Van de een op de andere seconde was ons huwelijk voorbij

“Dag Mary, ik lees vaak verhalen op jouw site over vaders die hun kinderen niet mogen zien van een ex-partner en waar het contact mee verwaterd.

Ik krijg deze verwijten ook, maar geloof mij, dat ik dit graag anders had gezien.

Zelfs met hulp van een psycholoog, een mediator en vrienden heeft dat niet zo mogen zijn.

Het is nu bijna twee jaar geleden dat wij, mijn kinderen en ik, van de één op de andere dag werden geconfronteerd met een partner en vader die compleet anders was dan de leukerd die wij kenden.

Hij had er geen zin meer in en daar liep hij al jaren mee, punt. Hij was opgelucht en blij, en wij stomverbaasd en verdrietig.

Na een liefdevol, warm en intieme relatie, en naar mijn idee dus een fantastisch huwelijk, zette hij er van de één op de andere seconde een punt achter. Alle zeilen werden bijgezet om de relatie te redden, dacht ik.

Proberen met hem te praten, ook goede vrienden probeerden met hem gesprekken te voeren, maar het leverde niets op, helemaal niets.

Als een klein mokkend kind zat hij met mij bij de psycholoog, hij was er klaar mee… en er mankeerde natuurlijk van alles aan mij. Geen woord over zichzelf dan alleen ‘dat het nou eenmaal wel eens anders kan lopen!’

Al snel vertelde hij dat hij al enige tijd verliefd was op iemand anders, iemand die voorheen veel bij ons over de vloer kwam. Daar was, dacht ik, al een jaar geen contact meer mee.

Er is nu slecht en weinig contact tussen mijn inmiddels ex-partner en de kinderen. Alleen de jongste gaat nog met zijn vader naar de voetbal, soms om de week en soms een tijdje weer niet.

Onze kinderen gaan ook wel met hun vader naar verjaardagen van familie, maar ik word bij de meesten niet uitgenodigd want dat vinden ze zo ongemakkelijk.

Veel mensen weten zich geen raad, en zo zijn wij een hoop contacten en vriendschappen kwijtgeraakt. Vroeger waren de weekenden vol met verjaardagen en feestjes, en dat is nu totaal anders.

Nu dus bijna twee jaar verder, heb ik een ex-partner die totaal niet meer de persoon is die hij was, en nog steeds liegt en bedriegt. Hij zet zijn kinderen onder druk en chanteert ze zelfs bijna. Hij doet moeilijk over zijn financiële bijdrage voor hun studie.

Hij stalkt de kinderen door middel van informatie die hij via de kinderen van zijn vriendin via social media verkrijgt. Daarnaast stuurt hij appjes op de meest onmogelijke tijden.

Inmiddels is de oudste dochter een beetje klaar met zijn gedrag. De middelste dochter heeft een depressie en gaat wekelijks naar een psycholoog, gebruikt medicatie, en durft nog steeds de confrontatie met haar vader niet echt aan te gaan.

De jongste mist zijn vader enorm maar als er contact is gaat dat moeizaam.

Zelf heb ik net mijn psychologische hulp beëindigd. Het gaat naar omstandigheden goed, ik ben veel sterker dan ik ooit had gedacht te zijn. Maar, ik zit vol met enorme littekens.

We hopen op rust, rust om het leven weer echt op te pakken en weer onbezorgd te gaan genieten.

Dat valt alleen niet echt mee omdat er steeds weer iets is waardoor één van ons enorm van slag raakt. En het gekke is, het lijkt of hij zelf echt overtuigd is van zijn gelijk.

En daarom stuur ik je graag de bijgevoegde link over mannen met een midlifecrisis omdat dit alles misschien iets meer verklaard.

Een beetje meer ruchtbaarheid geven over een echte midlifecrisis en de gevolgen voor de achterblijvers, zou denk ik prettig zijn.

Inmiddels ken ik een aantal mensen die dit ook is overkomen en allemaal lopen we aan tegen veel onbegrip. Bovendien herken ik, zeker achteraf gezien, er heel veel in.”

Lieve groetjes, Neeltje

Foto komt uit de collectie van Erik Koeslag.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

5 Reacties

 1. Zo erg wat je overkomen is van de ene op de andere dag, vraag me juist af of het met een midlife crisis te maken heeft, daar hij beweert er al jaren mee rond te lopen, is hij iemand misschien die de wereld graag naar zijn hand zet en jou gebruikt heeft zolang het hem uitkwam…Het spijtige aan zulke mensen, bestaat ook bij vrouwen dat ze een heel gezin uit elkaar trekken, stuk maken en dan nog de schuld op een ander steken, ze lijken we koppige kinderen, Wens je veel sterkte toe voor de toekomst

  Reageer
 2. Ik ben het eigenlijk toch ook wel met Rolande eens,het kan beide gebeuren en de link van midlifecrisis heb ik gelezen en weet die dingen al jaren omdat er al meer over geschreven is en omdat ik meer mannen in die leeftijd heb meegemaakt.Maar vrouwen kunnen weer andere problemen hebben.Als een relatie niet goed zit gaat het toch wel ergens mis,jammer voor de kinderen ook!

  Reageer
 3. Triest dat een huwelijk eindigt.
  Maar iedere scheiding heeft 2 kanten
  Ik zou het verhaal van de vader ook graag lezen .

  Reageer
 4. Ik vind het verdrietig voor je kinderen. Je houdt zo “natuurlijk” van je vader. Je begrijpt het niet.
  Na twee jaar zou ik als ik jou was, veel van mezelf houden. Ex laten waar hij is. Hij is jou niet waard denk ik zo.
  Word gelukkig, het kan…

  Reageer
 5. Het zou mijn verhaal kunnen zijn. Alleen heeft mijn ex al een aantal keren een andere relatie gehad Hij heeft de kinderen tegen mij opgezet met leugens en na ons huwelijk. ERvoor ook denk ik als ik alles zo terugdenk.
  Hij chanteert de kinderen met leugens om het contact van hen met mij te stagneren en onmogelijk te maken. Ik weet te veel en hij zou eens in een ander daglicht kunnen komen te staan bij de kinderen en de omgeving.
  Hij maakt zekf nergens zijn handen aan vuiul, laat anderen het voor hem opknappen en blijft zo de geeerde man en vader.
  Welke trauma’s dit voor mijn kindern en kleinkinderen opleveren heeft hij, pedagoog notabene, neit door. Hij gaat maar door en door. De kindern en kleinkinderen moetren al 11 jaar mij, hun moeder en oma, missen. Hij speelkt de goede vader en ope met zijn zoveelste ” dame”.
  Hij heeft zelf een liefdeloze jeugd gehad, weet neit wat liefde geven is. Weet wel wat stoken ruzie is. Daar maakt hij naarstig gebruik van.

  Reageer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.