Kan jij mij misschien helpen?

Het zou Oostenrijk worden dit jaar maar het liep anders. Nu is hier de vakantie aangebroken en probeer ik een beetje tot rust te komen.

Naast wat rust nemen is het ook dé tijd om wat achterstallige klussen aan te pakken want enkel op mijn gat zitten kan ik echt niet.

En ach, het huishouden blijft natuurlijk ook gewoon doordraaien.

Door bepaalde vervelende gebeurtenissen en omstandigheden zit mijn hart vastgeklemd in een bankschroef en lukt het vooralsnog niet om dat ding daar weg te krijgen.

Daardoor wordt het verdriet om het verlies van papa naar de achtergrond geduwd, en heb ik het gevoel niet te kunnen rouwen omdat al het andere mijn energie opslokt. Ja, ik weet het, ik moet dat andere loslaten want het is negatieve energie maar dat kost tijd, en brede schouders.

Ik roep al tijden dat ik wel een winterslaap zou willen houden maar dat is natuurlijk onzin want ik ben een slechte slaper en tevens een vroege vogel. Ik vind het heerlijk om op tijd naast mijn bed te staan zodat de dag lekker lang duurt.

Dus wil ik mijn ontspanning en rust ergens anders vandaan halen.

Voor lange wandelingen heb ik de puf nog niet. Mij te inspannend. Een dag shoppen voelt als een straf, dus dat wordt het ook niet. Gefriemel aan mijn gezicht of lijf, daar houd ik ook niet van.

Voorheen was ik een echte boekenwurm. Ik verslond boeken bij de vleet, echter tot op heden kom ik daar nog erg zelden aan toe. Maar…er is hoop want sinds kort is Netflix in mijn leven gekomen.

Ik kijk graag een goede film of pakkende serie, dat helpt mij te ontspannen. Nu ben ik wel wat kritisch en valt er op voorhand al heel wat af wat betreft het aanbod.

Zo houd ik niet van vrouwenseries, comedy’s (ik heb echt nog nóóit een goede gezien), science fiction (zonde van mijn tijd), horror (ik wil er ’s nachts niet van wakker liggen) of fantasy (boeit echt niet).

Homeland, Prison Break en The Blacklist heb ik gezien. The Wire (niet van Netflix) volg ik, net als House of Cards. In het verleden werd ik geboeid door diverse Deense series. Heb jij heel toevallig misschien nog wat kijktips voor mij?

Foto komt uit de collectie van Kitty van Gemert.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht

22 Reacties

 1. Hoi Mary,

  Hier een lijstje met mijn suggesties: (allemaal crimis)
  1 – Hinterland
  2 – The Bridge
  3 – Vera
  4 – Scot and Bailey
  5 – DCI Banks
  6 – Whitechapel

  Groetjes
  André

  7 – The Fall (een topper !!)
  8 – The Night Manager (mini seri)

  Succes met kiezen

  Groetjes
  André

  Laat een reactie achter
 2. Lieve Mary, het is een moeilijke tijd voor jou en dat je hart nog in een bankschroef zit begrijp ik heel goed.Het gevoel is ook herkenbaar omdat ikzelf de bankschroef vanaf ongeveer 5 jaar geleden nog niet kwijt ben.Na overlijden van een naaste en bij jou je Pa en bij mij mijn Moeder en broer op 4 weken en mijn baan weg door reorganisatie en mijn hondje dood.Sinds die tijd zijn er ook een hoop nare dingen naar boven gekomen en ik kan me ook nergens echt op concentreren.Niet 1 boek wat ik echt uit kan lezen en jammer genoeg vind ik netflix te duur.Zou je graag helpen met mooie serie te noemen, maar helaas ken ik ze dus allemaal niet.Maar als jij daar jezelf bij kan ontspannen en ervan kan genieten,moet je dat zeker doen.Er zullen beslist wel mensen zijn hier op twitter die een mooie serie kunnen aanraden!

  Laat een reactie achter
  • Dankje Jeanne, hoop dat jij ook meer rust zal vinden om jouw verdriet een plaats te kunnen geven ❤

   Laat een reactie achter
 3. Ik kan je van harte de serie Dexter aanraden. Weet niet of hij op netflix te zien is e.o je er misschien al van gehoord hebt. Het is totaal anders dan de gemiddelde serie en gaat over een seriemoordenaar die alleen andere moordenaars en pedofielen enz vermoord. Dat maakt hem dus ook een moordenaar maar gaandeweg kom je erachter waarom hij dit doet en ga je van hem (Dexter) houden. Zijn slachtoffers zijn ook vreselijke monsters dus denk je “net goed’. Het is enorm spannend hoe de serie zich ontwikkeld en ik was er ook meteen na de eerste aflevering verslaafd aan.

  Laat een reactie achter
 4. Lief ik kijk nooit films. Jammer daarmee kan ik je niet helpen.
  Moeilijk he..ontspanning vinden,
  Wens je een goed weekend. Hoop dat een ander jou kan helpen.
  Liefs van mij

  Laat een reactie achter
 5. Het is niet voorbij Mary … je verdriet is nog zo vers , normaal dat je hart als in een bankschroef geklemd zit ….het is nog te vroeg … laat de tijd zijn werk firn , forceer niets , het komt niet meer zoals jet was maar je zal na vergane tijd glimlachend kunnen terugdenken aan die prachtige vader die je hzd en die er nog steeds is in je hart , niet vergeten …. voel met je mee , viel je pijn ..vol houden is het enige dat ik je kan aanraden ..x

  Laat een reactie achter
 6. Lieve Mary,

  Het is nog zo vers. Er is een gat in je ziel geslagen. Dat gat zal op den duur een dun vliesje krijgen en soms losgetrokken worden. Rouwen kost tijd en is niet zomaar gedaan en klaar. Een geur, een lief een schilderij trekt het los. Je herinneringen etc… Maar op een dag kun je een glimlach ervaren, een hartverwarmende gedachte vol liefde aan die fijne vader. En wat afleiding betreft sluit ik me bij het rijtje hierboven aan en the Fall is echt een aanrader.jammer dat je niet van gegrinnik houdt. Had je van mij een aroma touch behandeling gekregen.

  Liefs mij

  Laat een reactie achter
 7. Lieve Mary…geef het de tijd. Rouwen heeft tijd nodig. Gemis en verdriet verdwijnt niet in 1 keer. Ik heb ook al 2 weken een knoop in mijn maag. Vaak gaat het goed maar soms zijn er momenten dat ik mijn verdriet en tranen niet onder controle heb. Ze zeggen…tijd heelt alle wonden. Maar of dat echt zo is?
  Even terug komen op je Netflix avontuur. Als je van Deense series houd moet je zéker de Millenium Trilogie van Stieg Larsson kijken. Is ook Deens gesproken dus enige concentratie is vereist, tenzij je het kunt verstaan . Sterkte en een dikke knuf .

  Laat een reactie achter
  • Dankje Monique, prachtige serie, heb alle delen gezien. Hoewel ik moet zeggen dat de boeken nog beter zijn. Wens jou ook veel sterkte

   Laat een reactie achter
 8. Hai Mary,
  Wat herken ik je gevoel. Het is nu ruim twee weken geleden dat mijn moeder is overlijden. Wat een enorme vermoeidheid brengt rouw met zich mee.
  Ondanks dat soms iedere stap loodzwaar voelt probeer ik nu wel te gaan wandelen. Geen grote afstanden hoor, dat lukt me ook niet.
  Netflix is ook mijn grote vriend. The good wife was mijn favoriete serie. Als je van advocatenseries houdt erg leuk. Voor spanning vond ik beide seizoenen van the missing geweldig.
  Ik wens jou sterkte in jouw verwerkingsproces en hou me aanbevolen voor goede tips
  Liefs Monique

  Laat een reactie achter
  • Dag Monique, gecondoleerd met het verlies van je moeder.
   Ik leef met je mee, weet zo’n beetje wat je doormaakt…verdriet hakt er in.
   Ontzettend veel sterkte!

   Laat een reactie achter
 9. Dag Mary,
  Sinds kort ga ik af en toe naar de 50plus bios. Dat is niet allen voor 50 plus qua leeftijd overigens.
  De films die daar gedraaid worden hebben een eigen karakter. Juist niet het genre wat jij aangeeft niet te willen zin dus misschien heb je hier wat aan. Als je op Pathé bioscopen kijkt kun je diverse titels zien zoals bv Lion, Collateral Beauty. Daar staat het programma tot half januari.
  Veel aanraders. Ik heb zelf geen Netflix dus dan kun je zelf even kijken of 1 van die films op Netflix te zien is.
  Sterkte en succes verder,

  Laat een reactie achter
 10. Lieve Mary,

  Het is ook nog zo vers, en heel herkenbaar wat je schrijft , voor mij is het nu 14 jaar geleden dat mijn ouders zijn overleden en zelfs nu nog ooit heb ik van die momenten dat ik echt nergens zin in heb en mensen die dit zelf niet mee hebben gemaakt snappen dit ook moeilijk maar het blijft moeilijk ,en bij jou is het nog zo kort dus extra zwaar , kan maar 1 ding zeggen alleen de dingen doen die voor jou goed voelen , stapje voor stapje de ene dag is het beter dan de andere , het heeft tijd nodig en bij iedereen is dit anders .
  Heel veel kracht voor jou .
  Warme knuffel Gr Ineke X

  Laat een reactie achter

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *