Laat mij, ik laat jou ook

Laat mij, ik laat jou ookWeet je waar ik niet tegen kan? Dat is dat een afwijkende mening niet door iedereen geaccepteerd wordt. Ik loop daar wel eens tegenaan.

In sommige gevallen komen er zelfs beledigingen aan te pas. Kwetsende woorden of zelfs grof taalgebruik. Het zijn beledigingen die vooral iets zeggen over de degene die ze uit. Echter, de woorden kunnen een ander behoorlijk raken.

Ik schuw geen enkele zinnige discussie maar wees er bewust van dat we niet elkaars mening over hoeven te nemen. Het samen oneens zijn over een onderwerp hoeft geen struikelblok te zijn. Blijf alsjeblieft gewoon beschaafd en laat mij in mijn waarde. Dat doe ik ook bij jou.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht

11 Reacties

 1. Mooi Mary, je oproep zegt iets over jou, en je verwachtingen. Die zijn lofwaardig. Maar we blijven afhankelijk van de manier waarop de ander het gesprek ingaat. Dat is soms niet altijd zoals we het graag zien, met respect : )

  Laat een reactie achter
 2. Vaak als er emotie aan hangt aan de discussie zijn we gauw genijgt de ander te kwetsen. Het is dan ook zaak om eerst de boosheid weg te laten ebben en dan een gesprek aan te gaan met diegene. Kwetsen gaat zo diep zitten en dat is toch niet de bedoeling van de samenleving.
  We hoeven het niet eens te zijn met de ander,maar respect voor iemands mening zou wel op zijn plaats zijn .
  Mooie oproep ,liefs

  Laat een reactie achter
 3. Je hebt zó gelijk! Laat iedereen toch respect hebben voor welke mening ook.
  Gelukkig zijn er heel veel mensen die dat wél hebben.

  Laat een reactie achter
 4. Mooi verwoord Mary. Maar het fundament van onze samenleving. Klasse

  Laat een reactie achter
 5. Zelfs als men niet dezelfde mening heeft…kwetsen is zo laag bij de grond, een gebrek aan zelfrespect, dit is mijn mening maar een ander mag er gerust anders over denken….laat ieder in zijn eigen waarde…!

  Laat een reactie achter
 6. O zo waar, helaas eigenlijk, door (volume/woord) geweld mening wegdrukken. Zo’n 25 jaar geleden reikte iemand mij volgende aan:
  “… al ben ik het nog zo oneens met je en zal ik dit met argumenten bestrijden.
  Ik zal schouder aan schouder met je staan om je eigen mening te behouden…”

  Laat een reactie achter
 7. Ja Mary,een waarheid als een koe,maar toch te vaak genegeerd. Begrijp dat niet! Dat iemand jouw zijn wil\mening op wenst te leggen,desnoods met geweld. Bizar toch? Denk dan” draai het eens om”, zou jij willen dat ik mijn mening jouw opleg? Nee toch?

  Laat een reactie achter
 8. Dat is nu wat mensen niet goed kunnen.
  Als jij je mening geeft, luisteren ze niet, ze schudden al nee met hun hoofd en denken …fout helemaal fout.
  Ieder in zijn of haar waarde laten.
  Je kunt jezelf beschermen door overtuigd te zijn van jouw eigen waarde.
  Mensen kunnen je dan niet meer kwetsen.

  Laat een reactie achter

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *