Indigo, de bevlogen webnerd

Hallo Petra, jij noemt jezelf een webnerd. Hoe is die passie voor het web ontstaan en wat houdt dat in?

Die passie was aanvankelijk een hobby, destijds was ik nog werkzaam in de accountancy, in loondienst. Dat was eind jaren ’90. Ik heb altijd plezier gehad in schrijven en zag mijn kans schoon om dat via het web te doen door een heuse persoonlijke website te maken 🙂 . Toen nog in Dreamweaver, dat toen nog van Macromedia was. Er bestonden toen nog geen kant-en-klaar systemen zoals WordPress en zo. In 1999 zei ik de accountacykantoren vaarwel en begon ik voor mezelf als interim manager finance. Ik ben sinds 2009 webnerd en ik heb van mijn toenmalige hobby mijn beroep gemaakt.

Hoeveel uur per dag staar jij naar jouw beeldscherm?

Phoe, dat is heel verschillend. Ik voer ook alle gesprekken met potentiele klanten, co-workers en andere relaties. Ik houd het op een uur of 6 per dag gemiddeld.

Jij bent eigenaar van Indigowebstudio en JustHost. Waarvoor kunnen mensen bij jou terecht?

Bij Indigo voor een nieuwe website of webshop, of restyling van bestaande website/webshop, en dan alleen gebouwd met WordPress of Magento. Dat zijn de twee content management systemen waarin ik me heb gespecialiseerd. Dat zijn op dit moment ook twee populaire systemen en vind ik het leukst. Bij Just Host gaat het om domeinregistratie en webhosting.

Wat zijn jouw sterke kanten bij het naar wens van de klant ontwerpen van sites?

Ik sta bekend als ‘denkt met de klant mee’, ga een stapje verder dan anderen, ben erg servicegericht en transparant. Wat ik van mezelf weet, en ook vaak hoor, is dat ik zelf erg enthousiast ben over wat ik doe qua werk en dat dat voor de klant ook leuk is. Ik ben bevlogen, altijd geweest, en voor iemand die bij mij komt met eigen enthousiasme om iets nieuws te starten is dat een leuke match natuurlijk. Het geeft (begrijpelijk) het gevoel dat je je best gaat doen voor zo iemand.

Wat vind jij het leukst om te doen?

Ik haal voldoening uit verschillende facetten. Het is sowieso een sport om met een afgebakend budget zoveel mogelijk te bieden door slim om te gaan met beschikbare ‘ingrediënten’. Dat kan een startende ondernemer zijn met een beperkt budget die bereid is de werkzaamheden onderling handig te verdelen waardoor ze toch voor een zachte prijs iets krijgen wat er professioneel uit ziet. Ik wil een mooie, professionele website maken waar een klant trots op is als het klaar is. Dat hoeft niet te betekenen dat het mijn smaak is, maar men moet er goed mee voor de dag kunnen komen, qua techniek en afwerking.

Wat mij ook voldoening geeft is het bereikbaar maken van een website of hosting voor partijen die dat zonder hulp niet kunnen bekostigen. Dat kan een goed doel met vrijwilligers zijn, maar ook iemand die erg is geholpen met een online CV om te solliciteren of een bijstandsmoeder die dolgraag wil bloggen.

Ik kijk wel eens bij webshops en verbaas mij geregeld over de slechte, onprofessionele opmaak en uitstraling ervan. Voor mij is dat een reden om daar niet te bestellen. Wat is voor een klant de meerwaarde van een goed ontworpen en goed functionerende webshop?

Een website of shop die niet goed functioneert, of niet goed te gebruiken is op een mobiel apparaat, kost klanten. Doodzonde natuurlijk. Ik bestel zelf ook niet bij gammele webshops. Andersom moet je ook oppassen. Er zijn webshops die er professioneel uitzien maar waar oplichters achter zitten. Het kan nooit kwaad onbekende partijen even te Googlen of op te zoeken in het KvK handelsregister voor je bestelt.

Heb je nog tijd voor ontspanning en zo ja, wat doe je dan?

Jazeker, al is het niet zoveel tijd. Naast werk zit ik ook in het bestuur van Stichting ZoekJeMee. Ik draag graag een steentje bij aan de maatschappij. Ook ga ik graag motorrijden, vaak alleen. Verder kom ik regelmatig bij familie en ga ik zo nu en dan het strand op om uit te waaien. Af en toe een hapje eten buiten de deur, vind ik ook erg leuk. De hectiek van de werkdagen compenseer ik met rust in vrije tijd, als het even kan zoek ik dat buiten op.

Wat weten wij niet van jou?

Goede vraag. Wie mij volgt op Twitter weet wel wat mij bezighoudt en waar ik uithang 😉 Wat ik wat meer verborgen heb gehouden is een moeilijk periode na een motorongeval in maart 2009. Niks geheim aan, maar niemand heeft er wat aan als je die sores op je tijdlijn gooit. Neemt niet weg dat een paar jaar lichamelijk herstel (mede door flaters van medici), PTSS en depressie je niet in de koude kleren gaan zitten. Het is goed gekomen maar dat was een enorm gevecht. Ik schrijf dat van me af in een boek. Wanneer dat uitkomt weet ik nog niet, misschien als de letselschadezaak eindelijk eens is afgerond, die loopt nog.

Bedankt Petra Blankwaard voor dit gesprek.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht

2 Reacties

 1. Leuk om wat meer over Petra te weten. Ik volg haar op twitter en ik zie (een deel) aan haar tweets, wat haar bezighoudt. Zij staat in mijn lijst: Toppers, omdat ik haar een Topper vind! De omschrijving van mijn lijst Toppers is, Hulpvaardig, Luisteren en Communiceren. Dus in deze lijst vind ik Petra op haar plaats en ik vind haar heel sociaal.
  Ik zie een drukke zakenvrouw die up to date is. Gelukkig lees ik hier ook (andere deel) dat zij ook ontspant 😉 Soms denk ik, Petra wat zal jij moe zijn als jij ‘in de nachttrein’ stapt. Ik wens haar dan welterusten en vraag of ik nog mee mag met diezelfde trein. Enóf dat mag! 🙂
  Zij is de andere dag weer zo fris als een hoentje, (blijkt aan haar vroege tweets) terwijl ik mij dan nogmaals omdraai.
  Warme groetjes voor jullie beide,
  Hiltje

  Laat een reactie achter

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *