

Dikke tranen heb ik gehuild. Tranen van geluk, van blijdschap en van angst.

Nooit eerder heb ik zo’n overweldigend gevoel gehad als bij jouw geboorte.

Je lag in mijn handen, zo klein en breekbaar en ik voelde een alles overheersende verantwoordelijkheid voor jou, mijn kleine man.

Ik wil je het liefst beschermen en behoeden voor al het kwaad in de wereld terwijl ik weet dat dat een onmogelijke taak is. Mijn verstand zegt dat ik jou zelf de wereld moet laten ontdekken, mijn hart zegt iets heel anders.

Er komen nu emoties naar boven waarvan ik niet wist dat ik die had. Ik was altijd een stoere vent maar sinds jouw geboorte loop ik spontaan te huilen van geluk, en soms van de zorgen.

Ik was geen makkelijke puber, kleine man. Ik haalde rottigheid uit, jatte wel eens wat en trok op met foute vrienden. Leraren hebben wat te stellen gehad met mij en jouw oma kon het niet meer aan.

Zij liet me mijn gang gaan en trok zich terug in haar wereldje van kalmeringstabletten en tv-series.

Ik was een lastpak, een straatschoffie, en trok me van niemand wat aan. Ik gebruikte drugs en kwam zelfs met de politie in aanraking.

Jouw mama heeft me gered. Door haar leerde ik wat liefde is, wat houden van betekent. Door haar kwam ik op het goede pad.

Kleine man, eens ga jij de wereld ontdekken. Maak niet dezelfde fouten als papa. Laat je niet meeslepen door anderen, volg je eigen pad.

Wees jezelf en doe niet de stomme dingen die ik deed. Gebruik je hersens in plaats van je handen en blijf van de drugs af.

Papa zal er altijd voor je zijn, mijn jongen. In goede en in slechte tijden.

Ik hoop dat je uitgroeit tot een liefhebbende zoon die sterk in het leven zal staan, die plezier heeft met anderen en zijn hart zal volgen.

Je papa

Foto komt uit de collectie van André Brockbernd.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

3 Reacties

 1. Iedereen maakt zijn eigen fouten. Dat denk ik.
  Ik vind het bijna een recht….het recht het hebben om fouten te maken.
  Waar het om gaat is, dat jij er dan bent.
  Zoals je zegt in goede en in slechte tijden.
  Komt goed met zo’n papa.

  Reageer
 2. Een mooie liefdesverklaring van een bezorgde papa aan zijn babyzoontje met een prachtige boodschap erin verwerkt…Mooier kan niet !

  Reageer
 3. Wat de liefde van een eigen kind al niet kan doen met iemand.Mooi om dat te lezen!

  Reageer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.