Mijn eerste keer

Mijn eerste huisdier was Smakkie, een dikke witte marmot. Mijn eerste keer touwtjespringen met slippers aan was onvergetelijk. Ik viel doordat mijn slippers achter het touwtje bleven haken. Ik hoefde nog net niet naar het ziekenhuis. Het springtouw heb ik daarna jaren links laten liggen. Mijn eerste baantje was jazzballet lerares annex kantinedame in de sportschool van mijn oom.

Mijn eerste examens, van zowel de Mavo als de Havo, ben ik compleet vergeten. Mijn eerste bevalling zal ik nooit vergeten, wat een ramp was dat. Mijn eerste dansles is geheel gewist uit mijn geheugen. Mijn eerste gymles zal ik nooit vergeten. De docente leek wel een dril sergeant uit het leger. Mijn eerste zelf gekochte single kan ik mij ook nog heel goed te herinneren (als je het per sé wilt weten die was van BZN: Mon Amour).

Het is wel duidelijk. Niet alle eerste keren maken een verpletterende indruk of blijven hangen. Op zich ook niet erg want dan moet je een geheugen als een olifant hebben. Wel vreemd dat bijvoorbeeld die examens niet zijn blijven hangen. Zoiets spannends, waar je weken aan werkt, uren voor leert en toch vergeten bent.

Nee dan mijn eerste echte zoen, die met de tong. Die zal ik dus nooit vergeten. Ik was smoorverliefd op hem. Al maanden. Na veel om elkaar heen dralen was het dan eindelijk raak. Samen gingen we naar de plaatselijke braderie. Ik met mijn stoere broek aan en mijn haar bijpassend gestyled. Mijn hart bonkte zo luid dat ik dacht dat iedereen mij kon horen.

Van die hele braderie weet ik niets meer maar wat er daarna gebeurde wel. Hij en ik gingen naar een stil plekje, nam mij in zijn armen en Pats Boem! Daar gebeurde het. Mijn eerste echte doordringende zoen. Ik weet nog goed dat ik thuis kwam, naar mijn kamer ging en minuten voor de spiegel stond. Ik wilde kijken of ik veranderd was. Veranderd van meisje naar vrouw van de wereld. Ik zag echter geen gedaantewisseling. Wel zag ik blosjes van opwinding. ‘Wow ik had het gedaan!’

Ik voelde me raar. Onwezenlijk. Na een paar minuten kwam ik bij uit mijn roes en was diep diep diep teleurgesteld. Ik kon het niet geloven. Dit leek in de verste verte niet op al die filmkussen die ik had gezien! Gatverdakkie wat vond ik die tongzoen vies. Zo’n grote lap vlees dat maar raar deed in mijn mond. En ik, ik wist echt niet wat ik daarmee moest doen. Mijn tong was lamgeslagen, verstijfd van angst. Ik was geen vrouw van de wereld geworden en wilde nooit meer zoiets vies meemaken. Vraag me niet hoe die verkering is afgelopen…

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

6 Reacties

 1. Oké, ik zal het niet vragen hoe de verkering is afgelopen maar ik zeg je wel dat ik vreselijk heb gelachen hoe je dit allemaal beschreven hebt. Erg leuk om te lezen Mary!! 🙂

  Reageer
 2. BZN: Mon Amour Mooie single schril contrast met de zoen en het gevoel erna, hoe dan ook mooi verteld.

  Reageer
 3. Haha geweldig Mary, sommige dingen vergeten we nooit meer. Het zal vast n bedoeling hebben. Maar BZN gaat echt te ver hoor ; )) Btw ik was 14 tijdens mijn eerste ervaring en zij n volw vrouw ergens achter id 20, ik ben heel teder wakker gekust in land der liefde #WarmHart : )

  Reageer
  • Nu u zo uit de biecht klapt ,ik was 13 en zij achter in de 30 en het was wonderbaar mooi en niet te beschrijven tja vroeger ,zal nu niet meer kunnen ,maar ben er dankbaar voor 😉

   Reageer
 4. Die eerste zoen vergeet niemand, geweldig of eerder vies, vergeten doe je het niet, hemels of eng en vies, gezien je leeftijd van je eerste zoen toen….!!

  Reageer
 5. Hhahahahahahah, wat beschrijf je dit leuk……Ik was pas 8 jaar toen ik mijn 1ste tongzoen kreeg, erg onverwacht in het zwembad…..Hij was 12 jaar en erg stoer en ik was in de wolken dat hij mij gekozen had……
  Jaren later kwam hij bij ons om de hoek bij vrienden, om geld vragen voor een kinderwagen, want zijn vriendin was zwanger……..Wat heb ik gelachen toen…
  Ikke blij dat ik die vriendin niet was…….;)

  Reageer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.