Laat mij, ik laat jou ook

Laat mij, ik laat jou ookWeet je waar ik niet tegen kan? Dat is dat een afwijkende mening niet door iedereen geaccepteerd wordt. Ik loop daar wel eens tegenaan.

In sommige gevallen komen er zelfs beledigingen aan te pas. Kwetsende woorden of zelfs grof taalgebruik. Het zijn beledigingen die vooral iets zeggen over de degene die ze uit. Echter, de woorden kunnen een ander behoorlijk raken.

Ik schuw geen enkele zinnige discussie maar wees er bewust van dat we niet elkaars mening over hoeven te nemen. Het samen oneens zijn over een onderwerp hoeft geen struikelblok te zijn. Blijf alsjeblieft gewoon beschaafd en laat mij in mijn waarde. Dat doe ik ook bij jou.

Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel deze posts op

3 Reacties

  1. Mooi Mary, je oproep zegt iets over jou, en je verwachtingen. Die zijn lofwaardig. Maar we blijven afhankelijk van de manier waarop de ander het gesprek ingaat. Dat is soms niet altijd zoals we het graag zien, met respect : )

    Reactie toevoegen


  2. Ik laat jou ook (in je waarde) . Mooi verwoord.

    Reactie toevoegen


  3. Vaak als er emotie aan hangt aan de discussie zijn we gauw genijgt de ander te kwetsen. Het is dan ook zaak om eerst de boosheid weg te laten ebben en dan een gesprek aan te gaan met diegene. Kwetsen gaat zo diep zitten en dat is toch niet de bedoeling van de samenleving.
    We hoeven het niet eens te zijn met de ander,maar respect voor iemands mening zou wel op zijn plaats zijn .
    Mooie oproep ,liefs

    Reactie toevoegen


Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>