Niet alle dromen zijn bedrog

 

Een lang gekoesterde wens bleef tot voor kort stoffig op de plank liggen. Ik schreef er ook over in Op naar de honderd. Toch knaagde het aan mij. Elke week kreeg ik van lezers reacties in de trant van ‘hier moet je wat mee doen.’ Ik schoof het voor me uit en had zoiets van ‘ja, leuk idee, maar wie ziet er in deze tijd brood in?’

Na de zoveelste opmerking dat ik een boek moest gaan uitgeven bedacht ik op een dag dat ik het gewoon moest proberen. Ik ben eens door mijn blogs gaan spitten en heb een aantal pareltjes van verhalen bij elkaar gezocht. Her en der had ik wat informatie opgevraagd en voor mezelf wel besloten dat ik niet een boek in eigen beheer uit wil geven vanwege de kosten. Ik wilde het goed doen met alle steun en begeleiding van een uitgever.

Twaalf juni heb ik mijn manuscript opgestuurd, in de veronderstelling dat een reactie nog lang op zich zou laten wachten. Echter, zes dagen later had ik mijn auteursovereenkomst al binnen. Het toeval wil dat ik gisteren een contract kreeg aangeboden van een andere uitgeverij. Maar goed, ik had vorige week direct besloten om met Boekscout in zee te gaan. Met de hulp van de deskundige mensen van Boekscout wordt er nu hard aan mijn boek gewerkt. De verwachting is dat mijn boek zeer binnenkort uit zal komen. Om precies te zijn, binnen een maand.

Het is geen alledaags boek. Ook al ben ik wat bevooroordeeld, ik kan met recht zeggen dat de inhoud bijzonder is én op een bijzondere manier tot stand gekomen is. In mijn boek: ‘Open boek- bijzondere verhalen van doodgewone mensen’, staan onder andere verhalen van mensen die ik via Twitter heb ontmoet. Ook zijn er een aantal bijzondere gesprekken in te vinden. Met al die mensen heb ik een intensief mailcontact gehad. Stuk voor stuk zijn het mensen die mij in vertrouwen hebben genomen zonder dat wij elkaar ooit hebben ontmoet. Dat maakt het dubbel bijzonder.

Ik weet dat een boek van een onbekend iemand zich niet uit zichzelf verkoopt. Dus ben ik aan het nadenken over mijn pr, zeg maar. Op dat gebied is alle hulp trouwens erg welkom. Heb jij mogelijk wat tips of adressen voor mij, dan hoor ik het graag!

Dan de vraag hoe het voelt dat een droom uitkomt. Een droom in de vorm van een boek. Daar zit ik nog wat onwennig in. Aan de ene kant ben ik heel blij want dit boek is de moeite van het lezen meer dan waard. Aan de andere kant ben ik onzeker. Het voelt nu nog alsof ik een bloot kindje heb afgeleverd. Het wordt vast anders als ik dat kindje, gekleed en wel, in mijn handen krijg en ik meer dan tevreden ben over zijn uiterlijk.

Op dit moment, in de aanloopfase, ben ik druk met van alles wat nodig is om mijn ‘kindje’ gezond en wel aan iedereen te laten zien. Ik zit voor mijn gevoel in een sneltrein die nog lang niet bij het eindstation is aangekomen.

Iemand zei laatst tegen mij: ‘geniet van de roem.’ Maar er is geen roem, er komt geen roem en daar ben ik niet naar op zoek. Lezers, die zoek ik. En mensen die hun mening geven over mijn boek. Ik ben en blijf gewoon Mary die altijd geïnteresseerd is in andere mensen en trots is op haar grote online vriendenkring.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht

10 Reacties

 1. Nogmaals van harte Mary, het is je zo gegund je droomt er al zo lang over.
  #TheLawOfAtraction weet je nog we hebben het er al eens over gehad! 🙂 fijn weekend en geniet er van. #WarmHart

  Laat een reactie achter
 2. Nogmaals Van Harte Mary. Een droom. Wordt Werkelijkheid. Vol spanning. Vol inspanning. Vol van Inspanning. Ik vind het hartstikke leuk voor je. Dat je op twitter zo veel vertrouwen kunt krijgen en vinden. Het blijft bijzonder. Zoals ook jouw boek zal zijn. Open Boek.

  Laat een reactie achter
 3. Alleen maar dromen laat ze niet uitkomen. Je moet er iets voor DOEN, en dat heb je gedaan. 🙂

  Laat een reactie achter
 4. Nogmaals gefeliciteerd Mary en een diepe buiging voor jou. ‘You dit it!” Heerlijk voor je dat deze droom geen bedrog is! En je heb er zelfs niet voor in een hutje op de hei hoeven te zitten. Dat het geen alledaags boek zal zijn, daar twijfel ik geen moment aan want zelfs hoe je dit blog weer schrijft, spanning voor ‘jouw kindje’ is ook een pareltje. Ik heb er alle vertrouwen in maar snap je spanning en onzekerheid. Laat het je maar gewoon gebeuren. Ik popel om je boek te kopen en ben zelfs ook een beetje trots, zeker omdat ik tot jouw online vriendenkring behoor. Liefs Hiltje <3

  Laat een reactie achter
 5. Van harte gefeliciteerd.Hier MOET ik op reageren, wat geweldig en spannend te gelijk. Heel bijzonder om je eigen boek in de schappen te zien liggen. Geweldig!

  Laat een reactie achter
 6. Ik ben zo blij voor jou, een droom die uitkomt, wens je alle succes toe dat je maar kan dromen..
  Terecht fier dat ik je toch wel een beetje ken… Dit boek zal zeker weten in mijn boekenkast liggen binnen afzienbare tijd….

  Laat een reactie achter
 7. Ik denk dat ik je niet hoef te vertellen hoe erg ik je dit gun..dat weet je en dat terwijl we elkaar nooit hebben ontmoet. Het gekke lot wil dat we elkaar via onze nieuw te komen boeken hebben leren kennen.. Geweldig medium toch dat twitter. Top meid!

  Laat een reactie achter
 8. Ik zag net op TV een liedje: ‘Follow your dream’. En zo is het: je gaat ervoor om je droom te volgen. TOP!

  Laat een reactie achter
 9. Nu 2,5 jaar verder lees ik dit voor het eerst, knap hoe het boek van jouw het doet en ik weet dat jij veel volgers hebt.Nu bijna 3000 ! Vergeleken met mij is dat erg veel.Bij mij is het ongeveer 250, maar ik schrijf ook niet en jij bent toch al aardig bekend op twitter.Geen roem maar wel veel vrienden en ik ben blij dat ik daar 1 van mag zijn.Hoop dat ik nog veel van je mag lezen !Misschien komt er ooit nog een boek van jouw ?

  Laat een reactie achter

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *