Ik mis je

Ik mis je

 

Ik mis je wijze woorden, je humor en je warmte. Ik mis onze gesprekken en jouw gevatte reacties.

Ik mis je gewoon.

Thuis is het nu zo anders zonder jou. Je kamer is zo leeg.

Ik mis je maar de hartenpijn is minder. Alleen dat friemeltje in mijn onderbuik speelt wel eens op.

‘Om vooruit te komen moet ik nieuwe stappen zetten,’ zei je bij het afscheid.

En zo is het. Je moet uitdagingen aangaan, nieuwe dingen leren ook al valt het niet altijd mee.

Ook tegenslagen maken sterk.

Ik mis je.

Gelukkig zijn er de weekenden om de schade dubbel en dwars in te halen.

Jij vertelt en ik geniet. Ik vraag en geef af en toe raad.

Jij bukt voor mij zodat ik je even mag knuffelen. Altijd te kort, dat wel, maar ik doe het er mee.

Ik zie dat het goed met je gaat, mijn student. En dat is voor mij het allerbelangrijkste.

En weet je, het gemis, daar leer ik wel mee om gaan.

De scherpe kantjes zijn er al van af. De week vliegt altijd voorbij.

Ik ben trots op je, mijn zoon. Wat er ook gebeurt, je blijft je unieke zelf.

Ik heb vertrouwen in jou en ik weet dat je er wel komt.

 

Foto komt uit de collectie van Erik Koeslag.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht

5 Reacties

 1. Ah wat mooi.
  Uit een moeder hart.
  Ik voel je gemis,
  Ik zie hoe je loslaat,
  Bij Echte liefde kan dat,
  Trotse mam. ##WarmHart

  Laat een reactie achter
 2. Zoh mooi geweldig komt binnen zeg zo je gevoelens op papier kunnen zetten.

  Laat een reactie achter
 3. Och Mary toch ik voel zo met je mee.
  Wat heb je dit mooi en liefdevol omschreven. Hartverwarmend en ik ken dat voel in mijn buik. Loslaten is zo moeilijk maar het is precies zo wat je zegt, het allerbelangrijkste is als het goed met je kind gaat dan gaat het met moeder ook goed. Jouw zoon is ook uitgevlogen, zijn toekomst en zijn dromen achterna. Wat een mooie wijze woorden van jouw zoon: ‘Om vooruit te komen moet ik nieuwe stappen zetten’,
  en zo is het!
  Ik voel mee met jouw leegte en de leegte in huis. Fijn dat je steun hebt van andere gezinsleden inclusief jouw hondmaatje geven afleiding.
  Een trots gevoel en vertrouwen dat komt uit jouw moederhart en dat is het mooiste en belangrijkste dat jij uit kan stralen voor jouw zoon. Ik wens hem een mooie toekomst met alles wat hij gaat leren en doen. En een dikke knuffel voor jou, liefs Hiltje X

  Laat een reactie achter
 4. Je kinderen je hebt ze gebaard, geholpen bij het opgroeien en dan plots zijn ze geen kinderen meer maar volwassenen. Zo snel, zonder dat je het opmerkt is de tijd voorbij gevlogen…Een mooie tijd, mooie herinneringen aan al die kleine dingen, eerste woordjes, pasjes, die kleine verdrietjes die je mocht genezen…..Ze staan wel op eigen benen maar blijven je leven lang “JE kinderen” , ze blijven letterlijk aan je kleven en gelukkig maar!!!! Mooi , proficiat met je studerende zoon x

  Laat een reactie achter
 5. Wat lief en mooi geschreven Mary,zo voelbaar.Een echte mama die haar kind loslaat om te kunnen studeren en verder ontwikkelen.Zelf heb ik geen kinderen, maar ik weet wel hoe moeilijk het is om iemand los te laten.De scherpe kantjes gaan er wel af, maar je mist zo nu en dan elkaar.Het blijft in ieder geval je kind en de liefde blijft !

  Laat een reactie achter

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *